Belo živinsko meso sa povrćem – večera u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za 2 osobe visine 170 cm.

Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo
Najvažniji tekstovi o konceptu hrono ishrana dr Delaboa:
TAJNA KONCEPTA HRONO ISHRANE DR DELABOA
HRONO KUHINJA: KAKO ZAPOČETI HRONO DIJETU?
HRONO KUHINJA: ŠTA JESTI DRUGE NEDELJE?
HRONO DIJETA: IZRAČUNAJTE KOLIČINE ZA VAŠE OBROKE
Belo živinsko meso sa povrćem – Hrono ishrana na francuski način – Recepti i Kuvar online
Belo živinsko meso sa povrćem – večera u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za 2 osobe visine 170 cm.
Belo živinsko meso sa povrćem, sastojci:
- 2 komada pileće belo meso (2 x 130 g (ovo su količine izračunate za 2 fizički neaktivne osobe visine 1,70m. Da biste recept prilagodili svojim potrebama, pogledajte odgovarajuću stranicu u knjizi.))
- 1 kašika pavlake
- 1 komad praziluk
- 1 komad šargarepa
- 1 komad celer (jedna šnita)
- 4 komada šampinjona (srednje veličine)
- 1 glavica crvenog luka
- 2 grančice persuna
- 10 cl belog vina
- 1,5 kašika maslinovog ulja
- so
- mleveni biber
Belo živinsko meso sa povrćem, priprema:
- Posoliti i pobiberiti pileće belo meso i ostaviti ga da stoji.
- Očistiti šargarepu i celer, siton ih iseckati i prodinstati u 1 supenoj kašici maslinovog ulja. Dodati crveni luk isečen na kolutove.
- Očistiti šampinjone, staviti na stranu cele glave, a isitniti štapiće i dodati ih drugom povrću, na umerenoj vatri sve kuvati 5 minuta.
- Pripremljenim povrćem napuniti belo meso, koje treba zatvoriti, na primer čačkalicama, i zatim napuniti glave šampinjona.
- Očistiti praziluk, sitno ga iseckati i propržiti u ostatku maslinovog ulja. Paziti da ne zagori. Dodati belo vino i izmeštati.
- Čim proključa, dodati punjeno belo meso, kuvati 8 minuta, zatim belo meso izvaditi i ostaviti ga na toplom.
- Staviti šampinjone da se kuvaju 3 minuta u belom vinu u kome se kuvalo meso, zatim ga ostaviti na toplom.
- Ponovo zagrejati praziluk u vinu i maslinovom ulju, dodati pavlaku i ostaviti da proključa.
- U tanjire staviti belo meso i šampinjone, sipati preko svega sos i posuti isitnjenim peršunom.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!