smrsajte prirodno
Naslovna Blog

Kako najlakše smršati na prirodan način?

0
nutrivix kako najlakse smrsati na prirodan nacin
Vreme potrebno za čitanje: 9 minuta

Da li i vi ovih dana jedete više nego inače?!

Jedna naša čitateljka nam je postavila sledeće pitanje:

„U mojoj kući, kada smo svi na okupu, jedemo slasnije, i ja se svakoga dana trudim da ukućane razvedrim slanim i slatkim poslasticama,ali jedno je sigurno – kilogrami se nagomilavaju.

Od ponedeljka ili od 1. u mesecu, od kog datuma vi počinjete sa dijetom? Ja sam je mesecima odlagala, a uskoro će leto, to mi se uopšte nije dopadalo. Ugojila sam se i znala sam da je vreme da nešto preduzmem, a u ovoj situaciji nisam baš bila motivisana da radim vežbe kod kuće. Pre bih pravila ukusne palačinke!

Na društvenim mrežama pratim mnoge fitnes i modne blogerke koje nas stalno savetuju kako da poboljšamo izgled. One izgledaju tako savršeno, da je uzaludno i upoređivati se sa njima. Često sam odustajala od pomisli da moja ishrana bude skroz zdrava, jer zaista volim sve da jedem!

Prevršila sam svaku meru, moje telo nije izgledalo dobro i imala sam veliku želju da to promenim. Odakle da počnem? Danima sam pretraživala po internetu i shvatila da mi treba preparat koji će ubrzati moj metabolizam i koji će sagoreti masne naslage koje su se nagomilale na stomaku i na butinama. Da li imate neku preporuku“

Najbolji preparat za mršavljenje

Pogledajte na sat. Došao je momenat kada istovremeno možete uživati u omiljenim ukusima i uz to mršaviti. Pitate se kako? Dopustite da vam odgovorimo na to pitanje.

“Tajna nije u rigoroznim dijetama niti liposukcijskim tretmanima, već u prirodnim sastojcima.”

Najbolji preparat za mršavljenjeNutrivix je stigao i na naše prostore sa namerom da razbije vaše predrasude koje imate o dijetalnim proizvodima, pa iskoristite jedinstvenu priliku da konzumirate produkt koji samo holivudske zvezde imaju na svojim policama.

Znate šta je najbolje od svega? Što se kilogrami tope, a vi ne morate da se odričete osećaja zadovoljstva dok jedete zaslađenu hranu i stidljivo odbijate parče torte na nekoj proslavi.

Nutrivix je preparat za mršavljenje pun prirodnih sastojaka koji će vam ubrzati metabolizam, regulisati apetit i redukovati osećaj gladi. Ovaj jedinstveni preparat se koristi kako bi pomogao ljudima koji žele da izgube višak kilograma, ali i svim ljubiteljima zdravog načina života.

productimg

Ne zaboravite da je u pitanju suplement koji ne izaziva nikakva neželjena dejstva niti promene u raspoloženju. Čak naprotiv!

Sama pomisao na reč “dijeta” izaziva u nama osećaj odbojnosti zbog svojih strogih restrikcija u režimu ishrane. Korištenjem Nutrivix-a konačno ćete zavoleti put koji vodi ka zdravijim navikama a samim tim načinu života, te fizičkom izgledu kakvog ste oduvek želeli.

Nutrivix neće obradovati samo vas već i ljude u vašoj okolini koji će bez izuzetka primetiti pozitivnu promenu u vašem raspoloženju i izgledu.

Postoji mnogo proizvoda za mršavljenje a većina njih je zaista jako skupa i upitno je da li za tu vrednost donosi željene rezultate. S obzirom na ogroman izbor preprata koji obećavaju drastične gubitke kilograma, sasvim je u redu da osećate dozu skeptičnosti i ne verujete u moć topljenja naslaga koju ima Nutrivix. Zato ne želimo da vam obećavamo, nego vas pozivamo: probajte i sami se uverite.

Kako smršati zdravo uz Nutrivix?

dr naumovic

Pitanje pravilne ishrane kojoj je uslov za zadovolji više važnih životnih činilaca u zdravlju jedne populacije je značajno, kako sa aspekta održavanja optimalne telesne mase tako isto i u održavanju vitalnosti jednog organizma.

Prim. Dr. Predrag Naumović

To je i globalno pitanje koje sa sobom nosi velike zdravstvene posledice i neracionalno troši zdravstveni budžet zemlje.

Pod racionalnom ishranom podrazumevamo izbalansirano unošenje hranljivih sastojaka iz namirnica, da bi organizam na optimalan način mogao da ih iskoristi.

Jer u suprotnom imaćemo negativan trend pojave nastanka patoloških stanja,kao kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 1 i 2, bolesti zuba, cerebnovaskularnih insulta i dr.

Napredak civilizacije sa sedatilnim načinom života stvara neadekvatan disbalans potrošnje unetih i iskorišćenih sastojaka hrane (glikoze i lipida) i dolazi do pojave gojaznosti koji neki autori nazivaju bolest civilizacije.

Studije su pokazale da već posle tridesete godine starosti pojavljuju problemi prekomerne težine, nadovezuju se problemi visokog krvnog pritiska, povišenog šećera u krvi, holesterola kao rizičnog faktora nastanka težih patoloških stanja.

Merenje BMI je pokazalo porast proseka težine.

NutriVix imaće maksimalno dejstvo uz dugo žvakanje hrane, uobročenost, konzumiranje vode do 2 lit., veliku količinu voća i povrća.

Preparat NutriVix nije čarobni štapić, ali je po svom biohemijskom i farmaceutskom sastavu „zupčanik“ koji pokreće mašineriju čovekovog organizma iz više razloga.

Njegovo dejstvo sabrano iz šest biljnih vrsta koja svaka na svoj način blagotvorno za organizam vrše funkciju u smislu razgradnje masnog tkiva,smanjuju apetit, eliminišu toksične materije iz organizma, budući da su neki od sastojaka prirodni laksativi i kao oksidansi što je veoma značajno u metabolizmu hranljivih materija. Naravno da prilikom upotrebe treba imati samokontrolu po pitanju unošenja hrane u organizam,te kada osetimo sitost treba da stanemo sa jelom. Zapamtite, ne postoji čarobna pilula koja će poput noža odstraniti višak kilograma. Postoji smao dobar „okidač“ koji će podstaći organizam da to sam uradi. Nutrivix čini to na potpuno prirodan način. Ako i ne dovede do značajnog gubitka kilograma, zbog svog kompleksnog sastava i njihovog sinergetskog dejstva učiniće mnoge blagodeti za Vaš organizam. Tokom korišćenja Nutrivix-a je poželjno piti što više vode. O kvalitetu proizvoda govore u prilog i nagrade koje je dobio,kao i njegovo prisustvo u zemljama EU i UAE.

baner1

Savetujemo da osoba pre upotebe NutriVix uradi biohemijsku analizu krvi i mokraće i posle 3 do 6 meseci uradi kontrolni pregled.

Korišćenje NutriVix-a je veoma korisno posebno kod bivših aktivnih sportista takmičara, od matičnih klubova do reprezentacije. Prekid dovodi do velikog uvećanja telesne mase zbog inercije unosa hrane.

Vršena su istraživanja kod široke populacije sportista i aktivista.

Prekidom sportskih aktivnosti nakon 2 god dolazi do povećanja telesne mase oko 20%.

Neaktivne fizički osobe su u još većoj opasnosti, tako da ovaj nutrijent uz obroke uspeva da ostvari ubrzanje metaboličkih procesa u organizmu, kao i trošenje suvišnih materija, (smanjenje lipida, triglicerida, nivoa šećera u krvi) kao oksidans blagi laksans onda je on ispunio svoj zadatak!

Osoba će vremenom osetiti fizičko i psihičko poboljšanje. Sve to ne treba da bude stihijski već promišljeno, držeći se uputstva proizvođača i konsultantskog tima proizvođača.

Efekat očekivati posle određenog vremena jer „Mens sano-in corpore sano“

„U zdravom telu zdrav duh“

Prim. Dr. Predrag Naumović

Spec. sportske medicine

Šta sadrži Nutrivix?

Jedna od najvažnijih odlika Nutrivix preparata za mršavljenje jeste da sadrži samo prirodne sastojke. Ne sadrži veštačke boje, veštačke mirise niti bilo kakve GMO sastojke. Jedinstvena formula sastava podrazumeva optimalan odnos 100% prirodnih sastojaka.

Zeleni čaj – Camellia Sinensis

zeleni caj

Biljka koja se koristi više od 1000 godina kao stimulans nervnog sistema, kao diuretik i koagulant. Utiče povoljno na rad srca i krvni pritisak, na varenje i održavanje nivoa šećera u krvi. Sadrži veliku količinu antioksidanasa i polifenola, a polifenoli su jedinjenja koja štite ćelije od štetnog dejstva slobodnih radikala, te na taj način pomažu zaštiti organizma od mnogih štetnih bolesti, kao i od starenja. Naš ekstrakt zelenog čaja sadrzi 40% polifenola. U zelenom čaju se nalaze teofilin, kofein i teobromin koji stimulišu nervni i kardiovaskularni sistem. Visok sadržaj polifenola dovodi i do snižavanja holesterola tj. povećavanja „dobrog“ holesterola LDL. Zeleni čaj može dovesti i do smanjenja telesne mase zbog povećanja potrošnje energije, kao i povećanja oksidacije masti za 17%.

Artičoka – Cynara Scolymus

articoka

Artičoka sadrži obilje minerala i vitamina, ali i aktivnih supstanci koje joj daju lekovitu moć. Artičoka pospešuje lučenje žuči, pospešuje varenje hrane i poboljšava probavu, deluje laksativno, ima blago diuretično dejstvo. Odlična je za detoksikaciju. Izlučenjem žuči, razgrađuje se holesterol, a samim tim ubrzava metabolizam. Usled bolje razgradnje masnoća, mozak daje sasvim drugu informaciju o potrebnoj energiji te nam se time smanjuje apetit.

Sena – Cassia Angustifolia

sena

Biljka koja raste u Aziji i Africi. Dodatak Nutrivixu zbog izuzetnog dejstva na peristatiku creva i čišćenje jer je veoma bitno izbaciti nepotrebne nagomilane supstance u organizmu. Uspešno se koristi za pražnjenje creva, i često se koristi u vidu čaja za spečavanje zatvora tj. njegovo otklanjanje.

Breza – Betula Pendula

breza

Breza je jedna od najprimenjenijh biljaka u tradicionalnoj medicini. Koristi se i kora, i pupoljci, i lišće i stablo. Listovi breze imaju diuretičko dejstvo i pomažu čišćenju organizma. Čaj od breze se koristi za lečenje infekcija mokraćnih kanala, za razbijanje i izbacivanje kamena u bubrezima, artritisa, reume, celulita.

Plod Morača – Poeniculi Fructus

plod morace

Nazivan još i “maratonska biljka” u antičkoj Grčkoj (pritom misleći na to da se od njega lako mršavi), a zahvaljujući osobini da ubrzava gubitak težine, morač je još za vreme drevnih civilizacija bio dobro poznat i slavljen zbog svojih medicinskih svojstava.

Krušina – Rhamnus Frangula

krusina

Koristi se kao pouzdan laksans. Izuzetno efikasna protiv zatvora i podstiče peristatiku debelog creva. Podstiče rad jetre, žuči i pankreasa tako da svojim širokim dejstvom upotpunjava svojstva Nutrivix-a. Njena lekovita svojstva su otkrivena još u 16. veku.

Preparat za mršavljenje namenjen svima

img2

Nećemo pogrešiti kada kažemo da se danas živi ubrzano i sa oštrijim tempom na koji je malo ko mogao da se navikne. Jurnjava na posao, briga oko dece i nedovoljno vremena za svakodnevne fizičke aktivnosti neretko dovode do pretilosti i srozavanja nivoa samopouzdanja kod osobe sa viškom kilograma. Manjak vremena vam ne sme biti izgovor za nedostatak volje kada je reč o održavanju optimalne težine. Upravo zbog tog, kreiran je Nutrivix – najefikasniji preparat za mršavljenje! Uz njega, možete da nastavite sa svojim obavezama kao ranije, bez bojazni da ćete propustiti kontinuitet u treniranju.

Čak i ako se aktivno bavite sportom i pazite na svakodnevni unos kalorija, ili ste amater koji je odabrao da živi na zdraviji način – Nutrivix je suplement za mršavljenje koje možete kombinovati i sa proteinskim dodacima prehrani.

S obzirom da je veliki broj žena koje posle porođaja ne mogu da se na brz, a zdrav način izbore sa svojom kilažom, ovaj proizvod je odlično sredstvo za efikasno rešavanje problema sa prekomernom težinom. Nije lako gledati svoje telo kako se menja, zato je potrebno da budete svesne da rezultati ne dolaze preko noći niti kilogrami mogu da se otope sami od sebe. Nutrivix je spoj pametno odabranih biljaka iz prirode koje će pomoći da mršanje što pre počne i da se što pre dođete do krajnjeg cilja – izgleda pre trudnoće, ako ne i boljeg.

Ukoliko vas plaši sastav proizvoda, nemate razloga za brigu. Naime, Nutrivix se sastoji isključivo od prirodnih sastojaka, ne sadrži u sebi tragove parabena, kao ni veštačke boje ili mirise. Nemojte se plašiti ni da je ovo GMO proizvod, jer takav preparat može da vam proda samo neko ko nije ovlašten za to i pokušava da izmanipuliše vaše dobre namere.

Iskustva zadovoljnih korisnika

productimg1

Upoznajte osobe kojima je Nutrivix pomogao:

Preparat koji osvaja. I zaista je tako i mene je zadivio. Ja i ne umem da opišem sve njegove odlike i način kako deluje, ali vidim rezultate. Ovaj čarobni preparat u vidu kapsula otkrila sam nedavno i ostala zapanjena njegovim učinkom. Sve čari njegovog dejstva uočila sam sopstvenim iskustvom. Nisam verovala , ni pročit anom, ni priči, ni preporukama prijateljica, već sam odlučila da isprobam.i kupila sam ga i počela da koristim. Prethodno sam se posavetovala sa ljudima iz struke Belih mantila koji su ga već koristili. I moja odluka nije bila poljuljana. I počela sam sa korišćenjem i bila prijatno IZNENADJENa. I kilogrami su ne stajali a ja sam to osećala i bez vage. Merila sam se nedeljno jednom jer nisam ni očekivala brze rezultate. Ali ubrzo bila sam zadivljena već posle prve nedelje. Možda sam i pomislila da vaga nije baš precizna ali posle druge i treće bilo je već evidentno. A tek posle tri bočice nisam mogla da poverujem -oslabila sam 9 KILOGRAMA. NUTRIVIX je zaista gutač kilograma. Ne stajali su vidno i ja sam to osećala jer bivala sam sve pokretnija, brža i veštija u hodu. I naravno i vedrija. Vratila sam se na štikle koje su bile moja omiljena obuća, moj zaštitni znak. Učinak je neverovatan jer kvalitet uvek nadje svoj put. I moja odluka je – nastavljam dalje sa Nutrivix om do željene figure.

Mirjana Pajić

Zovem se dr Davorka Dragić Despenić i radim kao specijslista opste medicine u Domu zdravlja Novi Sad. Nutrivix sam počela redovno da pijem 11. 10. 2019, 3 x dnevno sat vremena pre obroka. Razlog uzimanja preparata je prekomerna težina. Imam 57 godina i 85 kg, a visoka sam 158 cm. Nikad nisam bila tako gojazna. Moj izgled u ogledalu se drastično promenio. Zato redovno pijem nutrivix. Nakon 3 nedelje redovne upotrebe, kilaža mi se smanjila za 5 kg.

dr Davorka Dragić Despenić

Kako najlakše smršati na prirodan način?

Palačinke sa sladoledom – Marijana Budimirović

0
Palačinke sa sladoledom – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online
Palačinke sa sladoledom – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online

Prvobitno objavljeno: 01/09/2014 @ 8:20 am

Vreme potrebno za čitanje: < 1 minutPalačinke sa sladoledom – Osvežavajuće i letnje palačinke, drugačije servirane.

Palačinke sa sladoledom – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online
Palačinke sa sladoledom – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online

Palačinke sa sladoledom – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online

palacinke sa sladoledom Marijana Budimirovic png

Palačinke sa sladoledom – osvežavajuće, letnje palačinke, drugačije servirane.

 • 12 komada palacinki
 • 150 g mlevenog plazma keksa
 • 180 g eurokrema
 • 1 kesica umućenog šlaga od čokolade
 • 1 kesica umućenog sladoleda od čokolade
 • 4 kašičice slatkog po izboru
 1. Palačinke nafilovati eurokremom, preko posuti mlevenim plazma keksom, pa urolati. Urolane palačinke iseći na manje „zalogaje“ i poređati u činije (po 3 za svaku porciju). Odozgo ih ukrasiti šlagom i staviti po 2-3 kugle sladoleda, a zatim preliti kašičicom slatkog po izboru (ja sam koristila od aronije).
  palacinke sa sladoledom Marijana Budimirovic png

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kako najlakše smršati na prirodan način?

Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović

0
Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online
Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online

Prvobitno objavljeno: 01/09/2014 @ 8:01 am

Vreme potrebno za čitanje: 3 minutaPosno predjelo – 7 vrsta – u nastavku su dati recepti za 7 posnih predjela sa fotografije.

Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online
Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online

Posno predjelo – 7 vrsta – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online

posno predjelo Marijana Budimirovic png

Posno predjelo – 7 vrsta – u nastavku su dati recepti za 7 posnih predjela sa fotografije.

Za tikvice sa fetom:

 • 2 tikvice (srednje)
 • 250 g feta sira (isečenog na kockice (biljnog porekla))
 • 4 čena belog luka
 • 1 dl maslinovog ulja
 • 3 kašike sirćeta

Za kuglice sa tunjevinom:

 • 4 komada krompira (veca)
 • 125 g margarina
 • 100 g pečenog susama
 • 2 komada kisela krastavcica
 • 0,5 konzerve tunjevine

Za šampinjone punjene sardinom:

 • 800 g šampinjona
 • 2 konzerve sardine
 • 1 crvena paprika (pečena)
 • 100 g biljnog kačkavalja
 • 1 komad limun

Za kuglice sa kikirikijem:

 • 4 komada krompira (veća)
 • 125 g margarina
 • 300 g pečenog kikirikija
 • 2 kašike posnog majoneza
 • 150 g seckanih (mariniranih šampinjona)

Za rolat sa paštetom od tunjevine:

 • 100 g margarina
 • 120 g paštete od tunjevine
 • 1 list oblande (veće)
 • 1 kašika ajvara
 • 1 kašičica senfa

Za rolat od paštete sa povrćem:

 • 1 list oblande (veće)
 • 100 g margarina
 • 120 g paštete sa povrćem
 • 1 crvena (pečena paprika)
 • 1 kiseli krastavac

Za rolat sa blitvom:

 • 1 list oblande (velike)
 • 200 g blitve
 • 1 glavica crnog luka
 • 4 čena belog luka
 • 1 komad krompir (srednji)
 • 2 kašike gustina
 • 2 dl sojinog mleka
 1. Za tikvice sa fetom: Oprati tikvice i iseći na kolutove. Posoliti ih, kako bi pustile vodu. U međuvremenu, u dubljoj činiji izmešati maslinovo ulje, sirće, zgnječen beli luk i posoliti. Kolutove tikvica poređati u pleh obložen pek papirom i zapeći 15 minuta na 180 stepeni. Izvaditi iz rerne, ređati u činiju i preliti pripremljenom marinadom. Ostaviti da stoji u marinadi do sutradan, a pred služenje, fetu iseći na kockice, pa u svaki kolut tikvice staviti kockicu fete, probosti čačkalicom i preliti sa malo marinade.
 2. Za kuglice sa tunjevinom: Krompir skuvati u slanoj vodi, ocediti, dodati margarin i još toplo umutiti mikserom. Dodati 50 g pečenog susama, sitno seckane krastavčiće, tunjevinu oceđenu od masnoće, posoliti po ukusu i dobro izmešati. Od dobijene smese praviti kuglice i valjati u preostali susam.
 3. Za šampinjone punjene sardinom: Šeširiće šampinjona poređajte u nauljen pleh. Sardine izmiksajte u blenderu zajedno sa uljem iz konzerve. Dodajte sitno seckanu papriku i stabljike šampinjona. Umešajte sok od limuna, posolite i pobiberite po ukusu. Punite šampinjone, pa pecite 15 minuta na 180 C. Narendajte kačkavalj, pa zapečite još malo da se kačkavalj istopi.
 4. Za kuglice sa kikirikijem: Krompir skuvati u slanoj vodi, ocediti, dodati u još toplo margarin i umutiti mikserom u pire. Dodati sitno seckane marinirane šampinjone, majonez, 150 g krupno seckanog pečenog kikirikija, posoliti po ukusu, pa dobro izmešati. Od smese praviti kuglice i valjati u mleveni preostali kikiriki.
 5. Za rolat sa blitvom: Crni luk sitno iseckati, pa prodinstati na vrelom ulju. Kada postane staklast, dodati seckanu blanširanu blitvu (ili smrznutu u briketima). Kada uvri suvišna tečnost, dodati gustin razmućen u sojinom mleku i prokuvati 3-4 minuta dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta, dodati pire od kuvanog krompira, pa kratko umutiti mikserom. Umešati sitno seckan beli luk, posoliti po ukusu, pa filovati omekšalu oblandu, uviti u rolat i ostaviti da se dobro stegne pre sečenja.
 6. Za rolat od paštete sa povrćem: Umutiti penasto margarin, pa dodati riblju paštetu sa povrćem. Papriku i krastavčić sitno iseckati, sve dobro sjediniti, začiniti po ukusu i filovati omekšalu oblandu, pa uviti u rolat i ostaviti da se dobro stegne.
 7. Za rolat sa paštetom od tunjevine: Umutiti penasto margarin, pa dodati paštetu od tunjevine, ajvar, senf, posoliti i dobro sjediniti. Nafilovati omekšalu oblandu i uviti u rolat, pa ostaviti u frižideru da se dobro stegne.
Marijana Budimirović

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kako najlakše smršati na prirodan način?

Trouglovi sa jabukama – Marijana Budimirović

0
Trouglovi sa jabukama – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online
Trouglovi sa jabukama – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online

Prvobitno objavljeno: 31/08/2014 @ 4:25 pm

Vreme potrebno za čitanje: 2 minutaTrouglovi sa jabukama – Malo drugačija pita sa jabukama.

Trouglovi sa jabukama – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online
Trouglovi sa jabukama – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online

Trouglovi sa jabukama – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online

trouglovi sa jabukama Marijana Budimirovic png

Trouglovi sa jabukama – Malo drugačija pita sa jabukama

 • 15 komada kora za pitu

Fil:

 • 300 gr jabuka (rendanih)
 • 50 gr suvog grožđa
 • 50 gr oraha (seckanih)
 • 2 kašike šećera
 • 1 kesica cimeta

Za premazivanje kora:

 • 1 kesica vanilin šećer
 • 5 kašika šećera
 • 4 kašike griza
 • 2 dl jogurta
 • 2 komada jajeta
 • 50 ml ulja
 • 50 gr margarina
 1. Otopiti margarin i pomešati sa uljem. Za premazivanje kora, umutiti jaja, pa dodati šećer, vanilin šećer, griz i jogurt.
 2. Za fil od jabuka, dinstati rendane jabuke sa šećerom, pa kada se zgusne, dodati seckano suvo grožđe, seckane orahe i cimet, promešati i ostaviti da se hladi.
 3. Kore podeliti na 5 gomila po 3. Staviti jednu koru, preliti je sa 2 kašičice mešavine margarina i ulja, preko staviti drugu koru, pa premazati filom od griza, pa staviti treću koru. Iseći uzduž na 3-4 trake (zavisi od širine kora), pa duž svake trake naneti fil od jabuka i savijati u trougao, kao baklave. Pleh podmazati pa ređati trouglove. Preostalu smesu od griza pomešati sa ostatkom ulja, pa preliti svaki trougao i peći na 180 C stepeni dok ne porumeni.
  trouglovi sa jabukama Marijana Budimirovic png

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kako najlakše smršati na prirodan način?

Slani rolat sa belim mesom – Jelica Podraščanin

0
Slani rolat sa belim mesom - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Slani rolat sa belim mesom - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Vreme potrebno za čitanje: 2 minutaSlani rolat sa belim mesom.

Slani rolat sa belim mesom, sastojci:

 • 1 belo meso
 • 500 gr srednjih kora

Za premazivanje kora:

 • 500 ml jogurta
 • 3 jajeta
 • kašičica soli
 • 5 kašika griza
 • 1 dcl ulja
 • 1 prašak za pecivo

 Za premaz rolata:

 • 1 mala čaša kisele pavlake
 • 1 jaje

Slani rolat sa belim mesom, priprema:

 • Belo meso iseći što tanje na šnicle. Svaku šniclu posloliti i staviti malo bibera.
 • Napraviti premaz tako što se izmešaju: jaja, jogurt, ulje, griz, so i prašak za pecivo.
 • Kore podeliti na dva dela i obično bude dva puta po šest komada.
 • Uzeti jednu koru i premazati sa namazom, staviti drugu koru i premazati namazom i tako i preostale 4 kore.
 • Na zadnju koru na širu stranu kora, 10 santimetara dalje poređati pola šnicli od belog mesa. Preklopiti manji  deo kora preko šnicli  i uvijati rolat.
 • Isto ponoviti i sa drugim delom kora.
 • U namašćenu tepsiju staviti rolate i premazati ih umućenom pavlakom sa jajetom.
 • Peći na 200 stepeni da porumeni oko 30 minuta.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kako najlakše smršati na prirodan način?

Keks – Marijana Budimirović

0
Keks – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online
Keks – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online

Prvobitno objavljeno: 30/08/2014 @ 7:06 pm

Vreme potrebno za čitanje: < 1 minutDomaći keks, odličan uz mleko, čaj ili kafu.

Keks – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online
Keks – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online

Keks – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online

keks Marijana Budimirovic png

Domaći keks, odličan uz mleko, čaj ili kafu.

 • 400 gr margarina
 • 300 gr šećera
 • 750 gr brašna
 • 1 kesica vanilin šećer
 • 0,5 kesica praška za pecivo
 • 1 komad jaje
 • 1 komad žumance
 • 3 kašike vode
 1. Margarin pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo, pa dodajte margarin isečen na listiće i prstima napravite mrvičasto testo. Dodajte jaje, žumance i vodu, pa umesite glatko testo. Testo oblikujte špricem za kolače, ili rastanjite na foliji, pa vadite modlicama, ređajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 175 C stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju (oko 25 minuta).
  keks Marijana Budimirovic png
Marijana Budimirović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kako najlakše smršati na prirodan način?

Kuvani đevreci – Recepti i Kuvar online

0
Kuvani đevreci - Recepti i Kuvar online
Kuvani đevreci - Recepti i Kuvar online

Prvobitno objavljeno: 30/08/2014 @ 11:31 am

Vreme potrebno za čitanje: < 1 minutKuvani đevreci recept iz starog kuvara.

Kuvani đevreci iz starog kuvara - Recepti i Kuvar online
Kuvani đevreci iz starog kuvara – Recepti i Kuvar online

Kuvani đevreci – Recepti i Kuvar online

recepti i kuvar kuvani djevreci png

Kuvani đevreci recept iz starog kuvara.

 • 0,5 kg brašno
 • suvi kvasac
 • 0,25 l voda (mlaka)
 • 3 komada jaja
 • 50 gr margarin
 • so
 • šećer
 1. Odvojiti žumanca, od belanaca. Žumanca umutiti.
 2. U 1/4 litra mlake vode razmutiti jedan suvi kvasac, dodati jednu kašičicu šećera, i ostaviti da kvasac nadođe.
 3. U sudu za mešenje dodati brašno, 2 žumanceta, margarin i prstohvat soli. Dodati vodu sa kvascem (kad nadođe) i sve dobro zamesiti. Testo razvući oklagijom. Razvučeno testo iseći na deblje trake i od njih napraviti krug.
 4. U široj šerpi zagrejati vodu i ostaviti da provri. U provrelu vodu staviti đevrek, i čim ispliva, ređati na dobro podmazan pleh. Premazati đevreke preostalim žumancetom i posuti susamom. Peći u rerni, zagrejanoj na 220 C, dok ne dobiju zlatno brao boju. Ostaviti da se ohlade i poslužiti.
  recepti i kuvar kuvani djevreci png

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kako najlakše smršati na prirodan način?

Domaći čoko keksići – Sandra Stojiljković Cvetković

0
Domaći čoko keksići – Sandra Stojiljković Cvetković - Recepti i Kuvar online
Domaći čoko keksići – Sandra Stojiljković Cvetković - Recepti i Kuvar online

Prvobitno objavljeno: 29/08/2014 @ 11:38 am

Vreme potrebno za čitanje: 2 minutaDomaći čoko keksići – Idealan slatkiš za grickanje, koji može da stoji danima, a da ne izgubi na ukusu, čak naprotiv.

Domaći čoko keksići – Sandra Stojiljković Cvetković - Recepti i Kuvar online
Domaći čoko keksići – Sandra Stojiljković Cvetković – Recepti i Kuvar online

Domaći čoko keksići – Sandra Stojiljković Cvetković – Recepti i Kuvar online

domaci coko keksici Sandra Stojiljkovic Cvetkovic png

Domaći čoko keksići – Idealan slatkiš za grickanje, koji može da stoji danima, a da ne izgubi na ukusu, čak naprotiv.

 • 200 gr brašna
 • 0,5 kesice praska za pecivo
 • 100 gr šećera
 • 1 kesica vanilin secera
 • 100 gr masti
 • 1 komad jaje
 • 1 kašika kakaoa
 • 100 gr čokolade
 • 5 kašika ulja (4 – 5 kašika)
 1. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kakaom. Zatim toj mešavini dodajte mast- dobićete mrvičastu smesu. Dodajte zatim šećer i vanilin šećer i dobro izmešajte. Posebno umutite žumance, a posebno belance. Sastavite sa prethodnom smesom najpre žumance, a potom lagano umešajte i belance.
 2. Kada smesa bude ujednačena, testo stavljajte u mašinicu za keks ili veći poslastičarski špric sa zvezdastim dodatkom i istiskujte štapiće dužine 6-7 cm. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.
 3. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 C, oko 15-20 minuta.
 4. Prohlađene štapiće umačite u čokoladu otopljenu sa uljem-najpre jedan, a onda drugi kraj. Ili jednostavno, krajeve premazati čokoladom uz pomoć kuhinjske četkice.
  domaci coko keksici Sandra Stojiljkovic Cvetkovic png
Sandra Stojiljković Cvetković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kako najlakše smršati na prirodan način?

Kiflice sa tunjevinom – Sandra Stojiljković Cvetković

0
Kiflice sa tunjevinom – Sandra Stojiljković Cvetković - Recepti i Kuvar online
Kiflice sa tunjevinom – Sandra Stojiljković Cvetković - Recepti i Kuvar online

Prvobitno objavljeno: 29/08/2014 @ 11:26 am

Vreme potrebno za čitanje: 2 minutaKiflice sa tunjevinom – Veoma pikantne i lepe kiflice za dane posta, odlične za doručak, ili večeru.

Kiflice sa tunjevinom – Sandra Stojiljković Cvetković - Recepti i Kuvar online
Kiflice sa tunjevinom – Sandra Stojiljković Cvetković – Recepti i Kuvar online

Kiflice sa tunjevinom – Sandra Stojiljković Cvetković – Recepti i Kuvar online

kiflice sa tunjevinom Sandra Stojiljkovic Cvetkovic png

Kiflice sa tunjevinom – Veoma pikantne i lepe kiflice za dane posta, odlične za doručak, ili večeru.

 • 50 ml vode (mlake)
 • 75 ml kisele vode
 • 1 kesica suvog kvasca
 • 1 kašičica šećera
 • 600 gr mekog brasna (500 – 600 gr)
 • 125 ml belog vina
 • 1, 5 šoljica ulja
 • 1 kašičica soli
 • 150 gr tunjevine (usitnjene)
 • praziluk (malo, iseckan)
 • 125 gr posnog margarina
 1. U malo mlake vode staviti suvi kvasac i šećer, pa ostaviti 30 minuta da narasta. Nadošao kvasac potom izručiti u udubljenje u brašnu, dodati kiselu vodu, belo vino, ulje i so, pa sve dobro umesiti kako bi se dobilo glatko testo. Dobijeno testo podeliti na četiri dela i svaki oblikovati kao loptu.
 2. Svaku od lopti razvući oklagijom u koru debljine 1 cm, a zatim svaku od kora unakrsno iseći na četvrtine, a svaku četvrtinu podeliti na pola, kako bi se dobilo osam jednakih delova.
 3. Na svaki dobijeni deo staviti po malo tunjevine pomešane sa sitno seckanim prazilukom i uvijati kiflice.
 4. Potom kiflice poređati u uljem podmazan pleh, a preko svake staviti po kockicu margarina i ostaviti ih da odmore 15-20 minuta. Nakon tog vremena, staviti ih u zagrejanu rernu i peći 25-30 minuta na 200 C.
  kiflice sa tunjevinom Sandra Stojiljkovic Cvetkovic png
Sandra Stojiljković Cvetković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kako najlakše smršati na prirodan način?

Makarone sa kupusom – Marija Mirković

0
Makarone sa kupusom – Marija Mirković - Recepti i Kuvar online
Makarone sa kupusom – Marija Mirković - Recepti i Kuvar online

Prvobitno objavljeno: 28/08/2014 @ 6:29 pm

Vreme potrebno za čitanje: < 1 minutMakarone sa kupusom – odličan spoj makarona i kupusa.

Makarone sa kupusom – Marija Mirković - Recepti i Kuvar online
Makarone sa kupusom – Marija Mirković – Recepti i Kuvar online

Makarone sa kupusom – Marija Mirković – Recepti i Kuvar online

makarone sa kupusom Marija Mirkovic png

Makarone sa kupusom – odličan spoj makarona i kupusa.

 • 300 gr makarona
 • 500 gr svežeg kupusa
 • 300 gr pilećeg belog mesa
 • 1 glavica crnog luka
 • 2 komada jaja
 • mleka (malo)
 • ulje
 • so
 • biljni začin
 • biber
 • peršun
 1. Na ulju propržiti sitno seckani crni luk, dodati pileće meso isečeno na tanke štapiće, zatim sitno sečen kupus. Posoliti, popiberiri, dodati začin. Kada se sve dobro uprži, pomešati sa kuvanim makaronima.
 2. Smesu staviti u nauljenu posudu za pečenje, preliti sa mešavinom umućenih jaja i mleka, posuti peršunom. Zapeći na 200 C stepeni.
  makarone sa kupusom Marija Mirkovic png
Marija Mirković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kako najlakše smršati na prirodan način?

Sunce pita sa spanaćem – Marija Mirković

0
Sunce pita sa spanaćem - Marija Mirković - Recepti i Kuvar online
Sunce pita sa spanaćem - Marija Mirković - Recepti i Kuvar online

Prvobitno objavljeno: 28/08/2014 @ 6:13 pm

Vreme potrebno za čitanje: 2 minutaSunce pita sa spanaćem.

Sunce pita sa spanaćem - Marija Mirković - Recepti i Kuvar online
Sunce pita sa spanaćem – Marija Mirković – Recepti i Kuvar online

Sunce pita sa spanaćem – Marija Mirković – Recepti i Kuvar online

sunce pita sa spanacem Marija Mirkovic png

Sunce pita sa spanaćem.

Testo:

 • 200 ml vode
 • 20 gr kvasca
 • 1 komad jaje
 • soli (malo)
 • 500 gr brašna
 • šećera (malo)

Fil:

 • 300 gr spanaca
 • 1 glavica luka
 • 200 gr sitnog sira
 • 1 kašika brašna
 • mleka (malo)
 • 1 jaje
 • so
 • biber
 1. Od navedenih sastojaka napraviti testo, ostaviti da naraste.
 2. Obariti spanać i iseckati ga sitno. Sitno iseći luk i propržiti. Dodati mu spanać i još malo pržiti. Umešati brašno i malo mleka, da smesa bude srednje gustine. Dodati so i biber. Skloniti sa vatre , sipati umućeno jaje i sir, pa dobro izmešati.
 3. Testo podeliti na dva dela. Razvući oklagijom oba dela na krugove prečnika oko 30 cm. Jedan deo testa staviti na papir za pečenje. Na sredinu testa staviti krug fila, i oko kruga napraviti obruč od ostatka fila. Prekriti drugim delom testa. Spojiti krajeve viljuškom. U sredinu staviti veću šolju i pritisnuti da bi se izdvojio kružić od fila. Dobijeni obruč razrezati, pa ih ukositi.
 4. Sa sve papirom prebaciti u posudu za pečenje. Pitu peći oko 30 minuta na 200 C stepeni.
  sunce pita sa spanacem Marija Mirkovic png
Marija Mirković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kako najlakše smršati na prirodan način?

Pratite nas:

77,758FanovaLajkuj
1,544PratilacaZaprati
1,660PretplatniciPretplatite se