Bamija sa piletinom

RECEPT PRIPREMILAJadranka Blažić

Bamija sa piletinom – bamija (okra, gospini prsti) je nepravedno zapostavljena biljka. Izuzetno je bogata biljnim vlaknima, pektinima, vitaminom B6 i mnogim drugim i vitaminima i mineralima.

Svako ko je jos nije uvrstio u svoj jelovnik mnogo propusta i sto se tice zdravlja i njenog divnog ukusa.

Bamija sa piletinom – Jadranka Blažić

Bamija sa piletinom – bamija (okra, gospini prsti) je nepravedno zapostavljena biljka. Izuzetno je bogata biljnim vlaknima, pektinima, vitaminom B6 i mnogim drugim i vitaminima i mineralima.

Bamija sa piletinom, sastojci:

  • 300 gr bamije
  • 300 gr piletine
  • 1 komad ljubicasti luk (veći)
  • so
  • biber
  • začini
  • 1 kasicica seckani vlašac
  • 1 kasicica mlevena paprika

Bamija sa piletinom, priprema:

  1. Bamiju sam kupila zamrznutu, tako da nisam imala nista oko nje da radim.
  2. Luk sam iseckala na kockice i prodinstala posoljenog na vodi.
  3. Zatim sam dodala meso na kockice. Upotrebila sam samo meso od bataka. Zacinila sam sa biberom, crnim i belim lukom u prahu.
  4. Dok se meso dinstalo dodavala sam pomalo supe koju sam imala od kuvanog povrca.
  5. Kada je meso skoro bilo gotovo dodala sam i bamiju sa kasicicom vlasca i mlevenom paprikom. Promesala, jos malo dolila supe i brzo je bilo gotovo jer je bamija bila bas mlada.
Uz dodatak neke sveze salate imate kompletan obrok. Mnogo je ukusno i zaista mi se dopada kako god da je spremim.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.