Đuveč od boranije – omiljeno sezonsko glavno jelo.
Đuveč od boranije – Recepti i Kuvar online
Đuveč od boranije – omiljeno sezonsko glavno jelo.
- 1 kg boranija
- 3 glavice crveni luk (sitno iseckan, srednje glavice)
- 2 čena beli luk (sitno iseckan)
- 1 kašičica mlevena paprika
- 1 komad list lorbera
- 0,5 kašičice origano
- biber (po ukusu)
- so (po ukusu)
- 500 gr mlado juneće (ili teleće meso, iseckano na kockice)
- 400 gr paradajz (iseckan na manje kockice)
- maslinovo ulje
- U tiganj dodajte malo maslinovog ulja i zagrejte na srednju temperaturu. Boraniju prodinstajte nekoliko minuta. Izvadite boraniju na tanjir.
- U tiganj dodajte malo maslinovog ulja i zagrejte na srednju temperaturu. Dinstajte crveni i beli luk, dok crveni luk ne dobije staklast izgled. Dodajte mlevenu papriku, list lorbera, origano, biber i so, po ukusu. Dinstajte još jedan minut i izvadite na tanjir.
- U tiganj dodajte malo maslinovog ulja i zagrejte na srednju temperaturu. Dodajte juneće, ili teleće meso i dinstajte, dok meso ne dobije zlatnu boju..
- Zagrejati rernu na 180 C stepeni.
- Vatrostalni stakleni sud za pečenje (ili keramički, zvani “đuveč”), podmazati maslinovim uljem. Prvo staviti sloj boranije, pa luka, pa paradajza, i odozgo staviti dinstano meso. Preko preliti ulje i sokove, koje je meso pustilo. Po potrebi, dodati malo vode. Zapeći u rerni 20-tak minuta. Služiti toplo, a kao prilog napraviti pire krompir.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!