Boranija sa „mesom“ od patlidžana – Kristina Gašpar

Boranija sa „mesom“ od patlidžana – kompletan obrok za one koji poste ili ne jedu meso 😉

Boranija sa mesom od patlidžana - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Boranija sa mesom od patlidžana – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

 

Boranija sa “mesom” od patlidžana – Kristina Gašpar

Sastojci za boraniju:

  • 1 glavica crnog luka (veća glavica)
  • 1 komad šargarepa (veća)
  • 1 komad krompir (srednje veličine)
  • 300 g boranije
  • 1 čen belog luka
  • 1 rukohvat mirođije
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • ulje (po potrebi)

Sastojci za patlidžan:

  • 300 g patlidžana
  • 1 kašićica mlevene začinske paprike
  • 1 list lovora
  • 1 čen belog luka
  • so (po ukusu: biber, korijander, mleveni kim, mrvljeni ruzmarin, muskatni oraščić, kurkuma, piment (najkvirc), majoran, peršunov list)
  • 3 kašike pečenog susama

Priprema:

  1. Sitno iseckan crni luk pržiti dok se ne omekša i dok ne porumeni, pa ga podeliti na dva dela-jedan deo prebaciti u drugu šerpicu u kojoj će se pripremati patlidžan
  2. U prvi deo dodati iseckanu šargarepu, krompir i boraniju, sipati 1 šolju vode i krčkati dok se povrće ne omekša. Potom dodati iseckan beli luk, mirođiju, so i biber. Krčkati još koji minut.
  3. Za pripremu patlidžana u dinstan luk dodati alevu papriku i propržiti je nekoliko sekundi, pa dodati sitnije iseckan patlidžan (koji ste prethodno posolili i ostavili da odstoji kako bi iz njega izašla gorčina).

Priprema:

  1. Sipati 1 dl vode, dodati lovorov list, sitno iseckan beli luk i krčkati ga na nižoj temperaturi dok se ne omekša. Dodati navedene začine po ukusu i prokuvati još nekoliko minuta. Umešati susam.
  2. Uz dodatak salate, imaćete kompletan posan obrok ;).
  3. Naravno, niste u obavezi da koristite sve navedene začine-koristite one koje volite.
  4. Dovoljno je staviti po prstohvat ili dva od svakog začina.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Boranija sa „mesom“ od patlidžana – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.