Pasulj sa kiselim kupusom – Novka Ćorda

Pasulj sa kiselim kupusom –  ne znam tačno poreklo ovog jela ali znam da se kod nas u Bosni spremalo redovno, zimi, dok traje sezona kiselog kupusa.

Našim preseljenjem preneli smo i običaje i tradiciju bosanske kuhinje pa je i pola Banata (u Banat smo se doselili) počelo da sprema ovo jelo.

Pasulj sa kiselim kupusom - Novka Ćorda - Recepti i Kuvar online
Pasulj sa kiselim kupusom – Novka Ćorda – Recepti i Kuvar online

Pasulj sa kiselim kupusom – Novka Ćorda – Recepti i Kuvar online

Pasulj sa kiselim kupusom – ne znam tačno poreklo ovog jela ali znam da se kod nas u Bosni spremalo redovno, zimi, dok traje sezona kiselog kupusa.

  • 400 gr pasulja
  • 1 srednja glavica kiselog kupusa (seckan)
  • 0,5 kg suvog mesa
  • 1 glavica crnog luka (seckan)
  • 2 čena belog luka (seckan)
  • 1 šargarepa (seckana)
  • 1 peršun (seckan)
  • 1 lovorov list
  • aleve paprike (malo)
  • soli (po potrebi)
  • suvi biljni začin (po potrebi)
  1. Pasulj potopite preko noći. Sutradan ga otkuvajte i bacite tu vodu. Ponovo nalijete vodom i stavite da se kuva. Luk, šargarepu i peršun očistite, isečete na kocke i stavite u pasulj da se sve kuva zajedno. Dodate i lovor.
    Meso otkuvate i dobro operete i takođe dodate u pasulj. Kupus isečete na kocke i njega otkuvate i kad je pasulj napola kuvan dodate. Začinite po želji i kuvate dok se pasulj i meso ne skuvaju.
Ako volite da Vam se kupus raskuva. Dodaj te ga kad i suvo meso. A ako volite da nije raskuvan dodate ga 20 minuta pred kraj.

A jelo možete preručiti i u glinenu posudu i zapeći u rerni. Jako puno kombinacija na zadatu temu. Sve je stvar ukusa. Igrajte se i uživajte.

Prijatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pasulj sa kiselim kupusom – Novka Ćorda

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.