Pita sa sirom munster, za dve osobe. Pita sa sirom munster je obrok za doručak u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za dve osobe visine 170 cm.
Munster sir se najviše proizvodi u Francuskoj, u oblasti Alzas, u gradu Munster, gde se proizvodi, fermentira i zri u lokalnom manastiru. Sir Munster se proizvodi od nepasterizovanog (sirovog) kravljeg mleka. Jakog je ukusa i mekane sredine, sa 45% masnoće, a period sazrevanja je 5 nedelja do 3 meseca. Sir munster se u ovom receptu može zameniti bilo kojim sirom sličnih karakteristika.
Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo
U saradnji sa Vulkan izdavaštvom za najbolji recept meseca jula poklanjamo knjigu Hrono ishrana na francuski način, dr Alena Delaboa. Sa više od 50 recepata i ideja za obroke ova knjiga predstavlja ozbiljan medicinski testiran način da hranu koju volite konzumirate prema biološkom časovniku organizma. I da najzad postanete gospodari svoje linije!
Najvažniji tekstovi o konceptu hrono ishrana dr Delaboa:
TAJNA KONCEPTA HRONO ISHRANE DR DELABOA

HRONO KUHINJA: KAKO ZAPOČETI HRONO DIJETU?
HRONO KUHINJA: ŠTA JESTI DRUGE NEDELJE?
HRONO DIJETA: IZRAČUNAJTE KOLIČINE ZA VAŠE OBROKE
Pita sa sirom munster – Hrono ishrana na francuski način
Pita sa sirom munster, za dve osobe. Pita sa sirom munster je obrok za doručak u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za dve osobe visine 170 cm.
- 2 kruga lisnatog testa (prečnika 16 cm)
- 0,5 pakovanja sira munster (pola pakovanja je između 150 – 200 gr)
- 10 cl pavlake (guste)
- 1 komad žumance
- 2 komada krompira (mala)
- 2 glavice crvenog luka
- so
- biber
- Prethodno zagrejati rernu na 200 C.
- Skinuti koru sa pola sira i iseći ga na tanke listiće.
- Oljuštiti crveni luk i sitno ga iseckati.
- Staviti jedan krug lisnatog testa na kuhinjsku dasku, prekriti ga polovinom krompira, posuti lukom i odozgo staviti jedan sloj sira munster, a zatim svu pavlaku.
- Posoliti, pobiberiti, staviti ostatak krompira, prekriti drugim krugom testa i premazati umućenim žumancetom.
- Staviti u rernu i peći 25 – 30 minuta.
- Poslužiti toplo.
Napomena:
Ovo su količine izračunate za 2 fizički neaktivne osobe visoke 1,70 m. Da biste odredili porciju na koju imate pravo, isecite jedan komad pite koji odgovara barem vašoj visini u centimetrima pretvorenoj u grame (na primer, jedna porcija od 170 g za osobu visoku 1,70 m).
Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo
SVI TEKSTOVI NA TEMU: HRONO ISHRANA
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!