Recept za pogaču – predstavljamo vam 10 najboljih recepata za pogaču na našem portalu, sa najviše pregleda.
Pogača je vrsta okruglog hleba, koji se u prošlosti svakodnevno pekao u domaćinstvima. Obično je bila od pšeničnog brašna, a okrugli hleb od kukuruznog brašna (projinog) zove se proja. Nakon pečenja, pogača bi obično bila zagorela, pa ju je trebalo ostrugati od gareži, što se činilo ili metalnim rendetom, ili za to posebnim nožem, kusturom.
Danas je u gradskim, pa i seoskim, sredinama pečenje pogače uglavnom zamenjeno kupovinom hleba u prodavnici.
Pogača sa svinjskom mašću – Verica Poznanović
Kafanska pogača – Vesna Pavlović
Pogača sa mlevenim mesom kao pogačice – Verica Poznanović
Brza pogača s kiselim mlekom – Ljiljana Stanković
Kukuruzna pogača proja (posno) – Dijana Popović
Pamuk pogača – Vesna Pavlović
Uvijena reckava pogača – Milica Živković
Sirotinjska pogača – Verica Poznanović
Pogača sa smokijem – Verica Poznanović
Uskršnja cvetna pogača – Dana Drobnjak
Koja je vama omiljena pogača?
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!