Belo živinsko meso sa povrćem – Hrono ishrana na francuski način

Belo živinsko meso sa povrćem – večera u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za 2 osobe visine 170 cm.

Belo živinsko meso sa povrćem - Hrono ishrana na francuski način - Recepti i Kuvar online
Belo živinsko meso sa povrćem – Hrono ishrana na francuski način – Recepti i Kuvar online – Pixabay

Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo

Najvažniji tekstovi o konceptu hrono ishrana dr Delaboa:

TAJNA KONCEPTA HRONO ISHRANE DR DELABOA

HRONO KUHINJA: KAKO ZAPOČETI HRONO DIJETU?

HRONO KUHINJA: ŠTA JESTI DRUGE NEDELJE?

HRONO DIJETA: IZRAČUNAJTE KOLIČINE ZA VAŠE OBROKE

Belo živinsko meso sa povrćem – Hrono ishrana na francuski način – Recepti i Kuvar online

Belo živinsko meso sa povrćem – večera u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za 2 osobe visine 170 cm.

Belo živinsko meso sa povrćem, sastojci:

  • 2 komada pileće belo meso (2 x 130 g (ovo su količine izračunate za 2 fizički neaktivne osobe visine 1,70m. Da biste recept prilagodili svojim potrebama, pogledajte odgovarajuću stranicu u knjizi.))
  • 1 kašika pavlake
  • 1 komad praziluk
  • 1 komad šargarepa
  • 1 komad celer (jedna šnita)
  • 4 komada šampinjona (srednje veličine)
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 grančice persuna
  • 10 cl belog vina
  • 1,5 kašika maslinovog ulja
  • so
  • mleveni biber

Belo živinsko meso sa povrćem, priprema:

  1. Posoliti i pobiberiti pileće belo meso i ostaviti ga da stoji.
  2. Očistiti šargarepu i celer, siton ih iseckati i prodinstati u 1 supenoj kašici maslinovog ulja. Dodati crveni luk isečen na kolutove.
  3. Očistiti šampinjone, staviti na stranu cele glave, a isitniti štapiće i dodati ih drugom povrću, na umerenoj vatri sve kuvati 5 minuta.
  4. Pripremljenim povrćem napuniti belo meso, koje treba zatvoriti, na primer čačkalicama, i zatim napuniti glave šampinjona.
  5. Očistiti praziluk, sitno ga iseckati i propržiti u ostatku maslinovog ulja. Paziti da ne zagori. Dodati belo vino i izmeštati.
  6. Čim proključa, dodati punjeno belo meso, kuvati 8 minuta, zatim belo meso izvaditi i ostaviti ga na toplom.
  7. Staviti šampinjone da se kuvaju 3 minuta u belom vinu u kome se kuvalo meso, zatim ga ostaviti na toplom.
  8. Ponovo zagrejati praziluk u vinu i maslinovom ulju, dodati pavlaku i ostaviti da proključa.
  9. U tanjire staviti belo meso i šampinjone, sipati preko svega sos i posuti isitnjenim peršunom.
Napomena: ovo su količine izračunate za 2 fizički neaktivne osobe visine 1,70m. Da biste recept prilagodili svojim potrebama, pogledajte odgovarajuću stranicu u knjizi.Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Belo živinsko meso sa povrćem – Hrono ishrana na francuski način

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.