Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Dinstano povrće – Recepti i Kuvar online

0

Dinstano povrće – Ovo je tradicionalni recept italijanske kuhinje.

Ovaj recept može da ima raznih varijacija, u vezi sastojaka. Dinstano povrće služiti toplo, uz dodatak parmezana, po želji i ukusu, uz preliv od kvalitetnog maslinovog ulja.

Dinstano povrće - Recepti & Kuvar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Dinstano povrće – Recepti i Kuvar online
Dinstano povrće - Recepti & Kuvar | Recepti i Kuvar Online
Štampanje

Dinstano povrće – Recepti i Kuvar online

Dinstano povrće - Ovo je tradicionalni recept italijanske kuhinje.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna, Italijanska, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 1 komad crveni luk
  • 2 komada šargarepa
  • 100 gr mediteranski celer
  • 2 komada tikvice manje
  • 1 komada plavi patlidžan manji
  • 1 komad paprika crvena slatka
  • 1 komad paprika žuta slatka
  • 2 čen beli luk
  • 3 kašike maslinovo ulje extra virgin
  • 1 kašika šećer
  • 2 kašike vinsko sirće
  • so
  • biber
  • parmezan
  • tost hleb

Uputstvo za pripremu

  1. Oprati i očistiti svo povrće. Crveni luk iseći na sitne kolutove. Beli luk iseckati na sitno. Uzeti jednu granu mediteranskog celera, odseći lišće i sačuvati za kasnije, a granu iseći na tanke štapiće. Šargarepu, tikvice, plavi patlidžan, crvenu i žutu papriku, iseći na tanke štapiće.
  2. Zagrejati veći tiganj i podmazati ga sa kvalitetnim maslinovim extra virgin uljem. Dodati svo povrće da se dinsta na srednjoj temepraturi. Kada bude na pola gotovo, dodati šećer i vinsko sirće. Dinstati još malo, dok povrće ne bude dinstano. Začiniti solju i biberom, po ukusu.
  3. Prethodno prepečeni tost hleb, isitniti rukom i dodati po 1 - 2 parčeta u svaki tanjir, za posluženje. Preko prepečenog tost hleba, sipati u svaki tanjir dinstano povrće.
  4. Dinstano povrće služiti toplo. Dodati preko toplog povrća parmezan, sitno narendan ili na listiće. Preliti kvalitetnim maslinovim extra virgin uljem, po želji. Preko svega, dodati sitno iseckano lišće mediteranskog celera.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.