Pileći kebab – Recepti i Kuvar online

0

Pileći kebab – ovo je jedan interesantan grčki recept, koji može da razbije klasičnu rutinu grilovanja piletine. Ako želite da ispoštujete grčki način serviranja, napravite pita hleb, tzatziki salatu i grčku salatu. Piletinu možete zameniti mladom jagnjetinom, a povrće možete dodati po ukusu i prema trenutnom izboru.

Pileći kebab - Image courtesy of [by amenic181] at FreeDigitalPhotos.net - Recepti i Kuvar online
Pileći kebab – Image courtesy of [by amenic181] at FreeDigitalPhotos.net – Recepti i Kuvar online
Pileći kebab - Image courtesy of [by amenic181] at FreeDigitalPhotos.net - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pileći kebab – Recepti i Kuvar online

Pileći kebab - ovo je jedan interesantan grčki recept, koji može da razbije klasičnu rutinu grilovanja piletine.
Obrok Ručak
Kuhinja Grčka
Vreme pripreme 2 hours 30 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 2 hours 40 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 40 ml maslinovog ulja
  • 40 ml soka od limuna
  • 40 ml belog sirćeta
  • 1 čen belog luka mleven
  • 1 g kima mlevenog
  • 1 g origana sušenog
  • 0,5 g majčine dušice sušene
  • 1 g soli
  • 0,4 g crnog bibera mlevenog
  • 600 g pilećeg belog mesa bez kostiju i kožice, iseći na komade oko 2 cm
  • 4 komada ražnjića drvena
  • 1 komad paprika velika zelena ili crvena, iseći na komade oko 2
  • 1 komad crni luk veći, izrezan i razdvojen na komade
  • 8 komada čeri paradajza
  • 8 komada pečuraka svežih

Uputstvo za pripremu

  1. Umutiti maslinovo ulje, limunov sok, sirće, beli luk, kim, origano, majčinu dušicu, so, crni biber, zajedno u velikoj činiji. Dodajte piletinu i promešajte rukom, tako da svaki deo piletine bude dobro pokriven marinadom. Pokrijte posudu sa plastičnom folijom i ostavite da se marinira u frižideru najmanje 2 sata.
  2. Drvene ražnjiće potopite u vodi oko 30 minuta pre upotrebe.
  3. Zagrejte otvoreni roštilj ili gril tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte malo ulja rešetku ili gril tiganj.
  4. Izvadite piletinu iz marinade i otresite višak tečnosti. Bacite preostalu marinadu. Naizmenično redajte delove marinirane piletine sa komadićima paprike, lukom, čeri paradajzom i pečurkama na na ražnjiće.
  5. Pecite kebab ražnjiće na zagrejanom roštilju ili gril tiganju, okrećite često dok lepo ne porumeni sa svih strana, a da piletina više nije roze boje u centru, oko 10 minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.