Sirijski restovani karfiol – prava delicija za ljubitelje karfiola. Ukoliko nemate neke sastojke, zamenite ih drugim, sličnim. U pitanju je posno jelo.
Sezona karfiola i dalje traje. Iskoristite je maksimalno i napravite ovo sjajno jelo. Sirijski restovani karfiol se brzo priprema. Možete ga jesti kao glavno jelo ili kao prilog uz meso, jaja…
Sastojci:
- 350 gr karfiola
- 1 glavica luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- po 1/4 kašičice: soli, bibera i dimljene paprike
- 3 kašike vode
- 1 čen belog luka
- 2 kašičice soka od limuna
- peršunov list
Priprema:
- U šerpi većeg prečnika zagrejati ulje.
- Dodati sitno iseckan crni luk i karfiol iskidan na manje cvetiće.
- Pržiti u poklopljenoj posudi na višoj temperaturi 3-5 minuta bez mešanja, kako bi povrće dobilo boju sa donje strane.
- Potom dodati začine (so, biber, paprika) i vodu.
- Promešati i krčkati nekoliko minuta dok ne postane “al dente”.
- Na kraju dodati iseckan beli luk i sok od limuna i promešati.
- Krčkati oko minut.
- Prilikom služenja, posuti svežim peršunovim listom.
Dimljenu papriku možete zameniti alevom paprikom. A ukoliko volite da jelo ljutne, dodajte i mrvljenu ljutu papriku. Kombinacija soka od limuna i belog luka, ovom jelu daju posebnu notu.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!