Šakšuka (Shakshuka) – Ana Vuletić

Ima simpatičan naziv – Šakšuka, pa mi je i to bila dodatna inspiracija za naučiti kako se sprema.

Jedno od zanimljivijih jela koje sam videla kod prijateljice, inače se sprema u Izraelu i sličnim zemljama kao doručak, ali može biti i ručak i večera.

Šakšuka - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Šakšuka – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Šakšuka (Shakshuka) – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Ima simpatičan naziv – Šakšuka, pa mi je i to bila dodatna inspiracija za naučiti kako se sprema.

  • 3 kašike maslinovog ulja (extra virgin)
  • 1 glavica crnog luka (seckanog sitno na kriške)
  • 1 komad crvene paprike (veće, seckane na tanke kriške)
  • 3 čen belog luka (sitno seckanog/presovanog)
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 0,125 kašičice ljute tucane paprike ((opciono))
  • 1 konzerva sosa od paradajza sa komadićima paradajza
  • 6 komada jaja (razbijena na oko)
  • so
  • biber
  • korijander (ili peršun)
  1. U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje i dodajte crni luk i crvenu slatku papriku. Posolite i pecite oko 20ak minuta, dok paprika malo ne omekša i luk dobije zlatnu boju.
  2. Nakon 20ak minuta, dodajte beli luk i promešajte na vatri oko 2 minuta. Sada možete da dodate začine: kim, alevu papriku, biber i tucanu papriku ako volite ljuto.
  3. Dodajte konzervu seckanog paradajza sa sosom i kuvajte još oko 10minuta uz mešanje.
  4. Možete sada po izboru i dodati feta sir ili neki drugi ako volite, ali ovaj korak je opcioni.
  5. Preko sosa razbite 6 jaja kao za jaja na oko. Posolite i dodajte bibera po ukusu preko jaja.
  6. Stavite u predhodno zagrejanu rernu na 200c oko 10 minuta dok jaja ne budu gotova.
  7. Preko jaja pospite svež korijander ili peršun. Poslužite.
Opciono možete koristiti i druge vrste paprike.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Šakšuka (Shakshuka) – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.