Posna sarma – najpopularnija tokom božićnog posta. Kada je reč o posnoj sarmi, slobodno pustite mašti na volju. Možete je puniti čime god želite.
Posna sarma sa povrćem – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
- 6 kašika ulje
- 1 komad crni luk (sitno seckan)
- 0,5 komada praziluk (sitno seckan)
- 1 komad šargarepa (rendana)
- 0,25 komada celer (rendan)
- 1 komad crvena paprika (sitno seckana)
- 7 komada šampinjoni (sitno seckanih)
- 1 kašika aleva paprika
- 1 kašičica ljuta paprika (mrvljena)
- 0,5 kašičice biber (mleven)
- 2 komada beli luk (sitno seckan)
- 1 šolja pirinač
- 15 listova kiseli kupus
- 3 lista lovor
- Na vrelom ulju pržite crni luk i praziluk dok ne porumene.
- Kada porumeni dodajte rendanu šargarepu, celer, papriku i šampinjone.
- Pržite na visokoj temperaturi uz neprekidno mešanje.
- Dodajte začine i pirinač.
- Dodajte pola šolje vode i kuvajte dok pirinač ne upije vodu (nekoliko minuta)
- Po ukusu dodajte so, ukoliko kupus nije dovoljno slan.
- Uvijte sarme na uobičajen način.
- Lonac ili šerpu obložite listovima kupusa, poređajte sarme, dodajte lovorov list, prekrijte listovima kupusa i nalijte vodom i/ili rasolom da ogrezne.
- Sarmu krčkajte na srednjoj temperaturi dok kupus ne omekša, oko sat i po.
Sarmu možete kuvati u rerni (u posudi sa poklopcem) ili u ekspres loncu (u tom slučaju je dovoljno da se kuva 20-25 minuta ).
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!