Brze ražene lepinjice

RECEPT PRIPREMILASnežana Kitanović

Brze ražene lepinjice – hrono lepinjice.

Brze ražene lepinjice – hrono lepinjice.

  • 180 gr. razanog brasna
  • 0,5 kašičice soli
  • 0,5 kašičice sode bikarbone (ili 1kašičica praška za pecivo)
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 dl kisele vode (1,5 – 2 dl, može i obične)
  • 1 kašika lanenog semena (mlevenog)
  • lan
  • crni susam
  • beli susam
  • suncokret
  1. Prvo sjediniti sve suve sastojke, a onda dodati ulje i vodu.
    Sve dobro sjediniti, pa dodati limunov sok.
    Mokrim rukama vadite testo, oblikovati lepinje i stavljati na pek papir, posuti semenkama, belim i crnim susamom.
    Od ove količine dobiju se 3 – 4 lepinje.
    Pleh sa lepinjama staviti u predhodno zagrejanu rernu i peći 20 min. na 200C. pre nego što ih ubacite, možete da ih pospete semenkama po želji.*Ja ih najviše volim i najrađe spremam od ražanog brašna.
    Ponekad spremim i od mešavine brašna.
    U osnovi stavim najviše ražanog 100gr. a onda dodajem ječmeno, malo heljdinog, prosenog ili speltinog brašna.
    Takođe u testo dodajem suncokret i lan.
    Uz ove brze lepinjice koristim razne namaze, domaće paštete….

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.