Pileći kebab – Recepti i Kuvar online

Pileći kebab – ovo je jedan interesantan grčki recept, koji može da razbije klasičnu rutinu grilovanja piletine. Ako želite da ispoštujete grčki način serviranja, napravite pita hleb, tzatziki salatu i grčku salatu. Piletinu možete zameniti mladom jagnjetinom, a povrće možete dodati po ukusu i prema trenutnom izboru.

Pileći kebab - Image courtesy of [by amenic181] at FreeDigitalPhotos.net - Recepti i Kuvar online
Pileći kebab – Image courtesy of [by amenic181] at FreeDigitalPhotos.net – Recepti i Kuvar online

Pileći kebab – Recepti i Kuvar online

Pileći kebab – ovo je jedan interesantan grčki recept, koji može da razbije klasičnu rutinu grilovanja piletine.

  • 40 ml maslinovog ulja
  • 40 ml soka od limuna
  • 40 ml belog sirćeta
  • 1 čen belog luka (mleven)
  • 1 g kima (mlevenog)
  • 1 g origana (sušenog)
  • 0,5 g majčine dušice (sušene)
  • 1 g soli
  • 0,4 g crnog bibera (mlevenog)
  • 600 g pilećeg belog mesa (bez kostiju i kožice, iseći na komade oko 2 cm)
  • 4 komada ražnjića (drvena)
  • 1 komad paprika (velika zelena ili crvena, iseći na komade oko 2)
  • 1 komad crni luk (veći, izrezan i razdvojen na komade)
  • 8 komada čeri paradajza
  • 8 komada pečuraka (svežih)
  1. Umutiti maslinovo ulje, limunov sok, sirće, beli luk, kim, origano, majčinu dušicu, so, crni biber, zajedno u velikoj činiji. Dodajte piletinu i promešajte rukom, tako da svaki deo piletine bude dobro pokriven marinadom. Pokrijte posudu sa plastičnom folijom i ostavite da se marinira u frižideru najmanje 2 sata.
  2. Drvene ražnjiće potopite u vodi oko 30 minuta pre upotrebe.
  3. Zagrejte otvoreni roštilj ili gril tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte malo ulja rešetku ili gril tiganj.
  4. Izvadite piletinu iz marinade i otresite višak tečnosti. Bacite preostalu marinadu. Naizmenično redajte delove marinirane piletine sa komadićima paprike, lukom, čeri paradajzom i pečurkama na na ražnjiće.
  5. Pecite kebab ražnjiće na zagrejanom roštilju ili gril tiganju, okrećite često dok lepo ne porumeni sa svih strana, a da piletina više nije roze boje u centru, oko 10 minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pileći kebab – Recepti i Kuvar online

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.