Posna sarma sa povrćem – Kristina Gašpar

Posna sarma – najpopularnija tokom božićnog posta. Kada je reč o posnoj sarmi, slobodno pustite mašti na volju. Možete je puniti čime god želite.

Posna sarma sa povrćem – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

  • 6 kašika ulje
  • 1 komad crni luk (sitno seckan)
  • 0,5 komada praziluk (sitno seckan)
  • 1 komad šargarepa (rendana)
  • 0,25 komada celer (rendan)
  • 1 komad crvena paprika (sitno seckana)
  • 7 komada šampinjoni (sitno seckanih)
  • 1 kašika aleva paprika
  • 1 kašičica ljuta paprika (mrvljena)
  • 0,5 kašičice biber (mleven)
  • 2 komada beli luk (sitno seckan)
  • 1 šolja pirinač
  • 15 listova kiseli kupus
  • 3 lista lovor
  1. Na vrelom ulju pržite crni luk i praziluk dok ne porumene.
  2. Kada porumeni dodajte rendanu šargarepu, celer, papriku i šampinjone.
  3. Pržite na visokoj temperaturi uz neprekidno mešanje.
  4. Dodajte začine i pirinač.
  5. Dodajte pola šolje vode i kuvajte dok pirinač ne upije vodu (nekoliko minuta)
  6. Po ukusu dodajte so, ukoliko kupus nije dovoljno slan.
  7. Uvijte sarme na uobičajen način.
  8. Lonac ili šerpu obložite listovima kupusa, poređajte sarme, dodajte lovorov list, prekrijte listovima kupusa i nalijte vodom i/ili rasolom da ogrezne.
  9. Sarmu krčkajte na srednjoj temperaturi dok kupus ne omekša, oko sat i po.

Sarmu možete kuvati u rerni (u posudi sa poklopcem) ili u ekspres loncu (u tom slučaju je dovoljno da se kuva 20-25 minuta ).

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posna sarma sa povrćem – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.