Punjene paprike – Vesna Pavlović

0
295
Punjene paprike - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Punjene paprike - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online

Punjene paprike.

Punjene paprike, sastojci:

Za nadev:

  • 600 g mlevenog mesa,
  • po potrebi ulje,
  • 3 glavice crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • po ukusu začini (so, biber i suvi začin),
  • 2 kašike slatke začinske paprike,
  • 2 paradajza,
  • 50 g pirinča,
  • 1 šargarepa.

Za zatvaranje paprika:

  • po potrebi paradajz.

Za zapršku:

  • po potrebi ulje,
  • 2 kašike brašna,
  • 400 ml vode,
  • 200 ml pasiranog paradajza,
  • 1 kašičica šećera.

I još:

  • 8 paprika babura.

PROČITAJ: Domaći hrskavi hleb bez mešenja

Punjene paprike, priprema:

Za nadev:

  • Na zagrejanom ulju upržiti sitno seckan crni luk.
  • Dodati rendanu šargarepu, opran, oljušten i iseckan paradajz, sitno seckan beli luk i propržiti.
  • Umešati mleveno meso i upržiti.
  • Dodati pirinač i kratko propržiti.
  • Začiniti po ukusu (posoliti, pobiberiti i umešati suvi začin).
  • Dodati slatku začinsku papriku i izmešati kako bi se sastojci sjedinili.
  • Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se nadev ohladi.
  • Paprike babure dobro oprati, očistiti od peteljki i semenki i puniti ih pripremljenim nadevom.
  • Paradajz oprati, iseći na kolutove i njima zatvoriti paprike.
  • U pleh u kome će se paprike peći nasuti vodu i poređati pripremljene paprike.
  • Prekriti ih alu-folijom i peći u dobro zagrejanon rernina 180 stepeni sat vremena.

Za zapršku:

  • Na zagrejanom ulju upržiti brašno, dodati vodu, pasirani paradajz, šećer i mešati kako bi se sastojci sjedili.
  • Izvaditi pleh iz rerne, ukloniti foliju i preliti paprike zaprškom.
  • Vratiti pleh u rernu, ali ne prekrivati folijom.
  • Peći još 30 minuta na 180 stepeni (po potrebi smanjiti temperaturu kako paprike ne bi gorele).

Vreme pripreme: 130 minuta
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema
Mrsno jelo

Savet: možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko – po sopstvenom izboru. Umesto ulja, možete koristiti svinjsku mast (i ja je ponekad koristim umesto ulja), budu ukusnije paprike. Prijatno!

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Unesti svoj komentar
Unesite svoje ime ovde