Belo živinsko meso sa povrćem – Hrono ishrana na francuski način

Hrono večera - prema konceptu dr Alena Delaboa

206

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Belo živinsko meso sa povrćem – večera u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za 2 osobe visine 170 cm.

Belo živinsko meso sa povrćem - Hrono ishrana na francuski način - Recepti i Kuvar online
Belo živinsko meso sa povrćem – Hrono ishrana na francuski način – Recepti i Kuvar online – Pixabay

Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo

Najvažniji tekstovi o konceptu hrono ishrana dr Delaboa:

TAJNA KONCEPTA HRONO ISHRANE DR DELABOA

HRONO KUHINJA: KAKO ZAPOČETI HRONO DIJETU?

HRONO KUHINJA: ŠTA JESTI DRUGE NEDELJE?

HRONO DIJETA: IZRAČUNAJTE KOLIČINE ZA VAŠE OBROKE

Belo živinsko meso sa povrćem – Hrono ishrana na francuski način – Recepti i Kuvar online

Belo živinsko meso sa povrćem – večera u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za 2 osobe visine 170 cm.

Belo živinsko meso sa povrćem, sastojci:

  • 2 komada pileće belo meso (2 x 130 g (ovo su količine izračunate za 2 fizički neaktivne osobe visine 1,70m. Da biste recept prilagodili svojim potrebama, pogledajte odgovarajuću stranicu u knjizi.))
  • 1 kašika pavlake
  • 1 komad praziluk
  • 1 komad šargarepa
  • 1 komad celer (jedna šnita)
  • 4 komada šampinjona (srednje veličine)
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 grančice persuna
  • 10 cl belog vina
  • 1,5 kašika maslinovog ulja
  • so
  • mleveni biber

Belo živinsko meso sa povrćem, priprema:

  1. Posoliti i pobiberiti pileće belo meso i ostaviti ga da stoji.
  2. Očistiti šargarepu i celer, siton ih iseckati i prodinstati u 1 supenoj kašici maslinovog ulja. Dodati crveni luk isečen na kolutove.
  3. Očistiti šampinjone, staviti na stranu cele glave, a isitniti štapiće i dodati ih drugom povrću, na umerenoj vatri sve kuvati 5 minuta.
  4. Pripremljenim povrćem napuniti belo meso, koje treba zatvoriti, na primer čačkalicama, i zatim napuniti glave šampinjona.
  5. Očistiti praziluk, sitno ga iseckati i propržiti u ostatku maslinovog ulja. Paziti da ne zagori. Dodati belo vino i izmeštati.
  6. Čim proključa, dodati punjeno belo meso, kuvati 8 minuta, zatim belo meso izvaditi i ostaviti ga na toplom.
  7. Staviti šampinjone da se kuvaju 3 minuta u belom vinu u kome se kuvalo meso, zatim ga ostaviti na toplom.
  8. Ponovo zagrejati praziluk u vinu i maslinovom ulju, dodati pavlaku i ostaviti da proključa.
  9. U tanjire staviti belo meso i šampinjone, sipati preko svega sos i posuti isitnjenim peršunom.
Napomena: ovo su količine izračunate za 2 fizički neaktivne osobe visine 1,70m. Da biste recept prilagodili svojim potrebama, pogledajte odgovarajuću stranicu u knjizi.Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More