Solunski patlidžan – Ljiljana Stanković

Solunski patlidžan – ukusno i dekorativno predjelo, može i kao glavno jelo da posluži, stvar ukusa.

Solunski patlidžan - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Solunski patlidžan – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Solunski patlidžan – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Solunski patlidžan – ukusno i dekorativno predjelo, može i kao glavno jelo da posluži, stvar ukusa.

  • 4 komada patlidžana
  • 1 komad crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 300 gr mlevenog mesa
  • 70 gr pirinča (obarenog)
  • 30 gr badema (seckanih)
  • 30 gr suvog grožđa
  • so
  • biber
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • cimet
  • kim
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 16 komada čeri paradajza
  1. Iseckati glavicu crnog luka i 3 čena belog luka i izmešati s mlevenim mesom, bademima i grožđem. Posoliti, pobiberiti, dodati mlevenu papriku, kim i cimet.
  2. Oprati patlidžane, očistiti ih i prepoloviti uzduž. Izdubiti ih kašičicom i napuniti mesom.
  3. Rernu zagrejati na 200 stepeni.
  4. U nauljen pleh poredjati napunjene polovine patlidžana.
  5. Preliti ih maslinovim uljem, posuti mlevenom paprikom, na njih staviti polovine čeri paradajza i peći oko 35 min.
Sada je patlidžan najukusniji, koristite ga dok je sezona.

 

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Solunski patlidžan – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.