Solunski patlidžan – ukusno i dekorativno predjelo, može i kao glavno jelo da posluži, stvar ukusa.
Solunski patlidžan – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Solunski patlidžan – ukusno i dekorativno predjelo, može i kao glavno jelo da posluži, stvar ukusa.
- 4 komada patlidžana
- 1 komad crni luk
- 3 čena belog luka
- 300 gr mlevenog mesa
- 70 gr pirinča (obarenog)
- 30 gr badema (seckanih)
- 30 gr suvog grožđa
- so
- biber
- 1 kašičica mlevene paprike
- cimet
- kim
- 4 kašike maslinovog ulja
- 16 komada čeri paradajza
- Iseckati glavicu crnog luka i 3 čena belog luka i izmešati s mlevenim mesom, bademima i grožđem. Posoliti, pobiberiti, dodati mlevenu papriku, kim i cimet.
- Oprati patlidžane, očistiti ih i prepoloviti uzduž. Izdubiti ih kašičicom i napuniti mesom.
- Rernu zagrejati na 200 stepeni.
- U nauljen pleh poredjati napunjene polovine patlidžana.
- Preliti ih maslinovim uljem, posuti mlevenom paprikom, na njih staviti polovine čeri paradajza i peći oko 35 min.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!