Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Podvarak sa dimljenim mesom – Kristina Gašpar

0

Podvarak sa dimljenim mesom – Kristina Gašpar

Podvarak sa dimljenim mesom – ima raznih recepata za pripremu podvarka. Ali u većini među sastojcima nema pirinča, Mnogi se čude kada čuju ili vide da ga stavljam, ali kao što sam više puta napomenula, o ukusima ne treba raspravljati ;).

Podvarak pripremljen samo od mesa i kiselog kupusa je po meni prejak. Pirinač, običan ili integralni, „ublažava“ ukus ovog dobro poznatog specijaliteta.

Kada ga pripremate, ne morate precizno meriti sastojke, već to možete raditi odokativno, po želji i ukusu.

Dajem vam okvirne mere za jedan od načina pripreme podvarka.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podvarak sa dimljenim mesom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Podvarak sa dimljenim mesom – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 2 hours 30 minutes
Ukupno vreme 2 hours 50 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 1 kg dimljenog mesa sa kostima (ili bez kako ko voli)
  • 200 g slanine
  • 2 kg seckanog kiselog kupusa ili ribanca
  • 150 g integralnog pirinča
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice mrvljene ljute paprike
  • 1 kašičica kima
  • 1 list lovora

Uputstvo za pripremu

  1. Suvo meso preliti vodom da ogrezne i kuvati oko sat vremena. Dok se meso kuva, propržiti slaninu sa kimom, dodati kupus, iseckan beli luk, lovorov list i ljutu papriku. Kupus dinstati oko pola sata.
  2. Pirinač preliti sa 3 dl vode i kuvati ga dok ne upije vodu. Sjediniti pirinač i kupus. Sipati u pleh prečnika oko 30 cm.
  3. Meso iseći na komade željene veličine i poređati preko kupusa. Sipati 2-3 dl vode u kojoj se kuvalo meso.
  4. Peći na 200 stepeni oko sat vremena uz povremeno dodavanje vode ( one u kojoj se kuvalo meso ili obične, po potrebi).

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.