Podvarak sa ćuretinom – Nada Georgijev-Gačić

Podvarak sa ćuretinom.

Podvarak sa ćuretinom, sastojci:

  • 1 kg kiselog kupusa ribanca ili 1 dobra glavica kiselog kupusa
  • 2 dobre kašike masti
  • 100 gr slanine, malo suvog mesa
  • osrednje parče svežih svinjskih rebara
  • 1 glavica luka
  • 1 list lovora
  • 1kašičica bibera
  • 1 kašičica slatke aleve paprike
  • 4 domaće kobasice, po želji
  • sveže meso od ćuretine, batak sa karabatkom, krilce ili belo meso

Podvarak sa ćuretinom, priprema:

  • Ribanac isprati pod vodom, i do upotrebe držati u vodi.
  • Ne bi trebalo da bude preslan.
  • Slaninu iseckati i propržiti na masti. Dodati iseckan luk, rebarca, suvog mesa, ribanac i list lovora. Naliti jednom čašom vode.
  • Ispočetka dinstati na srednje jačoj vatri, pa smanjiti na najmanju vatru, poklopljeno dinstati oko sat vremena, uz povremeno mešanje, dok ne bude tamno zlatne boje. Pred kraj umešati biber i alevu papriku.
  • Preručiti podvarak u pleh ili vatrostalnu posudu, ušuškati nekoliko kobasica, pa sve zapeći u rerni oko pola sata.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Podvarak sa ćuretinom – Nada Georgijev-Gačić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.