Pilav – Hrono ishrana na francuski način

Pilav, za dve osobe. Pilav je obrok za ručak u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za dve osobe visine 170 cm.

Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo

U saradnji sa Vulkan izdavaštvom za najbolji recept meseca jula poklanjamo knjigu Hrono ishrana na francuski način, dr Alena Delaboa. Sa više od 50 recepata i ideja za obroke ova knjiga predstavlja ozbiljan medicinski testiran način da hranu koju volite konzumirate prema biološkom časovniku organizma. I da najzad postanete gospodari svoje linije!

Najvažniji tekstovi o konceptu hrono ishrana dr Delaboa:

TAJNA KONCEPTA HRONO ISHRANE DR DELABOA

HRONO KUHINJA: KAKO ZAPOČETI HRONO DIJETU?

HRONO KUHINJA: ŠTA JESTI DRUGE NEDELJE?

HRONO DIJETA: IZRAČUNAJTE KOLIČINE ZA VAŠE OBROKE

Pilav – Hrono ishrana na francuski način – Recepti i Kuvar online

Pilav, za dve osobe. Pilav je obrok za ručak u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za dve osobe visine 170 cm.

  • 1 čaša pirinča (10 cl)
  • 1,5 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crvenog luka (iseckanog)
  • 1 grančica majcine dusice
  • so
  • mleveni biber
  1. U zagrejanom maslinovom ulju prodinstati crveni luk.
  2. Kada luk postane providan, ubaciti pirinač i mešati dok i on ne bude providan. Dodati 15 cl kipuće vode i majčinu dušicu, posoliti, pobiberiti, pokriti i na veoma laganoj vatri ostaviti da se, bez mešanja, kuva dok voda potpuno ne ispari (oko 15 min).

Da bi recept uspeo:

  • dobro izmeriti pirinač i dodati tačno 1/2 tečnosti
  • ne dozvoliti da pirinač zagori u ulju
  • voditi računa da voda koju sipate na pirinač bude kipuća

Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pilav – Hrono ishrana na francuski način

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.