Punjene tikvice – posne, mrsne, veganske, vegetarijanske. Napravite punjene tikvice po vašoj meri. Predlažem tikvice punjene bulgurom, začinjene parmezanom, tahinijem i parmezanom.
Od začina možete staviti ono što volite. Uživajte u laganom i ukusnom letnjem obroku.
Punjene tikvice, sastojci:
- 4-5 okruglih tikvica srednje veličine
- 1 šolja bulgura
- 2 kašike parmezana
- 1 kašika tahinija
- začini po ukusu: so, biber, kari, beli luk, bosiljak…
- maslinovo ulje po potrebi
Punjene tikvice, priprema:
- Uključite rernu na 220 stepeni.
- Tikvice isecite na pola i izdubite ih.
- Premažite ih uljem i pecite 15-tak minuta (dok ne omekšaju).
- Dok se tikvice peku, skuvajte bulgur prema uputstvu sa pakovanja.
- Kada se bulgur skuva, dodajte sve ostale navedene sastojke (beli luk i listive bosiljka usitnite.
- Napunite tikvice i vratite ih u rernu.
- Punjene tikvice pecite 10-tak minuta.
Punjene tikvice možete služiti kao predjelo ili kao glavno jelo uz sezonsku salatu.
Umesto bulgura možete koristiti nešto drugo po izboru – pirinač, proso, kamut, bareni rendani krompir…
Podrazumeva se da u punjene tikvice možete dodati i meso po izboru.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!