Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Belo živinsko meso sa povrćem – Hrono ishrana na francuski način

0

Belo živinsko meso sa povrćem – večera u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za 2 osobe visine 170 cm.

Belo živinsko meso sa povrćem - Hrono ishrana na francuski način - Recepti i Kuvar online
Belo živinsko meso sa povrćem – Hrono ishrana na francuski način – Recepti i Kuvar online – Pixabay

Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo

U saradnji sa Vulkan izdavaštvom za najbolji recept meseca jula poklanjamo knjigu Hrono ishrana na francuski način, dr Alena Delaboa. Sa više od 50 recepata i ideja za obroke ova knjiga predstavlja ozbiljan medicinski testiran način da hranu koju volite konzumirate prema biološkom časovniku organizma. I da najzad postanete gospodari svoje linije!

Najvažniji tekstovi o konceptu hrono ishrana dr Delaboa:

TAJNA KONCEPTA HRONO ISHRANE DR DELABOA

HRONO KUHINJA: KAKO ZAPOČETI HRONO DIJETU?

HRONO KUHINJA: ŠTA JESTI DRUGE NEDELJE?

HRONO DIJETA: IZRAČUNAJTE KOLIČINE ZA VAŠE OBROKE

Belo živinsko meso sa povrćem - Hrono ishrana na francuski način - Recepti i Kuvar online - Pixabay
Štampanje

Belo živinsko meso sa povrćem - Hrono ishrana na francuski način - Recepti i Kuvar online

Belo živinsko meso sa povrćem - večera u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za 2 osobe visine 170 cm.
Obrok Večera
Kuhinja Francuska, Internacionalna
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 2 komada pileće belo meso 2 x 130 g (ovo su količine izračunate za 2 fizički neaktivne osobe visine 1,70m. Da biste recept prilagodili svojim potrebama, pogledajte odgovarajuću stranicu u knjizi.)
  • 1 kašika pavlake
  • 1 komad praziluk
  • 1 komad šargarepa
  • 1 komad celer jedna šnita
  • 4 komada šampinjona srednje veličine
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 grančice persuna
  • 10 cl belog vina
  • 1,5 kašika maslinovog ulja
  • so
  • mleveni biber

Uputstvo za pripremu

  1. Posoliti i pobiberiti pileće belo meso i ostaviti ga da stoji.
  2. Očistiti šargarepu i celer, siton ih iseckati i prodinstati u 1 supenoj kašici maslinovog ulja. Dodati crveni luk isečen na kolutove.
  3. Očistiti šampinjone, staviti na stranu cele glave, a isitniti štapiće i dodati ih drugom povrću, na umerenoj vatri sve kuvati 5 minuta.
  4. Pripremljenim povrćem napuniti belo meso, koje treba zatvoriti, na primer čačkalicama, i zatim napuniti glave šampinjona.
  5. Očistiti praziluk, sitno ga iseckati i propržiti u ostatku maslinovog ulja. Paziti da ne zagori. Dodati belo vino i izmeštati.
  6. Čim proključa, dodati punjeno belo meso, kuvati 8 minuta, zatim belo meso izvaditi i ostaviti ga na toplom.
  7. Staviti šampinjone da se kuvaju 3 minuta u belom vinu u kome se kuvalo meso, zatim ga ostaviti na toplom.
  8. Ponovo zagrejati praziluk u vinu i maslinovom ulju, dodati pavlaku i ostaviti da proključa.
  9. U tanjire staviti belo meso i šampinjone, sipati preko svega sos i posuti isitnjenim peršunom.

Beleške

Napomena: ovo su količine izračunate za 2 fizički neaktivne osobe visine 1,70m. Da biste recept prilagodili svojim potrebama, pogledajte odgovarajuću stranicu u knjizi.Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo 

Pročitajte još:

SVI TEKSTOVI NA TEMU: HRONO ISHRANA

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.