Recept za lahmadžun.
Lahmadžun, sastojci:
Sastojci za fil:
- 1 kg mlevene jagnjetine
- 1 seckana šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- beli luk po ukusu 1 ili 2 čena
- so, pola kašičice
- mleveni sečuan biber pola kašičice
- malo dimljene začinske paprike
- 1 kašičica zaatar začina
- 2 sveže slatke paprike crvene i zelene
Lahmadžun, način pripreme fila:
- Crni luk iseckati i propržiti na ulju sa seckanom šargarepom, dodati meso i dinstati.
- Dodati 200 ml vode i krčati na laganoj vatri.
- Kad je voda isparila promešti i dodati začine.
- Fil ohladiti.
Lahmadžun, sastojci za testo:
- 500 g brašna
- 300 ml mlakog mleka
- 100 ml ulja
- kašičica šećera
- kašika soli
- kašika suvog kvasca
- 1 žumance
Lahmadžun, za premaz:
- 1 belance
Susam za posipanje.
Lahmadžun, priprema:
- U činiju dodati brašno, so, šećer, žumance, ulje, suvi kvasac. Sa mlakim mlekom zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo podeliti na manje loptice.
- Svaku nadošlu lopticu razvitii u manji krug i sa viljuškom izbockati na nekoliko mesta.
- Fil od jagnjetine stavljati na ceo razvijeni krug i dobro ga utisnuti u testo.
- Po mesu poređati seckanu papriku zelenu i crvenu.
- Krug testa na kome nema fila premazati sa belancetom i posuti sa susamom.
- Peći na 200 stepeni 20-25 minuta.
- Prijatno.
Dijana Popović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!