Žuta boranija – boranija, žuta, zelena, šarena… Pljosnata ili okrugla. Bez obzira na oblik i boju, gotovo uvek je kuvam na isti način.
Ništa ja tu ne bih dirala. Ali, ponekada se desi da je pripremim i na neki drugi način. Ovo je jedan od njih.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Žuta boranija – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Žuta boranija – boranija, žuta, zelena, šarena… Pljosnata ili okrugla. Bez obzira na oblik i boju, gotovo uvek je kuvam na isti način.
- 3 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka (manja)
- 2 komada šargarepa
- 1 komad crvena paprika
- 2 čena belog luka
- 500 gr žute boranije
- 5 kašika ovsenih pahuljica
- 4 grančice mirođije
- 0,5 kašičice karija
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- Na vrelom ulju kratko propržiti sitno iseckan crni luk, šargarepu, crvenu papriku i bli luk.
- Dodati boraniju i ovsene pahuljice.
- Naliti vodom da “ogrezne”.
- Kuvati na srednjoj temperaturi 15-tak minuta (po potrebi dolivati vodu).
- Začiniti mirođijom, karijem, solju i biberom.
- Prokuvati još koji minut.
Crvenu papriku prethodno možete kratko prepeći na ringli. Umesto ovsenih pahuljica možete koristiti nešto drugo po izboru što će ovom jelu dati kremastu teksturu – brašno, neke druge pahuljice, pirinač… I naravno, prilikom služenja možete dodati usitnjen beli luk, pavlaku, sirće… Podrazumeva se da na isti način možete pripremiti boraniju sa mesom.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!