ponedeljak, 13 јула, 2020
Home Blog

Ram pita – Verica Poznanović

0
Ram pita - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Ram pita - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Ram pita.

Ram pita, sastojci:

  • Univerzalno testo za pitu, 1kg brašna,
  • 1/2l vode (zimi se testo mesi mlakom a leti hladnom vodom) i
  • so.

Za premazivanje je potrebno:

  • 2 kašike masti.

PROČITAJ: Domaći hrskavi hleb bez mešenja

Ram pita, priprema:

Testo:

  • Brašno posoliti, lagano sipati vodu, neprestano mešajući, da se dobije meko testo.
  • Mora dobro da se izradi.
  • Podeliti na 4 dela, pa svaki deo dobro izraditi na dasci posutoj brašnom.
  • Rukom rastanjiti delove testa u prst debele lepinjice, svaku malo premazati uljem ili masti pa ih prekrijte krpom i ostaviti u toploj prostoriji da odstoje trideset minuta.

Verica Poznanović

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kajsije – TOP 5 najpregledanijih recepata

0
Kajsije - TOP 5 najpregledanijih recepata - Recepti i Kuvar online
Kajsije - TOP 5 najpregledanijih recepata - Recepti i Kuvar online

Kajsije – u jeku sezone kajsija, pripremili smo vam listu TOP 5 najpopularnijih recepata koji u sastojcima sadrže kajsije u bilo kom vidu: sveže kajsije, džem od kajsija, pekmez od kajsija ili sušene kajsije.

Lista TOP 5 najpregledanijih recepata koji u sastojcima imaju kasjije:

Kolač sa džemom od kajsija – medenjaci – Ana Vuletić

Jednostavan starinski recept za pasirani pekmez od kajsija

Šta da kuvam danas? - Jelovnik za 26.01.-30.01.2015. - Recepti & Kuvar online | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 2
Kolač sa džemom od kajsija – najbolji recept 2014. godine – 2. mesto – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Pekmez ili džem od kajsija – Kristina Gašpar

Pekmez ili džem od kajsija - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Pekmez ili džem od kajsija – photo by Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

PROČITAJ: Voćna torta – saveti i način pripreme

Kolač sa kajsijama – Kristina Gašpar

Kolač sa kajsijama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Kolač sa kajsijama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Letnja torta sa kupinama i kajsijama – Snežana Knežević

Letnja torta sa kupinama i kajsijama - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online
Letnja torta sa kupinama i kajsijama – Snežana Knežević – Recepti i Kuvar online

Kajsija (marelica) važi za najpopularnije voće. Kako za konzumaciju u svežem stanju, tako i za pripremu džemova i pekmeza, kompota…

A džemovi i pekmezi od kasjija važe za najpopularnije sastojke mnogih kolača i poslastica, pa čak i slanih jela.

Kajsija pripada istom rodu (Prunus) kao i šljive, bademi, breskve, višnje i trešnje.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Hleb od dva sastojka – Verica Poznanović

0
Hleb od dva sastojka - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Hleb od dva sastojka - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Hleb od dva sastojka koji se lako pravi i gotov je za trideset minuta.

Koja su to dva sastojka? Sladoled i samodižuće brašno!

Hleb od dva sastojka, sastojci:

  • 1 šolja omekšalog mlečnog sladoleda (ja sam koristila ukus od čokolade).
  • 2 šolje samodižućeg brašna (možete ga napraviti i sami: pomešajte 2 šolje mekog brašna, 1 kašičicu sode bikarbone, 1 kašičicu praška za pecivo i ½ kašičice soli).

PROČITAJ: Domaći hrskavi hleb bez mešenja

Hleb od dva sastojka, priprema:

  • Sladoled ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekša.
  • Uzmite jednu šolju omekšalog sladoleda i pomešajte sa 2 šolje samodižućeg brašna. Sve dobro sjedinite, formirajte oblik po vašem ukusu.
  • Smesu stavite u podmazan i brašnom posut pleh i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Maline recepti – TOP 5 najpregledanijih recepata

0
Maline recepti - TOP 5 najpregledanijih recepata - Recepti i Kuvar online - Pixabay
Maline recepti - TOP 5 najpregledanijih recepata - Recepti i Kuvar online - Pixabay

Maline recepti – u jeku sezone malina, pripremili smo vam listu TOP 5 najpregledanijih recepata koji u sastojcima sadrže maline u bilo kom vidu: sveže maline, džem od malina, pekmez od malina…

Lista TOP 5 najpregledanijih recepata koji u sastojcima imaju maline:

Tabela:

Pozicija Recept
1 Malinasta čoko fantazija – Dana Drobnjak
2 Sladoled torta ledeni poljubac – Dana Drobnjak
3 Kocke sa malinama – Dana Drobnjak
4 Puding sa chia semenkama – Dana Drobnjak
5 Poslastica sa malinama – Zuzana Grnja

PROČITAJ: SVI RECEPTI SA MALINAMA

Malinasta čoko fantazija - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Malinasta čoko fantazija – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online
Sladoled torta ledeni poljubac - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Sladoled torta ledeni poljubac – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online
Kocke sa malinama - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Kocke sa malinama – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online
Puding sa chia semenkama - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Puding sa chia semenkama – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

PROČITAJ: Voćna torta – saveti i način pripreme

Poslastica sa malinama - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Poslastica sa malinama – Zuzana Grnja – Recepti i Kuvar online

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Domaće sirinjavke – Danijela Žikić

0
Domaće sirinjavke - Danijela Žikić - Recepti i Kuvar online
Domaće sirinjavke - Danijela Žikić - Recepti i Kuvar online

Domaće sirinjavke.

Domaće sirinjavke, sastojci:

  • 500 ml mlake vode
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kašika soli
  • oko 1 kg brašna
  • 4 kašike masti

Za filovanje:

  • 400 g sira
  • 3 jaja
  • 4 kašike masti
  • malo kisele ili obične vode

PROČITAJ: Kako su se pravile kore za pitu ili gibanicu pre 100 godina?

Domaće sirinjavke, priprema:

  • U mlakoj vodi razmutiti kvasac. Dodati so. Izmešati. Postepeno dodavati brašno i umesiti mekano testo, koje se ne lepi.
  • Ostatak brašna iskoristiti za razvijanje kora.
  • Testo odmah podeliti na 10 jufki.
  • Umutiti jaja i dodati sir. Od pripremljenog fila odvojiti dve kašike sa strane.
  • Mast rastopiti.
  • Uzimati po jednu jufku i razvući oklagijom. Poprskati rastopljenom mašću i posuti fil od sira i jaja. Urolati koru pa je zamotati kao puža.
  • Sirinjavke ređati u podmašćen pleh. Redom praviti dok se istroše sve jufke. Složene sirinjavke odozgo premazati mašću, zatim (odvojenom filu od sira i jaja dodati malo kisele ili obične vode, izmešati) premazati svaku sirinjavku.
  • Tek kad se zavrsi sa motanjem uključiti rernu na 180 C.
  • Peći sirinjavke dok fino ne požute.
  • Služiti prohladjene sa jogurtom, kiselim mlekom ili pavlakom.

Jako su ukusne, mekane i sutradan!

Vreme pripreme: 100 minuta
Broj osoba: 10
Mrsno jelo

Danijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Punjene paprike – Vesna Pavlović

0
Punjene paprike - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Punjene paprike - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online

Punjene paprike.

Punjene paprike, sastojci:

Za nadev:

  • 600 g mlevenog mesa,
  • po potrebi ulje,
  • 3 glavice crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • po ukusu začini (so, biber i suvi začin),
  • 2 kašike slatke začinske paprike,
  • 2 paradajza,
  • 50 g pirinča,
  • 1 šargarepa.

Za zatvaranje paprika:

  • po potrebi paradajz.

Za zapršku:

  • po potrebi ulje,
  • 2 kašike brašna,
  • 400 ml vode,
  • 200 ml pasiranog paradajza,
  • 1 kašičica šećera.

I još:

  • 8 paprika babura.

PROČITAJ: Domaći hrskavi hleb bez mešenja

Punjene paprike, priprema:

Za nadev:

  • Na zagrejanom ulju upržiti sitno seckan crni luk.
  • Dodati rendanu šargarepu, opran, oljušten i iseckan paradajz, sitno seckan beli luk i propržiti.
  • Umešati mleveno meso i upržiti.
  • Dodati pirinač i kratko propržiti.
  • Začiniti po ukusu (posoliti, pobiberiti i umešati suvi začin).
  • Dodati slatku začinsku papriku i izmešati kako bi se sastojci sjedinili.
  • Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se nadev ohladi.
  • Paprike babure dobro oprati, očistiti od peteljki i semenki i puniti ih pripremljenim nadevom.
  • Paradajz oprati, iseći na kolutove i njima zatvoriti paprike.
  • U pleh u kome će se paprike peći nasuti vodu i poređati pripremljene paprike.
  • Prekriti ih alu-folijom i peći u dobro zagrejanon rernina 180 stepeni sat vremena.

Za zapršku:

  • Na zagrejanom ulju upržiti brašno, dodati vodu, pasirani paradajz, šećer i mešati kako bi se sastojci sjedili.
  • Izvaditi pleh iz rerne, ukloniti foliju i preliti paprike zaprškom.
  • Vratiti pleh u rernu, ali ne prekrivati folijom.
  • Peći još 30 minuta na 180 stepeni (po potrebi smanjiti temperaturu kako paprike ne bi gorele).

Vreme pripreme: 130 minuta
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema
Mrsno jelo

Savet: možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko – po sopstvenom izboru. Umesto ulja, možete koristiti svinjsku mast (i ja je ponekad koristim umesto ulja), budu ukusnije paprike. Prijatno!

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Pekmez ili džem od kajsija? by Kristina Gašpar

0
Pekmez ili džem od kajsija - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Pekmez ili džem od kajsija - photo by Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Da li volite pekmez ili džem od kajsija? Kako se sprema pekmez ili džem od kajsija?

Verujem da ne postoji osoba kojoj pekmez ili džem od kajsija nije omiljeni.

Ukoliko ne spada u vaše omiljene džemove, onda ga sigurno konzumirate u raznoraznim kolačima, jer pekmez od kajsija ima posebnu aromu i najčešće je korišćen pekmez za kolače.

Bilo da se odlučite za pripremu džema ili pekmeza, bitno je da birate zdrave i zrele plodove. Što su plodovi zreliji, imaju veći sadržaj voćnih šećera, pa će potreba za dodavanjem šećera biti manja.

Razlika između pekmeza i džema je u tome što se u pekmez dodaje manja količina šećera, voće se usitni i kuva duže na laganoj temperaturi. Često se prvo ukuva voda sa šećerom, pa se dodaje usitnjeno voće.

Kada je u pitanju priprema džema, obično se dodaje veća količina šećera i krupni delovi voća. Obzirom da šećer ima dejstvo konzervansa, džem se može kuvati kraće od pekmeza.

Bilo kako bilo, ne postoje neka obavezujuća pravila kojih se striktno treba pridržavati. Omiljene pekmeze i džemove spremajte po svom ukusu.

Sastojci:

  • 1 kg očišćenih kajsija
  • 300-400 g šećera

PROČITAJ: Jednostavan starinski recept za pasirani pekmez od kajsija

Priprema:

  • Kajsije usitnite – isecite na sitnije komade, dodajte šećer i lagano izgnječite rukama.
  • Kuvajte na nižoj temperaturi oko sat vremena.
  • Vreme kuvanja je okvirno jer nisu sve kajsije iste, neke su sočnije neke ne.
  • Kada varjačom pređete po dnu i ono se vidi, vaš pekmez ili džem je gotov.

Ukoliko se odlučite za pripremu pravog džema, očišćene kajsije pospite šećerom (možete staviti i više od 300-400 g), izmešajte i ostavite ih da odstoje nekoliko sati. Zatim ih kuvajte na uobičajen način.

I pekmez i džem treba čuvati na isti način – sipajte ga u sterilisane tegle, dobro zavtvorite, a potom stavite u dunst ili pasterizujte.

Pekmez ili džem od kajsija - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Pekmez ili džem od kajsija – photo by Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Pekmez ili džem od kajsija - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Pekmez ili džem od kajsija – photo by Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Sečenica – Danijela Žikić

0
Sečenica - Danijela Žikić - Recepti i Kuvar online
Sečenica - Danijela Žikić - Recepti i Kuvar online

Sečenica.

Sečečnica, sastojci:

  • 500 g brašna
  • 3 kašičice soli
  • 1/2 kockice kvasca
  • 300 ml mlake vode

Za premaz testa:

  • 2 kašike masti
  • 2 kašike ulja

Fil:

  • 1 jaje
  • 400 g sira

Sečenica, priprema:

  • U činiju sipati brašno. Dodati so i izmešati. U 100 ml mlake vode rastopiti kvasac. Dodati brašno, postepeno dodavati ostatak vode i umesiti mekano testo koje se ne lepi.
  • Testo prebaciti na radnu površinu. Podeliti na 10 lopitica. Svaku oblikovati i posuti brašnom.
  • Mast i ulje rastopiti. Uzimati po 2 loptice. Rastanjiti prvu lopticu (veličine plitkog tanjira) premzati je mesavinom masti i ulja. Rastanjiti drugu lopticu i staviti preko prve. Ostaviti sa strane.
  • Ponoviti postupak sa preostalim lopticama tako da se dobiju 5 kora.

PROČITAJ: Domaći hrskavi hleb bez mešenja

Fil:

  • Umutiti jaje i dodati sir. Izmešati. Fil podeliti na 4 dela.
  • Tepsiju (28 cm) podmazati. Uzeti prvu koru, razvući je po veličini tepsije. Staviti u tepsiju, preko premazati mešavinu ulja i masti i posuti 1/4 fila. Ponoviti postupak sa preostalim korama. Na poslednju (završnu koru) ne stavljati fil.
  • Naslaganu pitu iseći oštrim nožem na parčad.
  • Prekriti pitu krpom i ostaviti da naraste oko 15 minuta.
  • Rernu uljučiti da se zagreje na 200 C.
  • Naraslu pitu premazati mešavinom ulja i masti i staviti u zagrejanu rernu da se peče 15 mnuta na 200 C. Zatim smanjiti na 180C i peći jos oko 15 minuta.
  • Pečenu pitu prekriti krpom da se malo prohladi. Zatim poslužiti uz jogurt, kiselo mleko ili pavlaku!
  • Uživati u lepom ukusu domaće sečenice!

Vreme pripreme: 100 minuta
Broj osoba: 6
Mrsno jelo

Danijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Sečenica - Danijela Žikić
secenica Danijela Zikic 08

Sečenica.

Type: ručak

Cuisine: srpska

Keywords: sečenica

Recipe Yield: 6 osoba

Total Time: 1H40M

Editor's Rating:
5

Recepti za večeru, ručak, doručak – Jelovnik za sedmicu: od 06.07. do 10.07.2020.

0
Recepti za večeru, ručak, doručak - Jelovnik za sedmicu: od 06.07. do 10.07.2020. - foto Pixabay
Recepti za večeru, ručak, doručak - Jelovnik za sedmicu: od 06.07. do 10.07.2020. - foto Pixabay

Recepti za večeru, ručak, doručak – Jelovnik za sedmicu: od 06.07. do 10.07.2020.

Recepti za večeru, ručak, doručak – pripremite ukusna jela prema našim preporukama i savetima. Štedite svoje vreme i nađite na našem portalu ukusna jela za vaše ukućane.

Recepti za svaki dan – pogledajte naše predloge dnevnih menija, koji su sastavljeni od najboljih jela sa našeg portala. Ukoliko mislite da su vaši predlozi još bolji, pošaljite nam ih, a mi ćemo ih objaviti.

Recepti za svakoga – portal Recepti i Kuvar online nudi veliki izbor recepata za svakoga. Svako može pronaći šta mu odgovara. Veliki online kuvar i zbirka različitih recepata za svačiji ukus.

Recepti za svaku priliku – bilo da vam je potreban recept za brzi ručak, ili želite da pripremite neobičnu tortu za rođendan, na portalu Recepti i Kuvar online možete pronaći baš ono što tražite – recepte za svaku priliku. Koristite polja za pretragu i vrlo brzo ćete pronaći pravi recept i za najzahtevnije gurmane.

POGLEDAJTE: Gastronomski razgovori, Lena Krstić, blog Malaprge, sedma epizoda (VIDEO)

Kliknite na sliku recepta, da biste dobili detaljan opis recepta.

Recepti za doručak, ručak, večeru – Jelovnik za sedmicu: od 06.07. do 10.07.2020.

Recepti za doručak Recepti za ručak Recepti za večeru Recepti za desert

Ponedeljak, 06.07.2020.

Kiflice sa kimom - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Kiflice sa kimom – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Sočno meso sa karamelisanim lukom - Suzana Mitić
Sočno meso sa karamelisanim lukom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Thai piletina sa ananasom - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Thai piletina sa ananasom – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online

Kocke sa malinama - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Kocke sa malinama – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Utorak, 07.07.2020.

Uštipci od lisnatog kelja - Jadranka Blažić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Uštipci od lisnatog kelja – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Sočne krmenadle iz ekspres lonca - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Sočne krmenadle iz ekspres lonca – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Bamija sa šampinjonima - Jadranka Blažić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Bamija sa šampinjonima – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Mus od jagoda - Ljiljana Stanković | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Mus od jagoda – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Sreda, 08.07.2020.

Pita gužvara sa heljdinim korama - Jadranka Blažić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Pita gužvara sa heljdinim korama – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Pilav sa komadićima soje - Ivana Mitrović | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Pilav sa komadićima soje – Ivana Mitrović – Recepti i Kuvar online

Prolećna salata - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Prolećna salata – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Tulumbe - Slađana Šćekić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Tulumbe – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Četvrtak, 09.07.2020.

Pita sa heljdinim korama i spanaćem - Snežana Orlović - Recepti i Kuvar online
Pita sa heljdinim korama i spanaćem – Snežana Orlović – Recepti i Kuvar online

Rolat sa mlevenim mesom i viršlama - Slađana Šćekić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Rolat sa mlevenim mesom i viršlama – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Pikantne kockice od kačkavalja - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Pikantne kockice od kačkavalja – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online

Zalivena pita sa trešnjama - Slađana Bokić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Zalivena pita sa trešnjama – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online

Petak 10.07.2020.

Najbolja proja sa sirom. Recept, sastojci i opis kako spremiti proju. | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Najbolja proja sa sirom – Recept sastojci i opis kako spremiti proju – Recepti i kuvar online

Marinirana pečena piletina - Dana Drobnjak | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 1
Marinirana pečena piletina – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Sicilijanska parmidžana - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Sicilijanska parmidžana – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online

Panj torta - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Panj torta – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Gastronomski razgovori, Lena Krstić, blog Malaprge, sedma epizoda (VIDEO)

0
Gastronomski razgovori, Lena Krstić, blog Malaprge, sedma epizoda (VIDEO)
Gastronomski razgovori, Lena Krstić, blog Malaprge, sedma epizoda (VIDEO)

Gastronomski razgovori, sedma epizoda a gost je Lena Krstić, autorka bloga Malaprge.

Rođena je u Dubrovniku, poreklom je iz Trebinja, živi u Beču i zaplanjska je snajka. Obožava da čita, povremeno piše i uživa da kuva za svoja tri sina i supruga. I za drage prijatelje koje često okuplja u svojoj seoskoj kući sa velikom baštom, u okolini Beča.

Gastronomski razgovori, Lena Krstić, blog Malaprge, sedma epizoda (VIDEO)

Beograd, jun 2020.
Razgovor vodio: Miodrag Ilić
Recepti i Kuvar online, Linkom-PC doo, sva prava zadržana, All rights reserved

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!