in , , , ,

Sremski paprikaš

Recept za sremski paprikaš

Sremski paprikaš - Recepti i Kuvar online
Sremski paprikaš - Recepti i Kuvar online

Tradicionalni recept za sremski paprikaš, koji se spremao napolju, u kotliću. Uz ovo jelo servirati bareni krompir, pirinač, ili domaću testeninu.

Sremski paprikaš - Recepti i Kuvar online
Sremski paprikaš – Recepti i Kuvar online

Sremski paprikaš

food 1954424 640

Tradicionalni recept za sremski paprikaš, koji se spremao napolju, u kotliću. Uz ovo jelo servirati bareni krompir, pirinač, ili domaću testeninu.

  • 1 kg jagnjećeg mesa
  • 500 g junećeg mesa
  • 4 komada paradajza
  • 4 komada paprike
  • 200 g crnog luka
  • 1 čaša kisele pavlake
  • crvenog vina (malo)
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • lorberov list
  • ulje
  • biber
  • so
  1. Paradajz oguliti. Iseckati luk.

  2. Jagnjeće meso iseći na veće kocke, a junetinu na sitnije.

  3. U dubokoj šerpi naliti malo ulja i kratko propržiti mlevenu papriku i luk.

  4. Skinuti sa vatre i dodavati redove mesa, pa red povrća, svaki red začiniti začinima. Naliti vodom da ogrezne.

  5. Poklopiti i ostaviti na srednjoj vatri da se kuva oko 2 i po sata. Pri kraju dodati kiselu pavlaku i ostaviti da kuva još par minuta.

    food 1954424 640

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Miodrag Ilic

Written by Miodrag Ilic

Osnivač projekta Recepti i Kuvar online i odgovorni urednik portala. Kuva iz hobija, ali ne često. Član NUNS.

What do you think?

2k Lajkova
Upvote Downvote
Dobro jutro maži i u Grčkoj si na plaži - DijamantDobro jutro maži i u Grčkoj si na plaži - Dijamant - Porto Katsiki beach at Lefkada Island, Greece

Gde da se opustite uz pogled na tirkizno more i miris četinara?

Jovan Kovačević i Filip Tomović - Junior Chefs Club

Zlatna i tri srebrne medalje za naše kuvare na prestižnom kulinarskom takmičenju u Crnoj Gori