Home Blog Page 3

Jednostavne palačinke koje uvek uspevaju

Jednostavne palačinke koje uvek uspevaju.

Jednostavne palačinke, sastojci:

  • 100 g brašna
  • 2 velika jajeta
  • 300 ml mleka
  • 1 kašika suncokretovog ili biljnog ulja, plus malo više za prženje
  • prstohvat soli
  • džem, marmelada, po ukusu
  • šećer u prahu, po ukusu

Jednostavne palačinke, priprema:

  • U činiju ili veliki bokal stavite 100 g običnog brašna, 2 veća jajeta, 300 ml mleka, 1 kašiku suncokretovog ili biljnog ulja i prstohvat soli, pa umutite u glatku smesu. Ovo bi po izlgedu trebalo da bude slično kremi.
  • Ostavite 30 minuta da se odmori, ako imate vremena ili odmah počnite da pečete.
  • Stavite tiganj srednje veličine, na srednju jačinu zagrevanja i pažljivo ga obrišite nauljenim kuhinjskim ubrusom.
  • Kada se tiganj ugreje, pecite palačinke po 1 minut sa svake strane do zlatne boje, koristeći oko pola kutlače testa po palačinki. Držite ih toplim u rerni na niskoj temperaturi dok pravite ostale.
  • Poslužite sa džemom ili marmeladom, posute prah šećerom (opciono) ili bilo kojim vašim omiljenim punjenjem.
  • Kada se ohlade, možete da ih položite između papira za pečenje, zatim umotajte u prozirnu foliju i zamrznete do dva meseca.

Prijatno!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Najbolji banana hleb

Najbolji banana hleb.

Najbolji banana hleb, sastojci:

  • 1 cela i 3/4 šolje višenamenskog brašna
  • 1 cela i 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 velika jajeta, sobne temperature
  • 2 srednje zrele banane, izgnjčene u pire (1 šolja)
  • 1/2 šolje ulja od uljane repice (ako nemate, koristite suncokretovo)
  • 1/4 šolje plus 1 kašika surutke
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja seckanih oraha, opciono

Najbolji banana hleb, priprema:

  • Zagrejte rernu na 180° C.
  • U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu i so.
  • U drugoj posudi pomešajte jaja, banane, ulje, surutku i vaniliu
  • Dodati u mešavinu brašna, mešajući samo dok se ne sjedini.
  • Po želji ubacite orahe.
  • Sipajte u podmazanu ili papirom za pečenje obloženu posudu 23 x 12 cm za hleb.
  • Pecite dok čačkalica ne izađe čista, 75 do 90 minuta (posle 40 minuta stalno proveravajte da li je gotov-pečen, da ne pregori).
  • Ohladite u tiganju 15 minuta pre nego što ga sklonite na rešetku.

Prijatno!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Bunar pogača – Verica Poznanović

Bunar pogača.

Bunar pogača, sastojci:

  • 30 kašika brašna,
  • 4 dl mleka,
  • 1 šolje ulja,
  • 1 kašičica suvoga kvasca,
  • 1 kašičica soli i
  • 7 strukova mladoga luka.

Bunar pogača, priprema:

  • U činiju stavite brašno, so, suvi kvasac, dodajte ulje, i mleko.
  • Umesiti testo da se ne lepi za ruke.
  • Tepsiju podmažite – pospite brašnom.
  • Testo rastanjite i po testu rasporediti mladi luk sve sa perima, pogaču preklopiti  i stavite u tepsiju.
  • Rernu zagrejte na 180 stepeni.
  • 4 kašike hladne vode pomešati sa 4 kašike mleka i premažite celu pogaču.
  • Tupom stranom noža išarajte pogaču, odnosno napravite rezove.
  • Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok pogača ne bude pečena.
  • Iseći na parčad i rasporediti po tanjiru kao što je na slici.

Verica Poznanović

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Biber crep ili (dabrov rep) – Verica Poznanović

Biber crep ili (dabrov rep).

Biber crep zapravo nema veze sa začinom istog imena – biberom! Ovaj crep izumeo je Nemac, koji je tražeći idealan oblik za crep, otkrio da upravo oblik dabrovog repa savršeno odgovara. Na nemačkom jeziku se dabar kaže der Biber.  I eto, tako je nemačka reč, koja označava dabra, zapravo postala “naš” biber crep.

Biber crep predstavlja vučeni glineni crep. Pokrivanje krova crepom vrši se takozvanim “krunskim pokrivanjem” tako da finalni izgled krova podseća na krljušt ribe.

Pošto mi u dvorištu imamo biber crep, odlučih ja da ispečem hleb na biber crepu odnosno ,,dabrovom repu. Sa koliko kuća je ovaj crep skinut i zamenjen novim modernim ja ne znam. Još kad bi mogao da priča o svakoj kući na kojoj je bio, bilo bi knjiga i knjiga. Nije samo pokrivao krovove kuća, bio je i na štalama, svinjcima, ma nema gde ga nije bilo. A ja odlučih da ga koristim za pečenje hleba, pa prirodan je materijal. Prvo sam  dabrov rep, odnosno biber crep dobro oprala i osušila, zatim sam prosejala brašno i mešenje može da počne.

U ovom slučaju biber crep vam je lopar, tepsija….

Biber crep ili (dabrov rep), sastojci:

  • pola kockice kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 500g brašna i
  • mlaka voda

Biber crep ili (dabrov rep), priprema:

  • Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.
  • U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so.
  • Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste ,ako treba dodajte jos brašna.
  • Ostaviti testo da naraste.
  • Premesite, oblikujte hleb isecite ga nožem na par mesta.
  • Biber crep, pospite brašnom i stavite oblikovan hleb.
  • Ostavite malo da raste.
  • Zagrejte rernu na 200 stepeni, stavite biber crep sa hlebom u rernu  da se hleb  peče.
  • Čačkalicom proverite da li je hleb pečen, ako se testo ne lepi za čačkalicu pečen je.
  • Izvadite biber crep sa hlebom, poprskajte sa malo vode, prekrijte krpom i ostavite malo da odstoji.
  • Ukrasiti hleb po ukusu.
  • Ja sam hleb ukrasila cvetovima jagorčevine.

Verica Poznanović

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

PET NOVIH BEOGRADSKIH RESTORANA DOBILO ČUVENO MICHELIN VODIČ PRIZNANJE

Najnoviji MICHELIN Vodič za Beograd za 2024. godinu, najavljen u decembru, na listi ima pet novih ugostiteljskih objekata, što je ukupan broj podiglo na čak 22 preporučena restorana. Predstavnici METRO Cash & Carry Srbija ove godine su posetili sve restorane iz Vodiča i uručili čuvene MICHELIN pločice, koje su svojevrstan znak kvaliteta, raznolikosti i kreativnosti hrane i usluga, koje ovi restorani nude.

„Treću godinu za redom selekcija MICHELIN Vodiča za Beograd beleži porast broja prepoznatih i izabranih restorana, što je pokazatelj pozitivnog trenda razvoja kvaliteta i raznolikosti domaćeg ugostiteljstva i srpske gastronomske scene. METRO, kao veletrgovac i partner MICHELIN Vodiča, sa izuzetnim ponosom neguje partnerstva sa svojim profesionalnim kupcima, među kojima su prepoznati restorani u Beogradu. Naravno, pored ponosa osećamo i izuzetnu odgovornost da sva partnerstva budu primer kako da, kao pravi veletrgovac, održivo i dugoročno  snabdevamo i kroz asortiman i usluge podržavamo HoReCa sektor. Pažljivo praćenje potreba ugostitelja u Srbiji pomaže da se jasno prepozna i definiše naša ponuda koja će uvek pružati domaće i svetske proizvode, treninge i usluge – na najvišem nivou i u skladu sa onim što ugostiteljima zaista treba“, rekao je André Rinnensland, generalni direktor kompanije METRO Cash & Carry Srbija.

PET NOVIH BEOGRADSKIH RESTORANA DOBILO ČUVENO MICHELIN VODIČ PRIZNANJE
PET NOVIH BEOGRADSKIH RESTORANA DOBILO ČUVENO MICHELIN VODIČ PRIZNANJE

U MICHELIN Vodiču za Beograd za 2024. godinu nalaze se Istok, Pinot, Klub Književnika by Branko Kisić, Na Ćošku i L’Adresse – kao pet novoizabranih restorana, od kojih je Istok dobio i oznaku Bib Gourmand, koja označava odličan kvalitet po odličnoj ceni. Pored novih restorana u selekciji, tu su i objekti čiji je kvalitet bio prepoznat i tokom prethodne dve godine, koliko postoji MICHELIN Vodič za Beograd. Među njima su SkyLounge, Metropolitan Grill, Twenty Two, Bela Reka, Comunale Caffè e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, Iva New Balkan Cuisine, JaM, Langouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905 i The Square. Restoran Bela Reka se i dalje pohvaljuje zbog posvećenosti održivosti, sa posebnim akcentom na upotrebu lokalnih proizvoda i očuvanje tradicije.

PET NOVIH BEOGRADSKIH RESTORANA DOBILO ČUVENO MICHELIN VODIČ PRIZNANJE
PET NOVIH BEOGRADSKIH RESTORANA DOBILO ČUVENO MICHELIN VODIČ PRIZNANJE

Predstavnici kompanije METRO Cash & Carry Srbija su tokom poseta restoranima izrazili želju da lokalna gastronomska scena nastavi da se razvija, kao i da svi do sada prepoznati restorani nastave sa inovacijama i negovanjem kvaliteta gastronomske ponude i ugostiteljskih usluga u Srbiji.

Izvor: Metro Cash & Carry Srbija saopštenje

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – SNEŽANA KNEŽEVIĆ

NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – SNEŽANA KNEŽEVIĆ. Za najbolju gibanicu Srbije izabran je recept Snežane Knežević, i svečano proglašen u emisiji RTS Šarenica, 25.02.2024.

U desetom, jubilarnom izboru za najbolji tradicionalni recept 2023. godine, za najbolju gibanicu Srbije, učestvovalo je preko 40 recepata.

U finale je ušlo najboljih 5 recepata za gibanicu:

  1. Snežana Knežević, https://recepti-kuvar.rs/konkurs-najbolja-gibanica-srbije-snezana-knezevic/
  2. Vesna Pavlović, https://recepti-kuvar.rs/konkurs-najbolja-gibanica-srbije-vesna-pavlovic/
  3. Verica Poznanović, https://recepti-kuvar.rs/konkurs-najbolja-gibanica-srbije-verica-poznanovic/
  4. Milica Živković, https://recepti-kuvar.rs/konkurs-najbolja-gibanica-srbije-milica-zivkovic/
  5. Snežana Vunjerović, https://recepti-kuvar.rs/konkurs-najbolja-gibanica-srbije-snezana-vunjerovic/

Žiri je radio u sastavu: dr Biljana Đorđević, predsednica, Jelena Rupnik, članica, Danijela Paracki, članica i Dragana Ilić, članica.

NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE, RECEPT – SNEŽANA KNEŽEVIĆ

Volim gibanicu spremljenu na sve moguće načine, jer puno eksperimentišem. Ova je s tikvicama.

Meni se dopala a nadam se da će i vama. Zato iskoristite sezonu tikvica i napravite ovu pitu koja može da se jede topla ili hladna. Može da vam bude kompletni obrok sa salatom po želji ili doručak uz jogurt.

Priprema sa pečenjem: oko 90 minuta
Za 12-16 parčića

Gibanica, sastojci:

  • 500 g kora za pitu (16 listova)

Za fil:

  • 500 g tikvice pečene
  • 500 g sira urda
  • 3 dl kisele pavlake 20% masnoće
  • 7 komada jaja
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • po ukusu sitna morska so
  • 1 kesica za pecivo
  • 2 kašike suvog ili svežeg vlašca

Za preliv:

  • 2 dl mleka
  • 2 komada jaja
  • 0,5 dl maslinovog ulja

Gibanica, priprema:

  • Prvo tikvice isecite na kolutove, posolite i prelite sa kašikom maslinovog ulja, izmešajte i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni oko 15 minuta da se propeku i omekšaju. Viljuškom izgnječite tikvice.
  • U veću posudu izlomite jaja, umutite viljuškom, dodajte tikvice i sve ostale sastojke koji su navedeni za fil. Dobro promešajte.
  • Kore odvojite po dve jer vam trebaju 8 rolata koji se slažu u kalup 35×20, obložen papirom za pečenje i nauljen, u dva reda.
  • Svaku drugu koru namažite filom i urolajte. Stavite u prvi red 4 rolata. Namažite ih filom. Urolajte i sledeća 4 rolata na isti način i stavite preko prvog reda.
  • Ako vam je ostao fil, meni nije, namažite gibanicu odozgo. Ja sam morala da dodatno napravim preliv od mleka, jaja i ulja i ovim prelijem odozgo.
  • Gibanicu stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče oko 50 minuta. Proveravajte, možda vaša rerna peče drugačije pa vam neće trebati više od 40 minuta.
  • Pečenu gibanicu izvadite iz rerne, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.
  • Seći na parčiće veličine po želji i poslužte toplo mada je isto tako dobra i kada se ohladi.
  • Prijatno i uživajte!

Snežana Knežević

ČESTITAMO!

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Gibanica sa 3 sastojka

Gibanica sa 3 sastojka.

Gibanica sa 3 sastojka, sastojci:

  • 1/2 kg kora,
  • 6 jaja,
  • 1 l jogurta,
  • 1 kaičica soli,
  • tepsija fi 30 cm,
  • malo ulja.

Gibanica sa 3 sastojka, priprema:

  • Umutiti jaja, dodati jogurt i so i izmešati.
  • Tepsiju premazati uljem.
  • Dve kore unakrs staviti u tepsiju tako da visi polovina.
  • Kore podeliti na pola i umakati u smesu i stavljati u tepsiju, ne pritiskati.
  • Količina kora da pokrije dno.
  • Nekoliko kora preseći na tri dela i blago suve stavljati preko namazanih kora.
  • Ostaviti jednu koru za vrh-kraj.
  • Ostatak kora iseći na pola umakati u smesu i ređati preko suvih kora.
  • Ostaviti 5-6 kašika fila za poređane kore i zadnju, a ostatak sipati u tepsiju.
  • Povratiti kore, premazati i na kraju celu koru ušuškati i premazati film i peći 30 minuta na 180 stepeni.
  • Super je i toplo i hladno, brzo se sprema i još brže jede.

Slana pita sa starim hlebom – Milica Živković

Slana pita sa starim hlebom.

Slana pita sa starim hlebom, sastojci:

  • 1 vekna hleba,
  • 3 jajeta,
  • 150 gr seckane salame po želji,
  • 150 gr seckane slanine,
  • 100 gr rendanog kačkavalja,
  • 1 dl ulja,
  • 2 dl mleka,
  • 2 dl jogurta,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 kašike susama.

Slana pita sa starim hlebom, priprema:

  • Hleb iseckati na kockice.
  • Pleh-tepsiju, namazati uljem ili margarinom.
  • Umutiti jaja, dodati sir, prašak za pecivo, ulje, mleko i jogurt i izmešati.
  • U tepsiju poređati polovinu hleba.
  • Preliti sa polovinom umućene smese.
  • Poređati pola slanine i salame.
  • Opet poređati hleb, preliti sa ostatkom smese, posuti kačkavaljem i susamom i peći 25 minuta na 180 stepeni.

Milica Živković

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji! Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Zlatne pogačice – Verica Poznanović

Zlatne pogačice.

Zlatne pogačice, sastojci:

  • 1/2 kg brašna
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 130 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 80 ml jogurta
  • 50 ml ulja i
  • 1 žumance

Zlatne pogačice, priprema:

  • U mlakoj mešavini vode i mleka, sa dodatkom šećera, razmutiti kvasac.
  • U vanglicu staviti brašno, so, jogurt, ulje, žumance i na kraju kvasac.
  • Zamesiti testo.
  • Testo staviti u nauljenu vanglicu, prekriti providnom folijom i ostaviti da odmara.
  • Kada testo naraste prebaciti ga na brašnom posutu radnu površinu.
  • Rastanjite na debljinu prsta i čašicom vadite pogačice.
  • Pogačice poređajte u podmazanu tepsiju, ostavite da odmaraju petnestak minuta, a zatim pecite.
  • Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite dok lepo ne porumene.

Uživajte u svakom zalogaju!

Verica Poznanović

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji! Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

10 godina platforme za dobre i tradicionalne recepte – Recepti i Kuvar Online

U poslednjih 10 godina dana portal Recepti i Kuvar Online privlači veliku pažnju i velike posete, čija je ambicija da predstavlja regionalnu bibliju kulinarstva.

Od prvog dana, portal su upečatljivo obeležile velike posete zainteresovanih korisnika, koje su učvrstile prisustvo ovog portala na regionalnom tržištu.

Najveći uspeh portala Recepti i Kuvar Online, bio je izbor u TOP 50 najboljih online stvari, tj. u TOP 5 za kategoriju Moderna porodica, za 2015. godinu, od strane redakcije PC PRESS.

Osim ove velike nagrade, najznačajniji projekat koji je obeležio postojanje portala, bio je priprema knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, čiji je autor Miodrag Ilić, odgovorni urednik portala. U projektu je aktivno učestvovalo i uredništvo, kao i brojne saradnice portala. Prvo izdanje knjige upravo je rasprodato i priprema se drugo izdanje.

Nagli i upadljivi uspeh ovog portala nije ni malo iznenađujući kad se zna da iza njega stoji porodična kompanija  i projekat u vlasništvu kompanije Linkom-PC doo Beograd, regionalnog ICT integratora.

Na portalu Recepti i Kuvar Online saradnici i posetioci mogu da objavljuju svoje recepte, pronađu neke nove kao i da se informišu o raznim aspektima kuvanja. Započet je tiho, praktično kao tajnoviti pilot projekat, ali je ipak uspeo da za samo nekoliko meseci okupi veliki broj posetilaca i saradnika.

Miodrag Ilić, vodeća osoba ovog projekta i suvlasnik kompanije Linkom-PC doo ima jednostavnu poruku: ”Počeli smo sa ambicijom da pokažemo kako izgleda kada se profesionalna “ukusna” platforma i uzbudljiva tema ponude pametnim i strastvenim korisnicima. Mi smo presrećni zbog dosadašnjeg uspeha, ali naše ambicije su veće, želimo da ovo bude referentna platforma za kulinare, kuvare i sve koji se bave dobrom hranom u ovom regionu pa i šire. Čuvamo tradiciju i gledamo u budućnost.

Kao i svake godine, a uz podršku RTS Šarenice, portal Recepti i Kuvar Online bira najbolji recept godine, tj. najbolji tradicionalni recept. Svečana objava pobednika ovog konkursa za 2023. godinu biće u emisiji Šarenica 25.02.2024., tačno na datum 10 godišnjice postojanja portala.

Recepti i Kuvar Online, registrovani onlajn medij, svakodnevno se stara da na jednom mestu možete da pronađete najbolje recepte za svaku priliku, a uz mnoge druge teme namenjene entuzijastima za zdravo i ukusno kuvanje.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!