Sremski paprikaš

Tradicionalni recept za sremski paprikaš, koji se spremao napolju, u kotliću. Uz ovo jelo servirati bareni krompir, pirinač, ili domaću testeninu.

Sremski paprikaš - Recepti i Kuvar online
Sremski paprikaš – Recepti i Kuvar online

Sremski paprikaš

Tradicionalni recept za sremski paprikaš, koji se spremao napolju, u kotliću. Uz ovo jelo servirati bareni krompir, pirinač, ili domaću testeninu.

  • 1 kg jagnjećeg mesa
  • 500 g junećeg mesa
  • 4 komada paradajza
  • 4 komada paprike
  • 200 g crnog luka
  • 1 čaša kisele pavlake
  • crvenog vina (malo)
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • lorberov list
  • ulje
  • biber
  • so
  1. Paradajz oguliti. Iseckati luk.

  2. Jagnjeće meso iseći na veće kocke, a junetinu na sitnije.

  3. U dubokoj šerpi naliti malo ulja i kratko propržiti mlevenu papriku i luk.

  4. Skinuti sa vatre i dodavati redove mesa, pa red povrća, svaki red začiniti začinima. Naliti vodom da ogrezne.

  5. Poklopiti i ostaviti na srednjoj vatri da se kuva oko 2 i po sata. Pri kraju dodati kiselu pavlaku i ostaviti da kuva još par minuta.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.