Pita sa sirom munster – Hrono ishrana na francuski način

47

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Pita sa sirom munster, za dve osobe. Pita sa sirom munster je obrok za doručak u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za dve osobe visine 170 cm.

Munster sir se najviše proizvodi u Francuskoj, u oblasti Alzas, u gradu Munster, gde se proizvodi, fermentira i zri u lokalnom manastiru. Sir Munster se proizvodi od nepasterizovanog (sirovog) kravljeg mleka. Jakog je ukusa i mekane sredine, sa 45% masnoće, a period sazrevanja je 5 nedelja do 3 meseca. Sir munster se u ovom receptu može zameniti bilo kojim sirom sličnih karakteristika.

Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo

U saradnji sa Vulkan izdavaštvom za najbolji recept meseca jula poklanjamo knjigu Hrono ishrana na francuski način, dr Alena Delaboa. Sa više od 50 recepata i ideja za obroke ova knjiga predstavlja ozbiljan medicinski testiran način da hranu koju volite konzumirate prema biološkom časovniku organizma. I da najzad postanete gospodari svoje linije!

Najvažniji tekstovi o konceptu hrono ishrana dr Delaboa:

TAJNA KONCEPTA HRONO ISHRANE DR DELABOA

Pita sa sirom munster - Hrono ishrana na francuski način - Vulkan izdavaštvo
Pita sa sirom munster – Hrono ishrana na francuski način – Vulkan izdavaštvo

HRONO KUHINJA: KAKO ZAPOČETI HRONO DIJETU?

HRONO KUHINJA: ŠTA JESTI DRUGE NEDELJE?

HRONO DIJETA: IZRAČUNAJTE KOLIČINE ZA VAŠE OBROKE

Pita sa sirom munster – Hrono ishrana na francuski način

Pita sa sirom munster, za dve osobe. Pita sa sirom munster je obrok za doručak u konceptu hrono ishrane dr Alena Delaboa, za dve osobe visine 170 cm.

  • 2 kruga lisnatog testa (prečnika 16 cm)
  • 0,5 pakovanja sira munster (pola pakovanja je između 150 – 200 gr)
  • 10 cl pavlake (guste)
  • 1 komad žumance
  • 2 komada krompira (mala)
  • 2 glavice crvenog luka
  • so
  • biber
  1. Prethodno zagrejati rernu na 200 C.
  2. Skinuti koru sa pola sira i iseći ga na tanke listiće.
  3. Oljuštiti crveni luk i sitno ga iseckati.
  4. Staviti jedan krug lisnatog testa na kuhinjsku dasku, prekriti ga polovinom krompira, posuti lukom i odozgo staviti jedan sloj sira munster, a zatim svu pavlaku.
  5. Posoliti, pobiberiti, staviti ostatak krompira, prekriti drugim krugom testa i premazati umućenim žumancetom.
  6. Staviti u rernu i peći 25 – 30 minuta.
  7. Poslužiti toplo.
DOBRO JE ZNATI:

Ovo jelo se može pripremiti uveče za sutradan. Traba prekinuti pečenje nakon 20 minuta. Sutradan ujutro, biće dovoljno da ostavite pitu u mikrotalasnoj rerni 3 – 4 minuta, da se do kraja ispeče i da je jedete vruću.

Napomena:

Ovo su količine izračunate za 2 fizički neaktivne osobe visoke 1,70 m. Da biste odredili porciju na koju imate pravo, isecite jedan komad pite koji odgovara barem vašoj visini u centimetrima pretvorenoj u grame (na primer, jedna porcija od 170 g za osobu visoku 1,70 m).

Izvor: Hrono ishrana na francuski način, dr Alen Delabo, Vulkan izdavaštvo

Pročitajte još:

SVI TEKSTOVI NA TEMU: HRONO ISHRANA

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More