Privredna komora Srbije
Privredna komora Srbije

Privredna komore Srbije, dala je institucionalnu podršku našem projektu Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, koji će trajati tokom cele 2017. godine.

Ovaj projekat se sastoji od prikupljanja i promocije recepata tradicionalne srpske domaće kuhinje na sajtovima Recepti i Kuvar online (https://recepti-kuvar.rs) i Tradicionalni recepti (http://tradicionalnirecepti.net), i izdavanja knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, koja će biti štampana na srpskom i engleskom jeziku, a naziv na engleskom će biti: Traditional Serbian Cookbook.

Šta su to tradicionalni recepti, pročitajte ovde >>>

Uslove učešća u akciji objavljivanja recepata saradnika na portalu Recepti i Kuvar online, možete pročitati ovde >>>

Kome će ova knjiga biti namenjena?

Svima! Turistima, bilo da planiraju da odmor provedu u Srbiji, ili da Srbiju posete zbog posla. Dijaspori, da se svi koje greje “Sunce tuđeg neba…”, podsete na neka od zaboravljenih jela i “nahrane” svoju nostaligiju, kao i da sa velikim ponosom poklone primerak knjige nekoj dragoj osobi da bi pokazali iz kakve zemlje dolaze. Iskusnim kuvarima, a i neiskusnim početnicima, koji će imati priliku da isprobaju svoje znanje, nakon čitanja ove knjige.

Promocija projekta Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje na Sajmu turizma 24.02.2017.
Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje

Knjiga će biti štampana na dva jezika, srpskom i engleskom. Osim približno 100 recepata, u knjizi će se moći pročitati o istorijatu kulinarstva i kuluture ishrane u Srbiji, kao i o značaju tradicionalnog pripremanja hrane (ispod sača, krčkanje, kuvanje, dinstanje…) na ljudsko zdravlje.

Pismo institucionalne podrške Privredne komore Srbije našem projektu Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, prenosimo u celosti:

Linkom – PC

Miodrag Ilić, direktor

Beograd, 20.02.2017.

Predmet: Podrška Projektu prikupljanja i promovisanja tradicionalnih recepata domaće srpske kuhinje na portalu Recepti i Kuvar online i izdavanja knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje

Poštovani,

Ovim putem želimo da Vas informišemo da Privredna komora Srbije, kao najšira asocijacija privrede koja svojim aktivnostima i događajima promoviše domaće proizvode, daje punu podršku realizaciji Vašeg projekta.

Tradicionalni recepti domaće kuhinje važan su deo nematerijalne kulturne baštine svakog naroda. Na listi elemenata nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije, pored starih zanata, narodnih običaja, pesama i igara, uz naivno slikarstvo Slovaka, nalaze se i Belmuž, Izrada pirotskog kačkavalja, Pazarske mantije (tradicionalni način pripreme). Ovi elementi su značajni za očuvanje nacionalnog identiteta, ali predstavljaju i neizostavan deo različitih turističkih proizvoda.

Projekat prikupljanja i promovisanja tradicionalnih recepata domaće srpske kuhinje preko portala Recepti i Kuvar online i izdavanje knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, uneće nove elemente u turističku ponudu Srbije. Procenjujemo i da će omogućiti bolju vidljivost kulturološkog, kulinarskog i običajnog istorijata ovih prostora, što će za cilj imati bolju informisanost pojedinaca i privrednih subjekata u zemlji i inostranstvu.

Privredna komora Srbije sa svojim članicama, aktivno će se uključiti u realizaciju vašeg projekta kroz institucionalnu, organizacionu i logističku podršku. Kroz regionalni komorski sistem približićemo vaš Projekat i eventualnim nosiocima tardicionalnih recepata domaće srpske kuhinje, kako bi obogatili vaše portale.

Biće nam zadovoljstvo da svojim angažovanjem doprinesemo kvalitetnom i sveobuhvatnom izdanju knjige i obogatimo portal novim receptima.

U potpisu: Tatjana Ercegović Petrić, direktor Sektora usluga

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!