Lanene pločice – brašno odaberite prema raspoloženju i sa čim trenutno raspolažete. Ovog puta sam koristila ražano u kombinaciji sa graham, heljdinim i pirinčanim brašnom, ali možete koristiti i samo ražano ili graham.
Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>
Pročitajte intervju sa Snežanom Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>
Lanene pločice – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Lanene pločice – brašno odaberite prema raspoloženju i sa čim trenutno raspolažete. Ovog puta sam koristila ražano u kombinaciji sa graham, heljdinim i pirinčanim brašnom, ali možete koristiti i samo ražano ili graham.
- 200 gr razanog brasna
- 100 gr pirinčanog brašna
- 100 gr graham brašna
- 50 gr heljdinog brasna
- 2 kašike mlevenog lana
- 2 dl kisele vode
- 1,5 kašičica soli
- 5 kašika maslinovog ulja
- 50 gr susama
- 50 gr lanenog semena
- 1 prstohvat sode bikarbone
- Izmešati suve sastojke – brašno, so i sodu bikarbonu. Zatim dodati kiselu vodu, ulje i na kraju seme susama i lana. Umesiti čvrsto testo i ostaviti ga kratko da odstoji.
- Testo razvaljati na masnom papiru na debljinu od nekoliko milimetara pa iseći na jednake pločice.
- Testo prebaciti zajedno sa papirom na okrenutu stranu pleha.
Lanene pločice se peku oko 10-15 minuta, (zavisno od rerne) na 180 stepeni.
- Pazite da ne izgore, treba da ostanu svetle, ali tvrde i pečene.
Lanene pločice – Snežana Kitanović via @receptiikuvar https://t.co/3D4k89b86f #hronoishrana #pločice #recepti
— Recepti i Kuvar (@ReceptiiKuvar) July 14, 2016
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!