Pasulj a la Mexikana – pasulj, kukuruz, ljuta paprika i još po nešto…
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Pasulj a la Mexikana – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Pasulj a la Mexikana – pasulj, kukuruz, ljuta paprika i još po nešto…
- 2 kašike ulja (po izboru)
- 1 glavica crvenog luka (ili crnog, manja)
- 2 komada paprika (srednje)
- 2 komada paradajza (srednje)
- 1 čen belog luka
- 2 šake kukuruza šećerca
- 2 šake kuvanog pasulja (po izboru)
- 1 prstohvat šešer
- 1 prstohvat so
- 1 prstohvat biber
- 1 prstohvat mrvljena ljuta paprika
- 1 prstohvat peršunov list
- 1 prstohvat bosiljak
- Crni luk isecite na tanke kolutove i propržite ih na vrelom ulju dok ne porumene. Luk mešajte tokom prženja kako ne bi zagoreo. Dodajte iseckanu papriku, paradajz, beli luk i kukuruz. Krčkajte u nepoklopljenoj šerpi, na visokoj temperaturi, oko 5 minuta, pa dodajte kuvan pasulj kao i navedene začine po ukusu.
- Umesto svežeg paradajza možete koristiti pelat iz konzerve ili sos od paradajza. Ukoliko nemate pri ruci svež bosiljak, koristite sušen.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!