Punjene paprike – Vesna Pavlović

Punjene paprike.

Punjene paprike, sastojci:

Za nadev:

  • 600 g mlevenog mesa,
  • po potrebi ulje,
  • 3 glavice crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • po ukusu začini (so, biber i suvi začin),
  • 2 kašike slatke začinske paprike,
  • 2 paradajza,
  • 50 g pirinča,
  • 1 šargarepa.

Za zatvaranje paprika:

  • po potrebi paradajz.

Za zapršku:

  • po potrebi ulje,
  • 2 kašike brašna,
  • 400 ml vode,
  • 200 ml pasiranog paradajza,
  • 1 kašičica šećera.

I još:

  • 8 paprika babura.

PROČITAJ: Domaći hrskavi hleb bez mešenja

Punjene paprike, priprema:

Za nadev:

  • Na zagrejanom ulju upržiti sitno seckan crni luk.
  • Dodati rendanu šargarepu, opran, oljušten i iseckan paradajz, sitno seckan beli luk i propržiti.
  • Umešati mleveno meso i upržiti.
  • Dodati pirinač i kratko propržiti.
  • Začiniti po ukusu (posoliti, pobiberiti i umešati suvi začin).
  • Dodati slatku začinsku papriku i izmešati kako bi se sastojci sjedinili.
  • Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se nadev ohladi.
  • Paprike babure dobro oprati, očistiti od peteljki i semenki i puniti ih pripremljenim nadevom.
  • Paradajz oprati, iseći na kolutove i njima zatvoriti paprike.
  • U pleh u kome će se paprike peći nasuti vodu i poređati pripremljene paprike.
  • Prekriti ih alu-folijom i peći u dobro zagrejanon rernina 180 stepeni sat vremena.

Za zapršku:

  • Na zagrejanom ulju upržiti brašno, dodati vodu, pasirani paradajz, šećer i mešati kako bi se sastojci sjedili.
  • Izvaditi pleh iz rerne, ukloniti foliju i preliti paprike zaprškom.
  • Vratiti pleh u rernu, ali ne prekrivati folijom.
  • Peći još 30 minuta na 180 stepeni (po potrebi smanjiti temperaturu kako paprike ne bi gorele).

Vreme pripreme: 130 minuta
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema
Mrsno jelo

Savet: možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko – po sopstvenom izboru. Umesto ulja, možete koristiti svinjsku mast (i ja je ponekad koristim umesto ulja), budu ukusnije paprike. Prijatno!

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Punjene paprike – Vesna Pavlović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.