Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Boranija sa „mesom“ od patlidžana – Kristina Gašpar

Recept za boraniju sa patlidžanom

0

Boranija sa „mesom“ od patlidžana – kompletan obrok za one koji poste ili ne jedu meso 😉

Boranija sa mesom od patlidžana - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Boranija sa mesom od patlidžana – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

 

Boranija sa mesom od patlidžana - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Boranija sa “mesom” od patlidžana – Kristina Gašpar

Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 40 minutes

Sastojci

Sastojci za boraniju:

  • 1 glavica crnog luka veća glavica
  • 1 komad šargarepa veća
  • 1 komad krompir srednje veličine
  • 300 g boranije
  • 1 čen belog luka
  • 1 rukohvat mirođije
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • ulje po potrebi

Sastojci za patlidžan:

  • 300 g patlidžana
  • 1 kašićica mlevene začinske paprike
  • 1 list lovora
  • 1 čen belog luka
  • so po ukusu: biber, korijander, mleveni kim, mrvljeni ruzmarin, muskatni oraščić, kurkuma, piment (najkvirc), majoran, peršunov list
  • 3 kašike pečenog susama

Uputstvo za pripremu

Priprema:

  1. Sitno iseckan crni luk pržiti dok se ne omekša i dok ne porumeni, pa ga podeliti na dva dela-jedan deo prebaciti u drugu šerpicu u kojoj će se pripremati patlidžan
  2. U prvi deo dodati iseckanu šargarepu, krompir i boraniju, sipati 1 šolju vode i krčkati dok se povrće ne omekša. Potom dodati iseckan beli luk, mirođiju, so i biber. Krčkati još koji minut.
  3. Za pripremu patlidžana u dinstan luk dodati alevu papriku i propržiti je nekoliko sekundi, pa dodati sitnije iseckan patlidžan (koji ste prethodno posolili i ostavili da odstoji kako bi iz njega izašla gorčina).

Priprema:

  1. Sipati 1 dl vode, dodati lovorov list, sitno iseckan beli luk i krčkati ga na nižoj temperaturi dok se ne omekša. Dodati navedene začine po ukusu i prokuvati još nekoliko minuta. Umešati susam.
  2. Uz dodatak salate, imaćete kompletan posan obrok ;).
  3. Naravno, niste u obavezi da koristite sve navedene začine-koristite one koje volite.
  4. Dovoljno je staviti po prstohvat ili dva od svakog začina.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.