Tart sa blitvom i humusom (namaz od leblebija)

RECEPT PRIPREMILADana Drobnjak

Tart sa blitvom i humusom (namaz od leblebija) – jako ukusan tart, super za doručak za one koji su na Hrono režimu ishrane.

Tart sa blitvom i humusom (namaz od leblebija) – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Tart sa blitvom i humusom (namaz od leblebija) – jako ukusan tart, super za doručak za one koji su na Hrono režimu ishrane.

  • 125 gr raženog brašna
  • 125 gr ječmenog brašna
  • 1 kašika maslinova ulja (ili istopljene masti)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 0,5 kašičice soli
  • 1,5 dcl gazirane vode

Za punjenje:

  • 200 gr blitve (obarena, iseckana, a može spanać ili kopriva)
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 300 gr humusa (namaz od leblebija)
  • 50 gr mladog sira
  • so
  • 0,5 komad crvene paprike (sveža, može i zamrznuta)
  • mleveni biber
  1. U posudu staviti raženo i ječmeno brašno, so, istopljenu mast, prašak za pecivo i gaziranu vodu. Zamesiti testo napraviti lopticu i ostaviti da stane 30 minuta.
    Za to vreme napraviti punjenje.
    Blitvu obariti dobro ocediti od vode i sitno iseckati, pa je malo propržiti na 1 kašičici maslinovog ulja ( samo toliko da se blitva obloži uljem) i dodati 1 čen belog luka protisnut na spravici za beli luk.
    Posoliti i pobiberiti i dodati 50 gr usitnjena mlada sira.
  2. Odstajalo testo razvaljati u posudi za tart prečnika 25 cm. Testom obložiti i stranice posude i izbockati viljuškom.
    Preko testa staviti obarenu blitvu sa sirom, pa staviti sloj od humusa ( namaz od leblebija).
    Po humusu staviti seckanu crvenu papriku.
    Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Tart sa blitvom i humusom (namaz od leblebija)

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.