Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Recept za džem od paradajza i paprike – Recepti i Kuvar online

0

Recept za džem od paradajza i parike, kao odličan dodatak raznim jelima, i kao odlična zimnica.

U sezoni paradajza, uvek možete pelat paradajza, kao sastojak recepta, zameniti svežim paradajzom, koga morate blanširati i oljuštiti, pre upotrebe. Kao dodatak, ovaj džem od parajdaza, može se koristiti uz sve vrste mesa, a kao glavni sastojak, ili dodatak, u sendvičima, palačinkama, tortiljama i sl…

Recept za džem od paradajza i paprike - Recepti i Kuvar online
Recept za džem od paradajza i paprike – Recepti i Kuvar online
Recept za džem od paradajza i paprike - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Recept za džem od paradajza i paprike – Recepti i Kuvar online

Recept za džem od paradajza i parike, kao odličan dodatak raznim jelima, i kao odlična zimnica.
Obrok Doručak, Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 1 tegla

Sastojci

  • 2 glavice crveni luk sitno iseckane
  • 2 čena beli luk sitno iseckan
  • 1 komad zelena paprika sitno iseckana
  • 1 komad crvena paprika sitno iseckana
  • 1 kašičica tucana ljuta paprika
  • 1 kašičica mlevena crvena paprika
  • 2 kašike paradajz pire
  • 1 konzerva paradajz pelat
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje

Uputstvo za pripremu

  1. U zagrejan tiganj, na srednju temperaturu, dodajte oko 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte iseckani crveni i beli luk i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte iseckanu crvenu i zelenu papriku. Nakon par minuta, dodajte tucanu ljutu papriku i mlevenu papriku. Dodajte paradajz pire i paradajz pelat. Dinstajte na umerenoj temperaturi oko 45 minuta, dok se masa ne zgusne u džem. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
  2. Ako koristite džem od paradajza i paprika odmah, prespite ga u odgovarajuću čistu teglu i zatvorite. Ako želite da vam duže traje, kao vrsta zimnice, potrebno je prvo dobro oprati tegle i poklopce (najbolje u mašini za sudove na 60 C), pa zatim držati u rerni oko 30 minuta na temperaturi oko 70 C. Sipati džem čim bude gotov u tople tegle, i zatvoriti metalnim poklopcem. Možete tako zatvorene tegle držati dodatno u rerni na 60 C, još nekih 10-15 minuta.
    Recept za džem od paradajza i paprike - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.