Podvarak sa ćuretinom.
Podvarak sa ćuretinom, sastojci:
- 1 kg kiselog kupusa ribanca ili 1 dobra glavica kiselog kupusa
- 2 dobre kašike masti
- 100 gr slanine, malo suvog mesa
- osrednje parče svežih svinjskih rebara
- 1 glavica luka
- 1 list lovora
- 1kašičica bibera
- 1 kašičica slatke aleve paprike
- 4 domaće kobasice, po želji
- sveže meso od ćuretine, batak sa karabatkom, krilce ili belo meso
Podvarak sa ćuretinom, priprema:
- Ribanac isprati pod vodom, i do upotrebe držati u vodi.
- Ne bi trebalo da bude preslan.
- Slaninu iseckati i propržiti na masti. Dodati iseckan luk, rebarca, suvog mesa, ribanac i list lovora. Naliti jednom čašom vode.
- Ispočetka dinstati na srednje jačoj vatri, pa smanjiti na najmanju vatru, poklopljeno dinstati oko sat vremena, uz povremeno mešanje, dok ne bude tamno zlatne boje. Pred kraj umešati biber i alevu papriku.
- Preručiti podvarak u pleh ili vatrostalnu posudu, ušuškati nekoliko kobasica, pa sve zapeći u rerni oko pola sata.
Nada Georgijev-Gačić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!