Recepti i Kuvar online u emisiji Polarotor na Kopernikus 1 televiziji - prof dr Dragan Ćosić i Miodrag Ilić
Recepti i Kuvar online u emisiji Polarotor na Kopernikus 1 televiziji - prof dr Dragan Ćosić i Miodrag Ilić

Polarotor 1176 – 31.02.2018. Predstavljanje sajta Recepti i Kuvar online, gost Miodrag Ilić, glavni i odgovorni urednik. Sjajno druženje sa prof dr Draganom Ćosićem i ekipom emisije Polarotor na Kopernikus Kcn Televiziji!

Dragan Ćosić: U današnjoj rubrici: Predstavljamo vam, govorimo o jednom domaćem sajtu, iz kategorije Domaća pamet na delu. Naime, radi se o sajtu o kulinarstvu i kuvarima, odnosno Recepti i Kuvar onlajn. Autor ovog sajta je Miodrag Ilić, naš današnji gost.

Mi ćemo predstaviti tvoj sajt, mada sam ga i ja video, odlično izgleda, ali ti, kao u autor, bićeš u prilici da ga bolje od mene predstaviš. Kome je namenjen, šta sve ima, itd…

Miodrag Ilić: Mi u februaru mesecu 2018. slavimo četiri godine postojanja ovog sajta, inače sajt Recepti i Kuvar online je produkt jedne male, porodične IT kompanije, koja je u našem vlasništvu. Želja je bila da, primenom novih tehnologija, na jedan novi način, predstavimo recepte, kulinarstvo, uopšte, sve priče koje su vezane za te teme.

Osim recepata, što nagoveštava i sam naziv sajta, mi se trudimo da na sajtu imamo razne priče, pa i intervjue sa mnogim poznatim ličnostima, kao što je jedan od vaših saradnika, Zoran Modli.

Dragan Ćosić: Zoran Modli je prva violina!

Miodrag Ilić: Zatim, možete pročitati intervju sa dr Alenom Delaboom, koji je osnivač koncepta hrono ishrane… Dakle, bavimo se malo i zdravom hranom. U zadnje vreme smo jako fokusirani i posvećeni tradicionalnoj kuhinji.

Dragan Ćosić: Domaćoj, srpskoj?

Miodrag Ilić: Da. Zašto naziv “domaća”? Zato što je to otklon od profesionalne kuhinje. Da se naglasi da je to deo tradicije Srbije, deo svakog domaćinstva, svake kuće, što bi trebalo sačuvati od zaborava.

Dragan Ćosić: Miodraže, ja ću otkriti tajnu kako smo mi, uopšte, došli do tvog sajta. Jednog popodneva, sedelo je jedno društvance i odlučili su da naprave najbolju picu. Malo su guglali, tj. malo smo guglali, tražili smo najbolju picu. I došli smo do nekog gospodina Luiđija Vianelo, a samim tim i na tvoj sajt. Videli smo kako se pravi pica margarita, ništa naročito… Eto, tako smo došli do sajta, a ti u našu emisiju.

Ovaj sajt je proglašen i u pet najboljih sajtova u kategoriji Moderna porodica?

Miodrag Ilić: Da, to je bio izbor PC Press TOP50 najboljih onlajn stvari za 2015. godinu. Stručni žiri je odlučio da budemo svrstani u kategoriju Moderna porodica. I naš sajt je izabran u TOP5 u toj kategoriji, od ukupno TOP50. Ove, 2018. godine, u januaru, ista redakcija, isti žiri, je naš sajt svrstao u 10 najboljih sajtova po ocenama čitalaca, posetilaca. I u tom glasanju, naš sajt je bio drugi… ali, otpozadi. Mi volimo da se šalimo sa tim. Zauzeo je 9 mesto od 10, što je, jedan sjajan uspeh za nas i potvrda kvaliteta i konstantnosti.

Recepti i Kuvar online u emisiji Polarotor na Kopernikus 1 televiziji
Recepti i Kuvar online u emisiji Polarotor na Kopernikus 1 televiziji

Dragan Ćosić: Iz ovog sajta je proistekao i jedan projekat: izdavanje knjige? O tradicionalnim srpskim jelima?

Miodrag Ilić: Da, radi se o knjizi Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, kao što sam malopre pomenuo. Inače, mi svake godine biramo najbolji recept, što po mišljenju stručnog žirija, što po mišljenju posetilaca. Prošle godine smo došli na ideju da pokušamo da damo neki trajni doprinos nematerijalnoj kulturnoj baštini i očuvanju iste u Srbiji. Shodno tome, kontaktirali smo i Privrednu komoru Srbije, koja je vrlo brzo odgovorila sa jednim pismom institucionalne podrške i mi smo duboko ušli u tu akciju i istraživački rad na knjizi.

Dragan Ćosić: Kome je ova knjiga namenjena?

Miodrag Ilić: Čitalačka publika, kojoj je ova knjiga namenjena, je vrlo široka. Od pojedinaca, preko kompanija do kulinarskih profesionalaca, koji nisu dovoljno upoznati sa temom: šta se spremalo od hrane u Srbiji krajem 19. i početkom 20. veka.

Dragan Ćosić: Miodraže, bilo je ovo kratko predstavljanje veoma interesantnog sajta. Hvala ti puno na učešću u emisiji, želimo ti puno uspeha u poslu kojim se baviš. Tvom sajtu želimo da ga i dalje posećuje milionski broj posetilaca a knjizi želimo da se što pre useli u što više domova i kuhinja.

Miodrag Ilić: Hvala puno na mogućnosti da predstavimo svoje projekte i sajt. Bićete pozvani kad bude prezentacija knjige i, naravno, dobićete primerak.

Recepti i Kuvar online u emisiji Polarotor 1176 na Kopernikus 1 televiziji (VIDEO):

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!