Naslovna Blog

Kako najlakše smršati na prirodan način?

0
nutrivix kako najlakse smrsati na prirodan nacin
Vreme potrebno za čitanje: 9 minuta

Da li i vi ovih dana jedete više nego inače?!

Jedna naša čitateljka nam je postavila sledeće pitanje:

„U mojoj kući, kada smo svi na okupu, jedemo slasnije, i ja se svakoga dana trudim da ukućane razvedrim slanim i slatkim poslasticama,ali jedno je sigurno – kilogrami se nagomilavaju.

Od ponedeljka ili od 1. u mesecu, od kog datuma vi počinjete sa dijetom? Ja sam je mesecima odlagala, a uskoro će leto, to mi se uopšte nije dopadalo. Ugojila sam se i znala sam da je vreme da nešto preduzmem, a u ovoj situaciji nisam baš bila motivisana da radim vežbe kod kuće. Pre bih pravila ukusne palačinke!

Na društvenim mrežama pratim mnoge fitnes i modne blogerke koje nas stalno savetuju kako da poboljšamo izgled. One izgledaju tako savršeno, da je uzaludno i upoređivati se sa njima. Često sam odustajala od pomisli da moja ishrana bude skroz zdrava, jer zaista volim sve da jedem!

Prevršila sam svaku meru, moje telo nije izgledalo dobro i imala sam veliku želju da to promenim. Odakle da počnem? Danima sam pretraživala po internetu i shvatila da mi treba preparat koji će ubrzati moj metabolizam i koji će sagoreti masne naslage koje su se nagomilale na stomaku i na butinama. Da li imate neku preporuku“

Najbolji preparat za mršavljenje

Pogledajte na sat. Došao je momenat kada istovremeno možete uživati u omiljenim ukusima i uz to mršaviti. Pitate se kako? Dopustite da vam odgovorimo na to pitanje.

“Tajna nije u rigoroznim dijetama niti liposukcijskim tretmanima, već u prirodnim sastojcima.”

Najbolji preparat za mršavljenjeNutrivix je stigao i na naše prostore sa namerom da razbije vaše predrasude koje imate o dijetalnim proizvodima, pa iskoristite jedinstvenu priliku da konzumirate produkt koji samo holivudske zvezde imaju na svojim policama.

Znate šta je najbolje od svega? Što se kilogrami tope, a vi ne morate da se odričete osećaja zadovoljstva dok jedete zaslađenu hranu i stidljivo odbijate parče torte na nekoj proslavi.

Nutrivix je preparat za mršavljenje pun prirodnih sastojaka koji će vam ubrzati metabolizam, regulisati apetit i redukovati osećaj gladi. Ovaj jedinstveni preparat se koristi kako bi pomogao ljudima koji žele da izgube višak kilograma, ali i svim ljubiteljima zdravog načina života.

productimg

Ne zaboravite da je u pitanju suplement koji ne izaziva nikakva neželjena dejstva niti promene u raspoloženju. Čak naprotiv!

Sama pomisao na reč “dijeta” izaziva u nama osećaj odbojnosti zbog svojih strogih restrikcija u režimu ishrane. Korištenjem Nutrivix-a konačno ćete zavoleti put koji vodi ka zdravijim navikama a samim tim načinu života, te fizičkom izgledu kakvog ste oduvek želeli.

Nutrivix neće obradovati samo vas već i ljude u vašoj okolini koji će bez izuzetka primetiti pozitivnu promenu u vašem raspoloženju i izgledu.

Postoji mnogo proizvoda za mršavljenje a većina njih je zaista jako skupa i upitno je da li za tu vrednost donosi željene rezultate. S obzirom na ogroman izbor preprata koji obećavaju drastične gubitke kilograma, sasvim je u redu da osećate dozu skeptičnosti i ne verujete u moć topljenja naslaga koju ima Nutrivix. Zato ne želimo da vam obećavamo, nego vas pozivamo: probajte i sami se uverite.

Kako smršati zdravo uz Nutrivix?

dr naumovic

Pitanje pravilne ishrane kojoj je uslov za zadovolji više važnih životnih činilaca u zdravlju jedne populacije je značajno, kako sa aspekta održavanja optimalne telesne mase tako isto i u održavanju vitalnosti jednog organizma.

Prim. Dr. Predrag Naumović

To je i globalno pitanje koje sa sobom nosi velike zdravstvene posledice i neracionalno troši zdravstveni budžet zemlje.

Pod racionalnom ishranom podrazumevamo izbalansirano unošenje hranljivih sastojaka iz namirnica, da bi organizam na optimalan način mogao da ih iskoristi.

Jer u suprotnom imaćemo negativan trend pojave nastanka patoloških stanja,kao kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 1 i 2, bolesti zuba, cerebnovaskularnih insulta i dr.

Napredak civilizacije sa sedatilnim načinom života stvara neadekvatan disbalans potrošnje unetih i iskorišćenih sastojaka hrane (glikoze i lipida) i dolazi do pojave gojaznosti koji neki autori nazivaju bolest civilizacije.

Studije su pokazale da već posle tridesete godine starosti pojavljuju problemi prekomerne težine, nadovezuju se problemi visokog krvnog pritiska, povišenog šećera u krvi, holesterola kao rizičnog faktora nastanka težih patoloških stanja.

Merenje BMI je pokazalo porast proseka težine.

NutriVix imaće maksimalno dejstvo uz dugo žvakanje hrane, uobročenost, konzumiranje vode do 2 lit., veliku količinu voća i povrća.

Preparat NutriVix nije čarobni štapić, ali je po svom biohemijskom i farmaceutskom sastavu „zupčanik“ koji pokreće mašineriju čovekovog organizma iz više razloga.

Njegovo dejstvo sabrano iz šest biljnih vrsta koja svaka na svoj način blagotvorno za organizam vrše funkciju u smislu razgradnje masnog tkiva,smanjuju apetit, eliminišu toksične materije iz organizma, budući da su neki od sastojaka prirodni laksativi i kao oksidansi što je veoma značajno u metabolizmu hranljivih materija. Naravno da prilikom upotrebe treba imati samokontrolu po pitanju unošenja hrane u organizam,te kada osetimo sitost treba da stanemo sa jelom. Zapamtite, ne postoji čarobna pilula koja će poput noža odstraniti višak kilograma. Postoji smao dobar „okidač“ koji će podstaći organizam da to sam uradi. Nutrivix čini to na potpuno prirodan način. Ako i ne dovede do značajnog gubitka kilograma, zbog svog kompleksnog sastava i njihovog sinergetskog dejstva učiniće mnoge blagodeti za Vaš organizam. Tokom korišćenja Nutrivix-a je poželjno piti što više vode. O kvalitetu proizvoda govore u prilog i nagrade koje je dobio,kao i njegovo prisustvo u zemljama EU i UAE.

baner1

Savetujemo da osoba pre upotebe NutriVix uradi biohemijsku analizu krvi i mokraće i posle 3 do 6 meseci uradi kontrolni pregled.

Korišćenje NutriVix-a je veoma korisno posebno kod bivših aktivnih sportista takmičara, od matičnih klubova do reprezentacije. Prekid dovodi do velikog uvećanja telesne mase zbog inercije unosa hrane.

Vršena su istraživanja kod široke populacije sportista i aktivista.

Prekidom sportskih aktivnosti nakon 2 god dolazi do povećanja telesne mase oko 20%.

Neaktivne fizički osobe su u još većoj opasnosti, tako da ovaj nutrijent uz obroke uspeva da ostvari ubrzanje metaboličkih procesa u organizmu, kao i trošenje suvišnih materija, (smanjenje lipida, triglicerida, nivoa šećera u krvi) kao oksidans blagi laksans onda je on ispunio svoj zadatak!

Osoba će vremenom osetiti fizičko i psihičko poboljšanje. Sve to ne treba da bude stihijski već promišljeno, držeći se uputstva proizvođača i konsultantskog tima proizvođača.

Efekat očekivati posle određenog vremena jer „Mens sano-in corpore sano“

„U zdravom telu zdrav duh“

Prim. Dr. Predrag Naumović

Spec. sportske medicine

Šta sadrži Nutrivix?

Jedna od najvažnijih odlika Nutrivix preparata za mršavljenje jeste da sadrži samo prirodne sastojke. Ne sadrži veštačke boje, veštačke mirise niti bilo kakve GMO sastojke. Jedinstvena formula sastava podrazumeva optimalan odnos 100% prirodnih sastojaka.

Zeleni čaj – Camellia Sinensis

zeleni caj

Biljka koja se koristi više od 1000 godina kao stimulans nervnog sistema, kao diuretik i koagulant. Utiče povoljno na rad srca i krvni pritisak, na varenje i održavanje nivoa šećera u krvi. Sadrži veliku količinu antioksidanasa i polifenola, a polifenoli su jedinjenja koja štite ćelije od štetnog dejstva slobodnih radikala, te na taj način pomažu zaštiti organizma od mnogih štetnih bolesti, kao i od starenja. Naš ekstrakt zelenog čaja sadrzi 40% polifenola. U zelenom čaju se nalaze teofilin, kofein i teobromin koji stimulišu nervni i kardiovaskularni sistem. Visok sadržaj polifenola dovodi i do snižavanja holesterola tj. povećavanja „dobrog“ holesterola LDL. Zeleni čaj može dovesti i do smanjenja telesne mase zbog povećanja potrošnje energije, kao i povećanja oksidacije masti za 17%.

Artičoka – Cynara Scolymus

articoka

Artičoka sadrži obilje minerala i vitamina, ali i aktivnih supstanci koje joj daju lekovitu moć. Artičoka pospešuje lučenje žuči, pospešuje varenje hrane i poboljšava probavu, deluje laksativno, ima blago diuretično dejstvo. Odlična je za detoksikaciju. Izlučenjem žuči, razgrađuje se holesterol, a samim tim ubrzava metabolizam. Usled bolje razgradnje masnoća, mozak daje sasvim drugu informaciju o potrebnoj energiji te nam se time smanjuje apetit.

Sena – Cassia Angustifolia

sena

Biljka koja raste u Aziji i Africi. Dodatak Nutrivixu zbog izuzetnog dejstva na peristatiku creva i čišćenje jer je veoma bitno izbaciti nepotrebne nagomilane supstance u organizmu. Uspešno se koristi za pražnjenje creva, i često se koristi u vidu čaja za spečavanje zatvora tj. njegovo otklanjanje.

Breza – Betula Pendula

breza

Breza je jedna od najprimenjenijh biljaka u tradicionalnoj medicini. Koristi se i kora, i pupoljci, i lišće i stablo. Listovi breze imaju diuretičko dejstvo i pomažu čišćenju organizma. Čaj od breze se koristi za lečenje infekcija mokraćnih kanala, za razbijanje i izbacivanje kamena u bubrezima, artritisa, reume, celulita.

Plod Morača – Poeniculi Fructus

plod morace

Nazivan još i “maratonska biljka” u antičkoj Grčkoj (pritom misleći na to da se od njega lako mršavi), a zahvaljujući osobini da ubrzava gubitak težine, morač je još za vreme drevnih civilizacija bio dobro poznat i slavljen zbog svojih medicinskih svojstava.

Krušina – Rhamnus Frangula

krusina

Koristi se kao pouzdan laksans. Izuzetno efikasna protiv zatvora i podstiče peristatiku debelog creva. Podstiče rad jetre, žuči i pankreasa tako da svojim širokim dejstvom upotpunjava svojstva Nutrivix-a. Njena lekovita svojstva su otkrivena još u 16. veku.

Preparat za mršavljenje namenjen svima

img2

Nećemo pogrešiti kada kažemo da se danas živi ubrzano i sa oštrijim tempom na koji je malo ko mogao da se navikne. Jurnjava na posao, briga oko dece i nedovoljno vremena za svakodnevne fizičke aktivnosti neretko dovode do pretilosti i srozavanja nivoa samopouzdanja kod osobe sa viškom kilograma. Manjak vremena vam ne sme biti izgovor za nedostatak volje kada je reč o održavanju optimalne težine. Upravo zbog tog, kreiran je Nutrivix – najefikasniji preparat za mršavljenje! Uz njega, možete da nastavite sa svojim obavezama kao ranije, bez bojazni da ćete propustiti kontinuitet u treniranju.

Čak i ako se aktivno bavite sportom i pazite na svakodnevni unos kalorija, ili ste amater koji je odabrao da živi na zdraviji način – Nutrivix je suplement za mršavljenje koje možete kombinovati i sa proteinskim dodacima prehrani.

S obzirom da je veliki broj žena koje posle porođaja ne mogu da se na brz, a zdrav način izbore sa svojom kilažom, ovaj proizvod je odlično sredstvo za efikasno rešavanje problema sa prekomernom težinom. Nije lako gledati svoje telo kako se menja, zato je potrebno da budete svesne da rezultati ne dolaze preko noći niti kilogrami mogu da se otope sami od sebe. Nutrivix je spoj pametno odabranih biljaka iz prirode koje će pomoći da mršanje što pre počne i da se što pre dođete do krajnjeg cilja – izgleda pre trudnoće, ako ne i boljeg.

Ukoliko vas plaši sastav proizvoda, nemate razloga za brigu. Naime, Nutrivix se sastoji isključivo od prirodnih sastojaka, ne sadrži u sebi tragove parabena, kao ni veštačke boje ili mirise. Nemojte se plašiti ni da je ovo GMO proizvod, jer takav preparat može da vam proda samo neko ko nije ovlašten za to i pokušava da izmanipuliše vaše dobre namere.

Iskustva zadovoljnih korisnika

productimg1

Upoznajte osobe kojima je Nutrivix pomogao:

Preparat koji osvaja. I zaista je tako i mene je zadivio. Ja i ne umem da opišem sve njegove odlike i način kako deluje, ali vidim rezultate. Ovaj čarobni preparat u vidu kapsula otkrila sam nedavno i ostala zapanjena njegovim učinkom. Sve čari njegovog dejstva uočila sam sopstvenim iskustvom. Nisam verovala , ni pročit anom, ni priči, ni preporukama prijateljica, već sam odlučila da isprobam.i kupila sam ga i počela da koristim. Prethodno sam se posavetovala sa ljudima iz struke Belih mantila koji su ga već koristili. I moja odluka nije bila poljuljana. I počela sam sa korišćenjem i bila prijatno IZNENADJENa. I kilogrami su ne stajali a ja sam to osećala i bez vage. Merila sam se nedeljno jednom jer nisam ni očekivala brze rezultate. Ali ubrzo bila sam zadivljena već posle prve nedelje. Možda sam i pomislila da vaga nije baš precizna ali posle druge i treće bilo je već evidentno. A tek posle tri bočice nisam mogla da poverujem -oslabila sam 9 KILOGRAMA. NUTRIVIX je zaista gutač kilograma. Ne stajali su vidno i ja sam to osećala jer bivala sam sve pokretnija, brža i veštija u hodu. I naravno i vedrija. Vratila sam se na štikle koje su bile moja omiljena obuća, moj zaštitni znak. Učinak je neverovatan jer kvalitet uvek nadje svoj put. I moja odluka je – nastavljam dalje sa Nutrivix om do željene figure.

Mirjana Pajić

Zovem se dr Davorka Dragić Despenić i radim kao specijslista opste medicine u Domu zdravlja Novi Sad. Nutrivix sam počela redovno da pijem 11. 10. 2019, 3 x dnevno sat vremena pre obroka. Razlog uzimanja preparata je prekomerna težina. Imam 57 godina i 85 kg, a visoka sam 158 cm. Nikad nisam bila tako gojazna. Moj izgled u ogledalu se drastično promenio. Zato redovno pijem nutrivix. Nakon 3 nedelje redovne upotrebe, kilaža mi se smanjila za 5 kg.

dr Davorka Dragić Despenić

Hleb sa sirom i čvarcima – Verica Poznanović

0
Hleb sa sirom i čvarcima - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Hleb sa sirom i čvarcima - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Vreme potrebno za čitanje: < 1 minutHleb sa sirom i čvarcima. Možda će vam se učiniti da je previše 6 kašika masti, pored čvaraka i sira, ali, verujte da nije. 

Hleb sa sirom i čvarcima, sastojci:

 • 500 g brašna,
 • 3 dl mlake vode,
 • kašičica šećera,
 • kesica suvog kvasca,
 • 2 kašičice soli,
 • 100 g sitnog sira,
 • 6 kašika masti i
 • 100 g mlevenih čvaraka.

Hleb sa sirom i čvarcima, priprema:

 • U mlaku vodu dodajte kvasac, šećer, so, brašno, sir, čvarke i mast. Pa zamesite testo.
 • Ostavite testo da se udvostruči.
 • Formirati veknu.
 • Veknu zaseći na par mesta i posuti kimom.
 • Posudu u kojoj ćete peći hleb, obložite papirom za pečenje.
 • Veknu ostavite da odmara oko 30 minuta.
 • Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni, dok lepo ne porumeni.
 • Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Panirana piletina – Ivana Pešić

0
Panirana piletina - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online
Panirana piletina - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online

Vreme potrebno za čitanje: < 1 minut

Prvobitno objavljeno: 15/10/2014 @ 11:31 am

Panirana piletina – piletinu posluzite uz pomfrit

Panirana piletina – Ivana Pešić

panirana piletina Ivana Pesic png

 • 500 g pileceg mesa (belo meso, batacici)
 • 3 dl jogurta
 • 3 cena belog luka
 • 1 kasika senfa
 • 1 kasicica zutog secera
 • 2 kasike seckane majcine dusice
 • 150 g prezli
 • 40 g parmezana
 • 100 g cipsa
 • suvi zacin
 • biber
 1. Sjediniti jogurt,senf,pasirani beli luk,majcinu dusicu,secer i zacine po ukusu,pa dobro promesati. Preliti preko piletine i ostaviti u frizideru da se marinira 60 minuta. Posebno sjediniti prezle,parmezan i izmrvljeni cips. Mariniranu piletinu uvaljati u smesu za paniranje. Pleh obloziti papirom za pecenje i premazati uljem, a zatim poredjati
 2. paniranu piletinu. Poprskati uljem i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Ivana Pešić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Girice iz rerne – Vesna Pavlović

0
Girice iz rerne - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Girice iz rerne - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online

Vreme potrebno za čitanje: < 1 minutGirice iz rerne.

Girice iz rerne, sastojci:

Za valjanje girica:

 • po potrebi brašno,
 • 1 kašičica suvog začina.

Ostalo:

 • po ukusu so,
 • po potrebi ulje,
 • 600 g girica (drugi naziv-papaline)

Girice iz rerne, priprema:

 • Girice odmrznuti, očistiti, oprati i posoliti po ukusu.
 • U činiju nasuti brašno, dodati suvi začin, izmešati i uvaljati girice sa obe strane.
 • U pleh sipati ulje i poređati pripremljene giirice, pa ih preliti uljem.
 • Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
 • Gotove girice izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.

Savet: Moja porodica voli kada su reš pečene. Vi ih pecite po svom ukusu. Prijatno!

Vreme pripreme: 60 minuta
Broj porcija: 4
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Mančmelou kolač – Marija Milošević

0
Mančmelou kolač - Marija Milošević - Recepti i Kuvar online
Mančmelou kolač - Marija Milošević - Recepti i Kuvar online

Vreme potrebno za čitanje: < 1 minut

Mančmelou – fantastičan kolač!

Mančmelou kolač, sastojci:

za koru:

 • 6 žumanaca
 • 190 g šećera
 • 100 g brašna
 • 10 g kakaoa
 • 5 g praška za pecivo
 • 125 ml hladnog mleka
 • 10 g vanilin šećera

za šam:

 • 6 belanaca
 • 250 g šećera

za glazuru:

 • 150 g crne čokolade
 • 1,5 kašika ulja
 • 1 kašika ulja za pleh
 • 1 kašika brašna za pleh

Okvirno vreme pripreme 60 minuta.

Mančmelou kolač, priprema:

 • Odvojiti žumanca i belanca.
 • Umutiti žumanca sa šećerom.
 • Dodati vanilin šećer.
 • Dodati mleko.
 • Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao.
 • Sve dobro sjediniti.
 • Nauljiti i pobrašnjaviti pleh.
 • Smesu izliti u pleh.
 • Peći 20 minuta na 180 stepeni C.
 • Dok se kora peče umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam.
 • Delimično pečenu koru nožem odvojiti od ivica pleha.
 • Ravnomerno rasporediti šam odozgo.
 • Peći još 20 minuta na 180 stepeni C.
 • Crnu čokoladu otopiti uz dodatak ulja.
 • Nožem opkrojiti kolač (skinuti višak šama sa ivica).
 • Preliti otopljenom čokoladom odozgo.
 • Ostaviti da se prohladi.

Prijatno!

Video recept:

https://www.youtube.com/watch?v=aVWIGniPUmM

Marija Milošević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Krompir s pirinčem i šunkom – Ivana Pešić

0
Krompir sa pirinčem i šunkom - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online
Krompir sa pirinčem i šunkom - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online

Vreme potrebno za čitanje: < 1 minut

Prvobitno objavljeno: 15/10/2014 @ 3:13 pm

Krompir s pirinčem i šunkom – super ručak.

Krompir s pirinčem i šunkom – Ivana Pešić

krompir sa pirincem i sunkom Ivana Pesic png

 

 • 1 kg krompira
 • 150 g pirinca
 • 200 g sunke
 • 1 l supe od kocke
 • 80 g kackavalja
 • so
 • biber
 • ulje
 • Krompir iseci na kolutove,sunku na kockice, kackavalj na listice a pirinac oprati i ocediti.
 • U vatrostalni sud podmazan uljem staviti polovinu isecenog krompira,pirinac zatim sunku.
 • Zaciniti solju i biberom pa poredjati ostatak krompira.
 • Preliti vrucom supom pa poredjati listice kackavalja.
 • Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
Ivana Pešić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Posna štrudla – Vesna Pavlović

0
Posna štrudla - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Posna štrudla - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Vreme potrebno za čitanje: 2 minuta

Posna štrudla.

Posna štrudla, sastojci:

Za testo:

 • 350 g brašna,
 • 1 kesica suvog kvasca (10 g),
 • 3 kašike ulja,
 • 1 kašika šećera,
 • 1 kesica vanilin šećera,
 • 200 ml vode,
 • rendana limunova korica (po ukusu)
 • 1 prstohvat soli.

Za nadev:

 • 4 kašike džema od kajsija,
 • 100 g mlevenih oraha.

Za premazivanje:

 • po potrebi ulje.

Za posipanje:

 • po potrebi šećer u prahu,
 • 1 kesica vanilin šećera.

Posna štrudla, priprema:

Za testo:

 • U dublju posudu sipati brašno, dodati kvasac, so i izmešati.
 • Zatim, uliti mlaku vodu, dodati ulje, šećer, vanilin šećer, rendanu limunovu koricu i zamesiti testo.
 • Testo nauljuiti sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
 • Nadošlo testo premesiti još jednom i opet prekriti čistom kuhinjskom krpom, pa ostaviti da još jednom naraste.
 • Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i oklagijom razviti u oblik pravougaonika.
 • Premazati džemom i posuti mlevenim orasima.
 • Pažljivo urolati i staviti u duguljasti kalup obložen pek-papirom.
 • Prekriti najlon kesom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
 • Za to vreme uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni.
 • Premazati uljem i peći na 200 stepeni 40 minuta (po potrebi smanjiti temperaturu kako štrudla ne bi gorela).
 • Gotovu štrudli izvaditi iz rerne, premazati je uljem i ostaviti da se prohladi.
 • Štrudlu izručiti na tacnu.
 • Šećer u prahu sjediniti sa vanilin šećerom i posuti štrudlu dok je još vruća.
 • Štrudlu seći na parćad željene veličine, servirati i poslužiti.

Savet: vreme je posta,tako da Vam predlažem da napravite ovu,veona ukusnu štrudlu,i posladite se.Koristila sam domaći džem od kajsija.Vi možete koristiti bilo koji džem-po sopstvem izboru.

Vrene pripreme: 120 minuta
Broj porcija: 6
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Cvet viršle – Ivana Pešić

0
Cvet viršle - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online
Cvet viršle - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online

Vreme potrebno za čitanje: < 1 minut

Prvobitno objavljeno: 15/10/2014 @ 11:18 am

Cvet viršle – Ivana Pešić

Cvet viršle – ukusno i dekorativno pecivo

Cvet viršle – Ivana Pešić

cvet virsle Ivana Pesic png

 

 • 250 g brašna
 • 1/2 kocke svežeg kvasca
 • 1 kašičica šećera
 • 1 kašičica soli
 • 1,5 dl mleka
 • 50 g margarina
 • 4 viršle
 • 1 jaje
 • 1 kašika ulja
 • susam
 1. U posudu za mesenje staviti brasno,kvasac,secer,so,jaje i toplo mleko pa zamesiti testo. Zatim dodati otopljen margarin. Prekriti krpom i ostaviti da naraste.
 2. .Nadoslo testo podeliti na 4 jufke,a zatim svaku premesiti i ostaviti da odmori. Jufke razviti oklagijom i na svaku staviti po 1 virslu. Uviti testo u rolnu,a zatim zaseci nozem na 4
 3. mesta i spojiti krajeve tako da dobijete cvet.
 4. Cvetove redjati u pleh oblozen pek-papirom i ostaviti 20 min da nadodju. Premazati cvetove jajetom umucenim sa kasikom ulja,posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Ivana Pešić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu

0
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Vreme potrebno za čitanje: 2 minuta

Izbeljivanje jaja je prva faza bojenja jaja u belom vinu. Jaja možete izbeleti bez obzira na to za koji način dekorisanja ste se odlučili. Proces izbeljivanja je vrlo jednostavan. Pisala sam o tome više puta, ali da utvrdimo gradivo. Bitno je da znate da nema potrebe sipati veliku količinu sirćeta. Veća količina sirćeta ne znači da će efekat biti bolji.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Izbeljivanje jaja radim tako što na 10-tak jaja koristim oko 1 dl sirćeta. Jaja iz frižidera prelijte hladnom vodom, da ogrezne, dodajte sirće i 1 kašiku soli. Kuvajte ih na uobičajen način. Pošto jaja treba kuvati u belom vinu da bi se dobio željeni efekat, kada ih izbeljujem, kuvam ih oko dva minuta. Prohlađena jaja istrljam, isperem, vratim u šerpu i prelijem mlakim vinom. (Bitno je da jaja i vino imaju približno istu temperaturu.)

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Uskršnja jaja farbana u belom vinu (ili crnom) imaju sedefasti sjaj. Možete kombinovati belo i crno vino – dobićete svetliju purpurnu nijansu.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

U belo vino možete dodati jestive boje (boje za torte i kolače) kako biste dobili neku drugu boju. Na 1/2 l belog vina biće vam dovoljna 1 kesica jestive boje (3g). Izbeljena jaja prelijte vinom u koje ste rastvorili boju i kuvajte ih 10-15 minuta. Ostavite ih da se ohlade u vinu. Izvadite ih i ostavite da se osuše. Izbeljena jaja kuvana u belom vinu dobijaju sedfasti sjaj kada se osuše.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Vaša uskršnja jaja su sada spremna za dekoraciju (po želji).

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

A ljuska, ona „savršeno “ pukne kada vam jaje ispadne iz ruke. Šare – one su se stvorile same od sebe.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Moj prvi post na ovu temu (a ujedno i najtraženiji) se nalazi OVDE.

Uskršnje đakonije i izbeljivanje jaja | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 5

Kristina Gašpar

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Pita sa medom – Verica Poznanović

0
Pita sa medom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Pita sa medom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Vreme potrebno za čitanje: 2 minutaPita sa medom.

Pita sa medom, sastojci:

 • Univerzalno testo za pitu – 1 kg brašna,
 • 1/2 l vode (zimi se testo mesi mlakom a leti hladnom vodom) i
 • so.

Za premazivanje je potrebno:

 • med i
 • 200 g suvog grožđa.

Pita sa medom, priprema:

 • Brašno posoliti, lagano sipati vodu, neprestano mešajući, da se dobije meko testo. Mora dobro da se izradi.
 • Podeliti na 4 dela, pa svaki deo dobro izraditi na dasci posutoj brašnom. Rukom rastanjiti delove testa u prst debele lepinjice, svaku malo premazati uljem ili mašću, pa ih prekriti krpom i ostaviti u toploj prostoriji da odstoje trideset minuta.
 • Odstojale lepinjice se rastežu rukom i prstima – razvuku se na krajevima, da se dobije veći krug a onda se razvlače na stolnjaku.
 • Krajeve lagano otcepiti i napraviti 5-tu lepinjicu.
 • Testo se poprska mlakim medom, 2 do 3 kašike.
 • Razbacati po kori suvo grožđe.
 • Koristeći stolnjak, urolajte pitu.
 • U manjoj posudi se pomeša voda i ulje pa se gotova savijača poprska pre pečenja.
 • Peći u jako zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
 • Pečena pita se poprska mlakom vodom i prekrije krpom da odstoji.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dekupaž jaja – Vesna Pavlović

0
Dekupaž jaja - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Dekupaž jaja - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online

Vreme potrebno za čitanje: < 1 minutDekupaž jaja.

Dekupaž jaja, sastojci:

 • 15 jaja,
 • po potrebi voda,
 • 1 kašika soli,
 • 1 belance,
 • po potrebi salvete sa različitim motivima.

Dekupaž jaja, priprema:

 • U šerpu staviti jaja,naliti vidom (da ogreznu), dodati so i staviti na vatru da se kuvaju petnaestak minuta (zavisno od toga želite li tvrđe ili mekše kuvana jaja-koristiti bela jaja).
 • Ocediti vodu, naliti hladnom vodom i ostaviti da se ohlade. Potom jaja obrisati.
 • Belance razmutiti, a motive na salvetama iseckati i rastaviti ih (ostaviti gornji deo, ostale odstraniti).
 • Četkicom nanositi belance na jaje, zalepiti motiv i preko motiva premazati belancetom kako bi se lepo zalepio za jaje.
 • Složiti u korpicu.

Priprema: 45 minuta
Broj porcija: 5

Komentar: Svima u redakciji,kao i svim korisnicima portala, želim srećan Uskrs. HRISTOS VASKRSE!

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Pratite nas:

77,590FanovaLajkuj
1,596PratilacaZaprati
1,660PretplatniciPretplatite se