Pasulj a la Mexikana – Kristina Gašpar

Pasulj a la Mexikana – pasulj, kukuruz, ljuta paprika i još po nešto…

 

Pasulj a la Mexikana - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Pasulj a la Mexikana – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pasulj a la Mexikana – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pasulj a la Mexikana – pasulj, kukuruz, ljuta paprika i još po nešto…

  • 2 kašike ulja (po izboru)
  • 1 glavica crvenog luka (ili crnog, manja)
  • 2 komada paprika (srednje)
  • 2 komada paradajza (srednje)
  • 1 čen belog luka
  • 2 šake kukuruza šećerca
  • 2 šake kuvanog pasulja (po izboru)
  • 1 prstohvat šešer
  • 1 prstohvat so
  • 1 prstohvat biber
  • 1 prstohvat mrvljena ljuta paprika
  • 1 prstohvat peršunov list
  • 1 prstohvat bosiljak
  1. Crni luk isecite na tanke kolutove i propržite ih na vrelom ulju dok ne porumene. Luk mešajte tokom prženja kako ne bi zagoreo. Dodajte iseckanu papriku, paradajz, beli luk i kukuruz. Krčkajte u nepoklopljenoj šerpi, na visokoj temperaturi, oko 5 minuta, pa dodajte kuvan pasulj kao i navedene začine po ukusu.
  2. Umesto svežeg paradajza možete koristiti pelat iz konzerve ili sos od paradajza. Ukoliko nemate pri ruci svež bosiljak, koristite sušen.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pasulj a la Mexikana – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.