Recept za pogaču – 10 najboljih recepata za pogaču

Recept za pogaču – predstavljamo vam 10 najboljih recepata za pogaču na našem portalu, sa najviše pregleda.

Wikipedia:

Pogača je vrsta okruglog hleba, koji se u prošlosti svakodnevno pekao u domaćinstvima. Obično je bila od pšeničnog brašna, a okrugli hleb od kukuruznog brašna (projinog) zove se proja. Nakon pečenja, pogača bi obično bila zagorela, pa ju je trebalo ostrugati od gareži, što se činilo ili metalnim rendetom, ili za to posebnim nožem, kusturom.

Danas je u gradskim, pa i seoskim, sredinama pečenje pogače uglavnom zamenjeno kupovinom hleba u prodavnici.

Pogača sa svinjskom mašću – Verica Poznanović

Pogača sa svinjskom mašću – Verica Poznanović

Kafanska pogača – Vesna Pavlović

Kafanska pogača – Vesna Pavlović

Pogača sa mlevenim mesom kao pogačice – Verica Poznanović

Pogača sa mlevenim mesom, kao pogačice – Verica Poznanović

Brza pogača s kiselim mlekom – Ljiljana Stanković

Brza pogača sa kiselim mlekom – Ljiljana Stanković

Kukuruzna pogača proja (posno) – Dijana Popović

Kukuruzna pogača – proja – Dijana Popović (posno)

Pamuk pogača – Vesna Pavlović

Pamuk pogača – Vesna Pavlović

Uvijena reckava pogača – Milica Živković

Uvijena reckava pogača – Milica Živković

Sirotinjska pogača – Verica Poznanović

Sirotinjska pogača – Verica Poznanović

Pogača sa smokijem – Verica Poznanović

Pogača sa smokijem – Verica Poznanović

Uskršnja cvetna pogača – Dana Drobnjak

Uskršnja cvetna pogača – Dana Drobnjak

Koja je vama omiljena pogača?

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Recept za pogaču – 10 najboljih recepata za pogaču

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.