Juneći perkelt – Dijana Popović

Perkelt je tradicionalno mađarsko jelo, koje se priprema sa različitim vrstama mesa, najčešće se sprema sa junetinom.

Slično je gulašu, poslužuje se sa njokama od krompira koje se preliju sa pavlakom, a ako umesto pavlake poslužite kajmak, nećete pogrešiti.

Ko ne voli njoke od krompira, perkelt se može poslužiti sa nekom testeninom po ukusu.

Perkelt, sastojci:

  • 1 kg junećeg mesa od plećke
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 kašike ulja
  • 3 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 500 ml crvenog vina
  • 1 kašičice slatke začinske paprike paprike
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 1kašičica dimljene začinske paprike
  • so, biber po ukusu
  • 1 kašika suvog začina
Juneći perkelt - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Juneći perkelt – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Perkelt, način pripreme:

  • Meso iseći na malo krupnije kockice.
  • Luk sitno iseckati i propržiti ga na luku dodati meso i malo prodistati.
  • Šargarepu i peršun očistiti i iseckati na krupnije komade pa staviti u meso dodati so, biber, suvi začin, ljutu slatku i dimljenu papriku.
  • Promešati, sipati 1,5 l vode i krčkati 70 minuta.
  • Zatim dodati crveno vino, a ako treba dodati soli i krčkati još 20minuta.
  • Poslužiti sa njokama ili testeninom.
  • Prijatno.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Juneći perkelt – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.