Pasulj a la Mexikana – Kristina Gašpar

0

Pasulj a la Mexikana – pasulj, kukuruz, ljuta paprika i još po nešto…

 

Pasulj a la Mexikana - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Pasulj a la Mexikana – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pasulj a la Mexikana - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pasulj a la Mexikana – Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Pasulj a la Mexikana - pasulj, kukuruz, ljuta paprika i još po nešto...
Obrok Ručak
Kuhinja Meksička
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 20 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 2 kašike ulja po izboru
  • 1 glavica crvenog luka ili crnog, manja
  • 2 komada paprika srednje
  • 2 komada paradajza srednje
  • 1 čen belog luka
  • 2 šake kukuruza šećerca
  • 2 šake kuvanog pasulja po izboru
  • 1 prstohvat šešer
  • 1 prstohvat so
  • 1 prstohvat biber
  • 1 prstohvat mrvljena ljuta paprika
  • 1 prstohvat peršunov list
  • 1 prstohvat bosiljak

Uputstvo za pripremu

  1. Crni luk isecite na tanke kolutove i propržite ih na vrelom ulju dok ne porumene. Luk mešajte tokom prženja kako ne bi zagoreo. Dodajte iseckanu papriku, paradajz, beli luk i kukuruz. Krčkajte u nepoklopljenoj šerpi, na visokoj temperaturi, oko 5 minuta, pa dodajte kuvan pasulj kao i navedene začine po ukusu.
  2. Umesto svežeg paradajza možete koristiti pelat iz konzerve ili sos od paradajza. Ukoliko nemate pri ruci svež bosiljak, koristite sušen.
    Pasulj a la Mexikana - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.