Seljačka proja, tradicionalni recept

RECEPT PRIPREMILAVerica Poznanović

Seljačka proja, tradicionalni recept.

Seljačka proja, sastojci:

  • 400 g krupno mlevenog kukuruznog brašna,
  • 220 ml mlake vode u kojoj je razmućena 1/2 kesice praška za pecivo,
  • 1 ravna kašičica soli i
  • mast za podmazivanje.

PROČITAJ: Domaći hrskavi hleb bez mešenja 

Seljačka proja, priprema:

  • U 400 grama kukuruznog brašna dodati oko 200 ml mlake vode sa razmućenim praškom za pecivo i jednom kašičicom soli. Masa treba da je nešto gušća od testa za palačinke.
  • Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću, staviti u zagrejanu rernu, na 230 stepeni, i peći oko 20 minuta, odnosno dok ne bude pečeno.
  • Ispečenu proju malo poprskati vodom, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Seljačka proja, tradicionalni recept

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.