Ljubičasta boranija – Kristina Gašpar

Ljubičasta boranija promeni boju kada se skuva, postane zelena. Meni je bila interesantna, pa sam je zato kupila. Do sada je nisam spremala.

Ukoliko ne možete da nađete ljubičastu boraniju, slobodno je zamenite onom koja vam je dostupna.
Boranija pripremljena na ovaj način ima drugačiji ukus u odnosu na varivo od boranije.

Ljubičasta boranija - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Ljubičasta boranija – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pored pomenutih začina, možete dodati još neke koje volite. Ljubičasta boranija se prilikom služenja može dekorisati/začiniti peršunovim listom. Kako kome odgovara i kako ko voli.

Sastojci:

  • 100 g slanine
  • 500 g paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu
  • 500 g ljubičaste boranije
Ljubičasta boranija - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Ljubičasta boranija – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Priprema:

  • Boraniju očistite, isecite i blanširajte dok ne omekša ili skuvajte na pari.
  • Slaninu sitno iseckajte i propržite kratko.
  • Dodajte paradajz isečen na manje komade (prethodno očišćen) i usitnjen beli luk.
  • Krčkajte desetak minuta, pa začinite.
  • Umešajte boraniju, poklopite i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre služenja.
  • Ovako pripremljena boranija se može poslužiti uz bareni pirinač, krompir, krompir pire, palentu ili nešto drugo po izboru.

Ja sam izabrala basmati pirinač.

Ljubičasta boranija tokom kuvanja promeni boju i bude zelena. Možete koristiti boraniju po izboru. Nije obavezna ljubičasta boranija.

Ljubičasta boranija - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Ljubičasta boranija – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Ljubičasta boranija - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Ljubičasta boranija – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Ukoliko postite ili ne jedete meso, slobodno izostavite slaninu. Umesto slanine koristite nekoliko kašika ulja.

Kristina Gašpar

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ljubičasta boranija – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.