Pilav, za dve osobe. Pilav je obrok za ručak u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za dve osobe visine 170 cm.
Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo
U saradnji sa Vulkan izdavaštvom za najbolji recept meseca jula poklanjamo knjigu Hrono ishrana na francuski način, dr Alena Delaboa. Sa više od 50 recepata i ideja za obroke ova knjiga predstavlja ozbiljan medicinski testiran način da hranu koju volite konzumirate prema biološkom časovniku organizma. I da najzad postanete gospodari svoje linije!
Najvažniji tekstovi o konceptu hrono ishrana dr Delaboa:
TAJNA KONCEPTA HRONO ISHRANE DR DELABOA
HRONO KUHINJA: KAKO ZAPOČETI HRONO DIJETU?
HRONO KUHINJA: ŠTA JESTI DRUGE NEDELJE?
HRONO DIJETA: IZRAČUNAJTE KOLIČINE ZA VAŠE OBROKE
Pilav – Hrono ishrana na francuski način – Recepti i Kuvar online
Pilav, za dve osobe. Pilav je obrok za ručak u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za dve osobe visine 170 cm.
- 1 čaša pirinča (10 cl)
- 1,5 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka (iseckanog)
- 1 grančica majcine dusice
- so
- mleveni biber
- U zagrejanom maslinovom ulju prodinstati crveni luk.
- Kada luk postane providan, ubaciti pirinač i mešati dok i on ne bude providan. Dodati 15 cl kipuće vode i majčinu dušicu, posoliti, pobiberiti, pokriti i na veoma laganoj vatri ostaviti da se, bez mešanja, kuva dok voda potpuno ne ispari (oko 15 min).
Da bi recept uspeo:
- dobro izmeriti pirinač i dodati tačno 1/2 tečnosti
- ne dozvoliti da pirinač zagori u ulju
- voditi računa da voda koju sipate na pirinač bude kipuća
Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo