Pasulj sa kiselim kupusom – ne znam tačno poreklo ovog jela ali znam da se kod nas u Bosni spremalo redovno, zimi, dok traje sezona kiselog kupusa.
Našim preseljenjem preneli smo i običaje i tradiciju bosanske kuhinje pa je i pola Banata (u Banat smo se doselili) počelo da sprema ovo jelo.

Pasulj sa kiselim kupusom – Novka Ćorda – Recepti i Kuvar online
Pasulj sa kiselim kupusom – ne znam tačno poreklo ovog jela ali znam da se kod nas u Bosni spremalo redovno, zimi, dok traje sezona kiselog kupusa.
- 400 gr pasulja
- 1 srednja glavica kiselog kupusa (seckan)
- 0,5 kg suvog mesa
- 1 glavica crnog luka (seckan)
- 2 čena belog luka (seckan)
- 1 šargarepa (seckana)
- 1 peršun (seckan)
- 1 lovorov list
- aleve paprike (malo)
- soli (po potrebi)
- suvi biljni začin (po potrebi)
- Pasulj potopite preko noći. Sutradan ga otkuvajte i bacite tu vodu. Ponovo nalijete vodom i stavite da se kuva. Luk, šargarepu i peršun očistite, isečete na kocke i stavite u pasulj da se sve kuva zajedno. Dodate i lovor.
Meso otkuvate i dobro operete i takođe dodate u pasulj. Kupus isečete na kocke i njega otkuvate i kad je pasulj napola kuvan dodate. Začinite po želji i kuvate dok se pasulj i meso ne skuvaju.
A jelo možete preručiti i u glinenu posudu i zapeći u rerni. Jako puno kombinacija na zadatu temu. Sve je stvar ukusa. Igrajte se i uživajte.
Prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!