Tradicionalni recept za sremski paprikaš, koji se spremao napolju, u kotliću. Uz ovo jelo servirati bareni krompir, pirinač, ili domaću testeninu.

Sremski paprikaš
	
Tradicionalni recept za sremski paprikaš, koji se spremao napolju, u kotliću. Uz ovo jelo servirati bareni krompir, pirinač, ili domaću testeninu.
- 1 kg jagnjećeg mesa
 - 500 g junećeg mesa
 - 4 komada paradajza
 - 4 komada paprike
 - 200 g crnog luka
 - 1 čaša kisele pavlake
 - crvenog vina (malo)
 - 1 kašičica ljute mlevene paprike
 - lorberov list
 - ulje
 - biber
 - so
 
Paradajz oguliti. Iseckati luk.
Jagnjeće meso iseći na veće kocke, a junetinu na sitnije.
U dubokoj šerpi naliti malo ulja i kratko propržiti mlevenu papriku i luk.
Skinuti sa vatre i dodavati redove mesa, pa red povrća, svaki red začiniti začinima. Naliti vodom da ogrezne.
Poklopiti i ostaviti na srednjoj vatri da se kuva oko 2 i po sata. Pri kraju dodati kiselu pavlaku i ostaviti da kuva još par minuta.

Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
